Tanganıyka genel kültür ve dogadan resimler + posterler +güncelleniyor


ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2011 11:03
    

Tanganyika gölünün Bizon kafalısı; yaklaşık 60 metre derinliklerin yabancısı olmayan bu gizemli balıklar, kendilerine has parlak mavi renkleriyle türlerinin en gösterişlisidir.

Genel olarak "Tilapia" grubuna dahil edilen bu balık ilk kez İktiyolog Boulenger tarafından 1906 yılında tespit edilmiştir. O zamanki ilk cins ismi PARATILAPIA olan Frontosa’lar daha sonraki çalışmalarda çene yapılarının içe doğru ve yaygın olması, ayrıca diş yapılarındaki koniklenmiş hallerinden dolayı normal Tilapia grubundan ayrılmıştır. Cyphoi ön ekli Frontosa’lar tek bir cinsle temsil edilirler.

Avrupa’ya ilk olarak 1958 yılında gelen bu balıklar yurdumuza 1988 yılında yalnızca 3 tane ve 4 cm boyda gelmiştir. Hamburg Altonada büyük bir petshopta yalnızca 3 tanesini alıp, beraberimde evimdeki akvaryuma getirmiştim. Büyük bir özenle yanlız başlarına beslediğim bu balıkları ilk zamanlarda uzun süre kuru yeme alıştıramadım. Zamanla davranışlarını gözlemlediğimde, diğer cins Cichlidler gibi verilen yeme büyük bir iştahla atlamıyorlardı. Diğer türlere göre daha ağır hareket eden bu balıkları kesinlikle süratle yemlenen türlerin yanına koymamak gerekir. Verilen yemleri diğer balklar hızla tüketirken, Frontosalar tüm yemler bittikten sonra ortaya çıkıp yem ararlar. Onların bu yavaş harekerleri yaşadıkları doğal ortamın onlara kazandırdığı bir özelliktir.

Bu balıklar oldukça derin ve biraz da diğer türlere göre daha serin sularda yaşamaktaydılar. Klasik Frontosa dediğim Brundi Frontosalar genelde 8 metreyle 20 metre arasındaki derinliklerde yaşamlarını sürdürürler. Nitekim bu derinliklerde yaşayan “Grammatoria lemairei”, “Tylochromis polylepis” ve “Oreochromis tanganicae” türleri de Frontosalar kadar ağır hareket ederler. Fakat en yavaş hareket edeni hiç kuşkusuz Frontosadır.
Bulundukları akvaryumdaki balık sayısı fazla değilse son derece ürkek olabilirler. Bu nedenle balık adedini artırmak gerekir. Fakat bu sefer de yemlenme problemi ortaya çıkacaktır. Aşırı kalabalık akvaryumlarda örneğin; Malawi türlerinin aralarındaysalar karınlarını tıkabasa doyurma şansları yoktur. Bu da akvaryuma daha fazla yem atmanızı gerektirmektedir. Doğal ortamlarında tamamen balık ve türevleriyle beslenmektedirler. Araştırmacılar bu kadar ağır hareket eden balıkların nasıl birer mükemmel avcılar olduklarına hayret etmekteydiler. Üstelik midelerinden çıkarılan balıklar “Cyprichomis leptosoma” ve türevleriydi.

Frontosaların bir dezavantajı da diğer balıklara göre oldukça göze çarpan yapıda olmasıdır. Tamamen fırsatçı avcılar olan Frontosalar avlanmak için bir balığın peşinden gitmezler.

Akvaryum ortamında verilen yemler ya pellet yemler veya haşlanmış karideslerdir. Diğer balıklara göre daha derinlerde yaşadıklarından karanlık ortamlarda da rahat hareket edebilirler. Böylece karanlıkta dinlenen ufak balıkları midelerine indirirler. Son birkaç yıldır gölde yapılan çalışmalarda değişik renk farklılıklarından dolayı Frontosalar bölgesel olarak adlandırılmaya başlandı. Normal 6 bantlı Frontosalar ilk olarak gölün kuzey bölgelerinde rastlanıldığı ve de Brundiden gönderildiği için Brundi Frontosa denmektedir. Gölün Tanzanya sahilinde Kigoma adlı bölgede yakalanıp gönderilen türler ise 7 bantlı üstelik kuzeydeki akrabasından daha renklidir. Dorsal yüzgeçleri (sırt yüzgeci) değişken sarı ve yeşil renklerde desenlidir. Yavru alımı oldukça kolaydır. 20-25 cm boydaki dişiler bazen 80 kadar yavru çıkarabilirler. Yavrulara ilk zamanlar artemia larvaları verilmelidir. Yavrular 3 aylık olana kadar hızla gelişirler. Daha sonra büyümeleri biraz yavaşlar. Yaklaşık 6-8 aydan sonra yeniden hızla gelişmeye başlarlar. Tabi ki bu gelişmelerinde yemlenmenin de önemi vardır. Haşlanmış karides etleri ile spirulina tozlarını karıştırarak verirseniz gelişmelerinde gözle görülür bir artış olacaktır. Aynı zamanda renklerinin parlaklığı da artacaktır. Kigoma’nın 300-350 km daha güneyinde Mpimbwe bölgesinde (1989 yılında) Fransız araştırmacılar yeni bir türle karşılaştılar. Kıyıdan daha açıklarda 30-40 metre derinlerde rastladıkları bu balığın yanakları ve yüzgeçleri parlak maviydi. Kuzeydeki akrabalarından daha ürkek olan bu balıklardan birkaç gün içinde 15 çift kadar yakaladılar.
Ülkelerine getirdikleri bu balıkları önceden hazırlanmış 3 tonluk bir akvaryuma koyarak davranışlarını izlemeye başladılar. Nihayet 4,5 ay sonra ilk yumurtlatma olayını başardılar. İlk yavrular 16 adet kadardı. Yavruların büyümesi aynen kuzeydeki akrabaları gibiydi. Asıl ilginç olan bu balıkların vücutlarındaki bant sayılarının 5 ila 6 arasında değişmesiydi. (Yüzlerindeki bant koyu bir gölgeye benzediğinden bant olarak sayılmazdı.).

Gölün en uç kısmında Zambia kıyılarında aynı yıllar mavi bir türe daha rastladılar. Biraz daha koyu olan rengiyle Mpimbwe türünden ayrılmaktaydı. Yavru alımı daha zor olan bu balıkları toplamak da bir o kadar zordu. 1990 yılına gelindiğinde Alain Gillot adlı Cichlid araştırmacısı bu sefer Zaire sahillerinde yeni ve enteresan bir tür keşfetti. Bu tür gölün 40 metre kadar derinlerinde yaşamaktaydı. Tüm yüzgeçleri koyu mavinin değişik tonları saran bu balığın iri türlerinde inci renginde küçük lekeler vardı. Zaire’nin Mtoto ve Kapampa kayalıklarının dışında bulunmayan bu balıkları elde etmek oldukça zordu. Balıkları 60 metre kadar derinliğe indiğinden yakalamaktan öte yüzeye çıkarken dekomprasyon yapılmaktaydı.
Hızla yüzeye çıkarılan balıkların mideleri dışarı çıkmaktadır. Bu nedenle çok dikkatli yakalanan bu balıklar ayrıca Cichlid istasyonlarında birkaç gün bekletilerek ortama alıştırılmaktalar daha sonra dış ülkelere ihraç edilmektedirler.

Müşterisi çok özel olan bu balıklar birkaç gün içerisinde satılıyordu. Yavrular diğer türlerin aksine su değişimlerine oldukça hassastır ve ani ölümlerle karşılaşabilir. Karışık Frontosa akvaryumlarında büyük boy olsalar bile sudaki ani kirlenmelerden doğan hastalıklara ilk önce Zaire frontasaları yakalanmaktadır. Nitekim böyle bir olayla karşılaştım. Filtresi uzun süreden beri değişmeyen bir akvaryumda kirlilik aşırı olarak artmış, üstelik su değişimi en son 3 ay önce yapılmıştı ve tabi ki iç hastalıklar kaçınılmazdı. İlk etkilenenler Zaire frontasalarıdır. Birkaç hafta içerinde iki iri erkek peşpeşe öldü. Bu balıkların sahibi olan arkadaşım yeni bir filtre sistemi kurarak her üç haftada bir akvaryumun % 10 kadar suyunu değiştirmektedir. Zaire frontasaları son derece temiz ve 24 -26 oC, pH 7,5-8 ve 12-16 dgh’taki sularda gayet iyi gelişme gösterirler. Suyun ısısı 30-31 oC olursa bu balıklar için öldürücü olabilir. İç hastalıklara neden olan parazitler sıcak ortamda bu balıklarda dropsi gibi hastalıklara sebep olabilir. Akvaryuma bol oksijen verilmeli, suyun % 10’u hiç değilse ayda bir kez yenilenmelidir. Filtreniz oldukça güçlü olmalı, akvaryumun su kapasitesini en az üç kez çevirmelidir. Kayalar ve bolca kum bu balıkların en çok sevdikleri aksesuarların başında gelir. Kayalrın altlarını oyarak kendilerine mağaralar yaparlar. Akvaryuma adapte olmalarını sağlamak için dibe dökülen yemler atmalısınız. Ortama alışıp kendilerine olan güvenleri artınca suyun yüzeyinden de yem almaya başlarlar. Ayrıca karışık olarak birarada tuttuğunuz frontasaların eşleşmelerine izin vermeyiniz. Melezlenme asla olmamalıdır. Türün saflığı çok önemlidir. Melezlenmelerde bandlardaki sayılar fazlalaşmakta, renklerdeki canlı mavi tonlar kaybolmaktadır. Bu da balıkların değerini düşürmektedir. Zaire frontasalarının gövdelerinde 5 adet siyah band vardır. Yüzündeki koyu renk gölge balık olgunlaştıkça mavileşir ve giderek bütün gövde parlak maviye dönüşür.

Alıntıdır.

               

Tanganyika Gölünden Çeşitli Kareler 2



İlangilerin soyunu tükettiği söylenen meşhur Tanganyika Timsahları



Balıkçılar










20/01/2009 18:16:27

Gölün hangi bölgelerinden yakalanıyorlar?

Sayfalar arasında dolaşırken şöyle bir harita gözüme çarptı; 

Sol tarafta çıkan balık türlerine tıklayınca gölün hangi bölgesinden yakalandığı görülüyor.

Ayrıca hakları http://www.trophs.com'a aitmiş, belirteyim istedim. Sadece paylaşım amaçlı veriyorum.

20/01/2009 17:49:30

Tanganyika sualtı fotoğrafları

















18/01/2009 11:41:53

Doğal ortamında tropheus

Sp. Black Bulu Point









Tropheus Moori Kasakalawe





Tropheus Duboisi Maswa





Tropheus Moori Golden Kalambo







Tropheus Moori Chaitika



Tropheus Sp. İkola



Tropheus Moori Red Rainbow Kasanga



Doğal ortamında cyphotilapia frontosa

















 
 






 
 












 




















ZEYzey2011-03-01 15:55:04

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ÖzkoçakÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/09/2006
İl: Ankara
Mesaj: 4506
ÖzkoçakÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2011 18:47

Değerli forum üyeleri, forum kirliliğine neden olmamak için lütfen   tuşlarını kullanınız.

 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2011 22:34
Konuyu vakit buldukça dahada geliştircem elimdeki BİLGİLERİ resimleri dogadaki yakalanışlarını  belgesellerini vs vs  eklicegim
Ekrem beyin dedigi gibi teşekürü çok görmiyelim :) formu kirletmiyelim
 
Poster
 
 
ZEYzey2011-02-25 22:47:17

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 01 Mart 2011 15:55
Güncelleniyor

Tür ve cinsiyet

yphotilapia frontosa (blue zaire)



Erkek 

 

Dişi 

 



Cyphotilapia frontosa (zambia) 

Erkek 

 

Dişi 

 



Lamprologus brichardi 

Erkek 

 









Lamprologus species (daffodil) 





Dişi 

 



Lamprologus leleupi 

Erkek 

 

Dişi 

 



Lamprologus ¤¤¤faciatus 

Erkek 

 

Dişi 

 



Lamprologus compressiceps (gold face calvus) 

Erkek 

 







Lamprologus compressiceps (yellow calvus) 

Erkek 

 

Dişi 

 



Lamprologus compressiceps (black zaire calvus) 

Erkek 

 

Dişi 

 





Julidochromis gombi 

Erkek 

 

Dişi 

 



Julidochromis regani (kipili) 

Dişi 

 









Cyprichromis utinata 

Erkek 

 





Ophthalmotilapia nasuta 

Erkek 

 







Gnathochromis permaxilliaris 

Erkek 

 





Tropheus moorii (flame) 

Erkek 

 

Dişi 

 



Tropheus moorii (cherry spots) 

Erkek 

 

Dişi 

 



Tropheus moorii (ikola kaiser) 

Erkek 

 

Dişi 

 

Tropheus duboisi (maswa)



Erkek







Dişi









Tropheus moorii (papagai )



Erkek







Dişi









Tropheus moorii (moliro )



Erkek







Dişi









Petrochromis trewavasae



Erkek







Dişi






Pseudotropheus zebra NOVÉ

Altolamprologus calvus - Black pectoral NOVÉ

Cynotilapia pulpican NOVÉ

Sciaenochromis fryeri

Scieanochromis fryeri

Pseudotropheus acei

Pseudotropheus acei

Pseudotropheus zebra OB

Melanochromis maingano

Tropheus sp. ujiji

Tropheus bemba moori

M/Ps. maingano

Pseudotropheus zebra red-red

Pseudotropheus zebra

Pseudotropheus socolofi

Astatotilapia sp. 44 - samec

Pseudotropheus flavus

Pseudotropheus lombardoi - sameček

Pseudotropheus acei

Pseudotropheus acei

Oreochromis mossambicus

Oreochromis mossambicus

Otopharynx lithobates

Pseudotropheus elongatus mpanga

Maylandia zebra

Cyphotylapia frontosa

Melanochromis maingano

Tropheus moorii moliro

Tropheops sp."Chilumba"

Tropheus moorii Ilangi

Aulonocara calico

Tropheus moorii Linangu

Tropheus duboisi

Paracyprichromis nigripinnis blue neon

Tropheus BEMBA, odchyt

Aulonacara Hansbenschi - samec

Sciaenochromis fryeri

Melanochromis maingano

Pseudotropheus zebra red-red

Chalinochromis brichardi

Julidochromis marlieri

Altolamprologus compressiceps sumbu - samice

Copadichromis borleyi Kadango

Astatotilapia sp. 44 - samec

Cynotilapia afra

Nimbochromis venustus

Pseudotropheus zebra

Neolamprologus leleupi leleupi

Pseudotropheus zebra

Neolamprologus cylindricus

Pseudotropheus lombardoi

Cyphotilapia frontoza blue Zaire Moba

Pseudotropheus lombardoi

Cyphotilapia frontoza blue Zaire Moba

Pseudotropheus socolofi

Sameček a samička Zebra s jikrami v tlamě, Labidochromis yellow

Pseudotropheus socolofi

Pseudotropheus socolofi

Labidochromis c. yellow

Labidochromis c. yellow

Labidochromis c. yellow

Astatotilapia latifasciata (zebra)

Cynotilapia afra - samec

Tropheus moorii Kiriza - samice

Melanochromis auratus

Neolamprologus brichardi?

Cyphotilapia frontosa - blue zaire

Protomelas fenestratus

Protomelas .... Pomůžete určit?

Tropheus Illangi

Sciaenochromis spec Ahli samec

Labidochromic sp. "hongi"

Labidochromis hongi "super red top"

Labidochromis hongi "super red top"

Aulonocara orange blanch

Nimbochromis livingstonii

Pseudotropheus acei s jikrami

Placidochromis phenochilus

Nimbochromis livingstonii

Aulonocara stuartgranti

Pseudotropheus zebra

Nimbochromis livingstonii

Aulonacora studgarti blue neon

Pseudotropheus acei

Nimbochromis livingstonii - samec

Melanochromis auratus - souboj

Tropheus bemba moori

Melanochromis Johanii samec

Pseudotropheus zebra red-red

Aulonacara Corneliae Malawian Peacock

Pseudotropheus saulosi coral red - samec

Cyphotilapia Frontosa

Labidochromis caeruellus yellow

Pseudotropheus acei

Tropheus moori orange

Labidochromis sp. yellow

Cyphotilapia frontosa

Tropheus moorii Lupota

Pseudotropheus msobo magunga

Pseudotropheus tropheops - samec

Placidochromis electra - samec

Copadichromis Borleyi Red fin

Labidochromis caeruellus yellow, samec

Pseudotropheus kříženci

Sciaenochromis jacksoni ahli - mladý samec

Melanochrimis maingano

Pseudotropheus elongatus mpanga

Aulonocara spec. Red rubin

Labeotropheus trewavasae mladý sameček

Pseudotropheus demasoni, samec

Pseudotropheus msobo magunga, samec

Labidochromis caeruelus yellow, samec

Pseudotropheus elongatus neon spot, samec

Melanochromis chipokae - dospělá samice

Melanochromis chipokae - samec

Pseudotropheus flavus

Pseudotropheus demasoni

M/Ps. maingano

varianta z okruhu Ps. zebra

Pseudotropheus msobo

Pseudotropheus demasoni

kříženec Ps. yellow f. x Ps. elongatus sp. (mpanga?)

Pseudotropheus demasoni, Labodochromis yellow

Powder Blue cichlid, Pseudotropheus socolofi

Metriaclima estherae

Metriaclima estherae

Pseudotropheus zebra (blue/red)

Tropeus Duboisi

Labeotropheus trewavasae

Pseudotropheus crabro

Pseudotropheus demasoni

Pseudotropheus lombardoi

Cynotilapia afra

Pseudotropheus acei

Pseudotropheus zebra (red red)

Akvarijní ryby (jiné)
 

Parmička černopruhá (Crossocheilus siamensis) NOVÉ

Kančík zelenookýNOVÉ

Lasiancistrus nigerNOVÉ

Glyptoperichthys Gibbiceps NOVÉ

Neolamprologus falcicula cygnus

Krunýřovec velkoploutvý - 32cm

Vrubozubec paví

Peckoltia sp.Tapajos zebra

Vrubozobec

gibbiceps

Synodontis velifer

Geophagus brasiliensis

Platydoras costatus

Přísavka thajská

Neolamprologus similis - Pestřenec

Neolamprologus similis - Pestřenec

Altolamprologus calvus - Pestřenec příčnopruhý

Neolamprologus buescheri Kamakonde - Pestřenec Buescherův

Glossolepis incisus - Gavúnek lososový - pár

Glossolepis incisus - Gavúnek lososový

Terčovec - samice ošetřuje jikry

Terčovec

Skaláry - tření

Ancistrus sp.

Ancistrus leucostictus

Heros Notátus s.

Kančíci perleťový

Kančík citronový

Terčovec - samice

Terčovci

Salmo trutta - morpha fario

Gibbiceps

Terčovec

Terčovec

Přísavka thajská

Přísavka thajská

Ocelatus

Krunýřovec

Kančík příčnopruhý

Tyger

Dvojka

Ancistrus

Ottocinclus affinis

Parmička z Oděsy

Perlovka červená

Torakat

Cichlida červenohlavá (Paratheraps Synspilum)

Telmatochromis vitattus

Perlovka červená - Hemichromis bimaculatus

Geophagus jurupari (perleťovka čertovská)

Geophagus Altifrons

Neolamprologus calvus

Hemichromis Lafalili

Cyprichromis leptosoma - samec

Astatotilapia latifasciata - samec - Jezero Victoria

Geophagus brasiliensis

Astronotus ocellatus

Perlovka červená - Hemichromis lifalli

Přísavka thajská (Gyrinocheilus aymonieri)

Julidochromis transcriptus






Pseudotropheus zebra NOVÉ

Altolamprologus calvus - Black pectoral NOVÉ

Cynotilapia pulpican NOVÉ

Sciaenochromis fryeri

Scieanochromis fryeri

Pseudotropheus acei

Pseudotropheus acei

Pseudotropheus zebra OB

Melanochromis maingano

Tropheus sp. ujiji

Tropheus bemba moori

M/Ps. maingano

Pseudotropheus zebra red-red

Pseudotropheus zebra

Pseudotropheus socolofi

Astatotilapia sp. 44 - samec

Pseudotropheus flavus

Pseudotropheus lombardoi - sameček

Pseudotropheus acei

Pseudotropheus acei

Oreochromis mossambicus

Oreochromis mossambicus

Otopharynx lithobates

Pseudotropheus elongatus mpanga

Maylandia zebra

Cyphotylapia frontosa

Melanochromis maingano

Tropheus moorii moliro

Tropheops sp."Chilumba"

Tropheus moorii Ilangi

Aulonocara calico

Tropheus moorii Linangu

Tropheus duboisi

Paracyprichromis nigripinnis blue neon

Tropheus BEMBA, odchyt

Aulonacara Hansbenschi - samec

Sciaenochromis fryeri

Melanochromis maingano

Pseudotropheus zebra red-red

Chalinochromis brichardi

Julidochromis marlieri

Altolamprologus compressiceps sumbu - samice

Copadichromis borleyi Kadango

Astatotilapia sp. 44 - samec

Cynotilapia afra

Nimbochromis venustus

Pseudotropheus zebra

Neolamprologus leleupi leleupi

Pseudotropheus zebra

Neolamprologus cylindricus

Pseudotropheus lombardoi

Cyphotilapia frontoza blue Zaire Moba

Pseudotropheus lombardoi

Cyphotilapia frontoza blue Zaire Moba

Pseudotropheus socolofi

Sameček a samička Zebra s jikrami v tlamě, Labidochromis yellow

Pseudotropheus socolofi

Pseudotropheus socolofi

Labidochromis c. yellow

Labidochromis c. yellow

Labidochromis c. yellow

Astatotilapia latifasciata (zebra)

Cynotilapia afra - samec

Tropheus moorii Kiriza - samice

Melanochromis auratus

Neolamprologus brichardi?

Cyphotilapia frontosa - blue zaire

Protomelas fenestratus

Protomelas .... Pomůžete určit?

Tropheus Illangi

Sciaenochromis spec Ahli samec

Labidochromic sp. "hongi"

Labidochromis hongi "super red top"

Labidochromis hongi "super red top"

Aulonocara orange blanch

Nimbochromis livingstonii

Pseudotropheus acei s jikrami

Placidochromis phenochilus

Nimbochromis livingstonii

Aulonocara stuartgranti

Pseudotropheus zebra

Nimbochromis livingstonii

Aulonacora studgarti blue neon

Pseudotropheus acei

Nimbochromis livingstonii - samec

Melanochromis auratus - souboj

Tropheus bemba moori

Melanochromis Johanii samec

Pseudotropheus zebra red-red

Aulonacara Corneliae Malawian Peacock

Pseudotropheus saulosi coral red - samec

Cyphotilapia Frontosa

Labidochromis caeruellus yellow

Pseudotropheus acei

Tropheus moori orange

Labidochromis sp. yellow

Cyphotilapia frontosa

Tropheus moorii Lupota

Pseudotropheus msobo magunga

Pseudotropheus tropheops - samec

Placidochromis electra - samec

Copadichromis Borleyi Red fin

Labidochromis caeruellus yellow, samec

Pseudotropheus kříženci

Sciaenochromis jacksoni ahli - mladý samec

Melanochrimis maingano

Pseudotropheus elongatus mpanga

Aulonocara spec. Red rubin

Labeotropheus trewavasae mladý sameček

Pseudotropheus demasoni, samec

Pseudotropheus msobo magunga, samec

Labidochromis caeruelus yellow, samec

Pseudotropheus elongatus neon spot, samec

Melanochromis chipokae - dospělá samice

Melanochromis chipokae - samec

Pseudotropheus flavus

Pseudotropheus demasoni

M/Ps. maingano

varianta z okruhu Ps. zebra

Pseudotropheus msobo

Pseudotropheus demasoni

kříženec Ps. yellow f. x Ps. elongatus sp. (mpanga?)

Pseudotropheus demasoni, Labodochromis yellow

Powder Blue cichlid, Pseudotropheus socolofi

Metriaclima estherae

Metriaclima estherae

Pseudotropheus zebra (blue/red)

Tropeus Duboisi

Labeotropheus trewavasae

Pseudotropheus crabro

Pseudotropheus demasoni

Pseudotropheus lombardoi

Cynotilapia afra

Pseudotropheus acei

Pseudotropheus zebra (red red)

Akvarijní ryby (jiné)
 

Parmička černopruhá (Crossocheilus siamensis) NOVÉ

Kančík zelenookýNOVÉ

Lasiancistrus nigerNOVÉ

Glyptoperichthys Gibbiceps NOVÉ

Neolamprologus falcicula cygnus

Krunýřovec velkoploutvý - 32cm

Vrubozubec paví

Peckoltia sp.Tapajos zebra

Vrubozobec

gibbiceps

Synodontis velifer

Geophagus brasiliensis

Platydoras costatus

Přísavka thajská

Neolamprologus similis - Pestřenec

Neolamprologus similis - Pestřenec

Altolamprologus calvus - Pestřenec příčnopruhý

Neolamprologus buescheri Kamakonde - Pestřenec Buescherův

Glossolepis incisus - Gavúnek lososový - pár

Glossolepis incisus - Gavúnek lososový

Terčovec - samice ošetřuje jikry

Terčovec

Skaláry - tření

Ancistrus sp.

Ancistrus leucostictus

Heros Notátus s.

Kančíci perleťový

Kančík citronový

Terčovec - samice

Terčovci

Salmo trutta - morpha fario

Gibbiceps

Terčovec

Terčovec

Přísavka thajská

Přísavka thajská

Ocelatus

Krunýřovec

Kančík příčnopruhý

Tyger

Dvojka

Ancistrus

Ottocinclus affinis

Parmička z Oděsy

Perlovka červená

Torakat

Cichlida červenohlavá (Paratheraps Synspilum)

Telmatochromis vitattus

Perlovka červená - Hemichromis bimaculatus

Geophagus jurupari (perleťovka čertovská)

Geophagus Altifrons

Neolamprologus calvus

Hemichromis Lafalili

Cyprichromis leptosoma - samec

Astatotilapia latifasciata - samec - Jezero Victoria

Geophagus brasiliensis

Astronotus ocellatus

Perlovka červená - Hemichromis lifalli

Přísavka thajská (Gyrinocheilus aymonieri)

Julidochromis transcriptus





ÇOK GÜZEL BİR SİTE KAYNAK OLARAK BAKIN

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir