Tanganyika Biotope Hardscape Setup!


Mert AykutaÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]9583,1[/B] [B]8635,3[/B]
Kayıt: 17/12/2011
İl: Izmir
Mesaj: 483
Mert AykutaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Eylül 2013 17:04
[QUOTE=no name]Tabletleri kayalardan kazımaları hem onlar için hemde bizim için izlemesi çok keyifli olmuş abicim...
[/QUOTE]

Sabah sabah sizi keyiflendirebildiysek ne mutlu bize Tamer aga. Sen iste tankın karşısına kamera koyup sana 24 saat izleyebilceğin link hazırlayayım. 


[QUOTE=hasancicek72]Emeklerine sağlık harika formda balıklar ALLAH nazarlardan saklasın sağlıklı hobiler dilerim...[/QUOTE]

Çok teşekkürler Hasan abi. Balıklarımın anaçları da çok iyi ırklardı, umarım benim ufaklıklarda büyüdüklerinde anaçlarını aratmazlar.
Saygılar, keyifli hobiler dilerim.


[QUOTE=Cevdet ERDEM]Mert kardeşim ibnanılmaz güzel görüntüler.. hem sen yaşıyorsun bu seyir zevkini hemde bizden esirgemiyor ve bizide nasiplendiriyorsun..lelupiler ne kadar yakışmış bunlarla birlikte..biliyorsun 1 yıl gibi bir süre senin memleketteyim ve kurban bayramının peşine bir tankta ben kuruyorum burada..senin bu videodan sonra zaten hali hazırda olan duboisilere lelupide eklemeye karar verdim..tek eksiğim böyle bir dekor ki artık o kısmıda sana duyrulur:))...MAŞAALLAH..[/QUOTE]

Çok teşekkür ediyorum Cevdet abi.
Hobi paylaştıkça güzel, balıklarımın gelişimlerini hep beraber görelim diye elimden geldiğince konuyu güncel tutmaya çalışıyorum.
Yazın bu pek mümkün olmuyordu ama artık kış yaklaştı, bol bol evlerimizde vakit geçirip akvaryumlarmızla uğraşabiliriz.
Seninde 1 yıllık İzmir mesain hayırlı olsun Cevdet abi.
Duboisilere leleupi ekleme fikrin bence çok yerinde muhteşem bir renk uyumuna sahipler.
Dekor konusunda abi, biliyorsun ben Denizlide okuyorum İzmirde olduğum süreler içinde müsaitlik durumlarımız birbirine uyarsa seve seve elimden geleni yaparım.


[QUOTE=Tarık Küser]Mert bu ne kardeşim hiç güzel değil cok çirkin sen bu tankı bana ver sen daha güzelini yaparsın
Şaka bir yana dubosiler maşallah süper olacaklar lelupiler tankına özellik katan canlılar brichardilerinde maşallahı var  genel olarak hepsi çok güzeller buda senin güzelliğini yansıtıyor [/QUOTE]

Ayıp ediyosun Tarık abicim ya çirkin tankı neden sana vereyim, sen iste ben sana daha güzelini yapayım haha.
Valla dubolar hızla büyüyorlar, biran önce beneklerinden kurtulsunlar istiyorum. 
Artık full ilgiyle çabucak büyütücem onları haftada 2 su değişimlerine yine başladım.
3 ay boyunca toplam tankta 4 veya 5 kere su değişimi yapmışımdır. Tankla ilgilenebilseydim duboların gelişimi şuan çok daha farklı olurdu.
Leleupiler gerçekten tanka apayrı bir hava katıyorlar.
Güzel iltifatın için çok teşekkür ederim abi.


[QUOTE=Mbunacı]Manşallah güzel bir tank kurmuşsunuz. Tebrik ederim[/QUOTE]

Beğenmenize sevindim, teşekkür ediyorum.


[QUOTE=ibrahim35]
Mert,
 
Allah nazarlardan saklasın, maşallah hem balıklar, hem dekor, hemde kayaların rengi harika dahada güzel olacaklar. Şimdiden iki erkek kendisini göstermeye başlamış. Bende kayaları ve arka camı temizlemiyorum, oluşan yosunları kazımalarını izlemek çok zevkli oluyor.
[QUOTE=Cevdet ERDEM]Mert kardeşim ibnanılmaz güzel görüntüler.. hem sen yaşıyorsun bu seyir zevkini hemde bizden esirgemiyor ve bizide nasiplendiriyorsun..lelupiler ne kadar yakışmış bunlarla birlikte..biliyorsun 1 yıl gibi bir süre senin memleketteyim ve kurban bayramının peşine bir tankta ben kuruyorum burada..senin bu videodan sonra zaten hali hazırda olan duboisilere lelupide eklemeye karar verdim..tek eksiğim böyle bir dekor ki artık o kısmıda sana duyrulur:))...MAŞAALLAH..[/QUOTE]
 
Cevdet Bey,
 
Bende İzmir'deyim, tanışıp bir çay kahve içmek isterim. Müsaitseniz fuarda pet show var yarın son günü oradada buluşabiliriz.
 
Saygılar, selamlar.
[/QUOTE]

Çok teşekkür ederim İbrahim abim.
Balıkların formu çok güzel gerçekten. Kayalar ise yeniden hızla yeşillenmeye başladılar yakın zamanda yemyeşil fotolarla karşınıza çıkabilirim.
Benim keratalarda günün her saati yosun kazıyorlar, gerçekten izlemesi keyif veriyor.
Benimde fikrim senle aynı doğrultuda abi 2 tane erkek kendini göstermeye basladı, tamamen beneklerinden kurtulmuş olan biraz daha baskın ama tankın tamamen baskın erkeği diyemem.
2 erkek birbirinin alanlarına girmiyorlar girecek gibi olduğunda kendi alanındaki erkek hafif kabarınca diğeri çekiliyor. Tankın sol köşesi aslında (en büyük balığımdı) olan benekli erkeğimin, sağ köşe ise beneklerinden kurtulan erkeğe ait (boyut olarak en büyük şuanda)  ve beneklerinden kurtulan bir erkeğin uğraştığı büyükçe bir duboisi daha var 2si birbirinin yanından ayrılmıyor ve daha çok ufak olmalarına rağmen erkek dişiye devamlı titriyor ve kayanın arkadasındaki kumluk bölgeye çekmek icin diğer balığın karnına yumuşak darbeler uyguluyor. Fakat bu diğer balık erkekmi dişimi pek anlayamadım. 
Bakalm abi zaman ne gösterecek?
Sevgiler,saygılar...


[QUOTE=Engin ŞİMŞEK][QUOTE=merdoo]Uzun zamandır konuyu güncelleyemiyordum. Bugün duboisilerimin yemlenme saatinde çektiğim bir videoyu sizlerle paylaşıp konuyu güncelleyeyim bari dedim ve videomu yükledim.
Tablet yemi özellikle kayaya yapıstırıyorum ki balıklarımın dudak yapıları olabildiğince düzgün olsun.
İnanın doymak bilmiyorlar, kayadaki tablet bitse dahi kayadaki yosunları durmadan kazımaya devam ediyorlar.
Duboisilerimden baskın erkeğim tamamen beneklerini attı ve karşılıksız titremelere başladı.
Bakalım tankın halini siz değerli hobici dostlarım ve abilerim nasıl bulcaksınız?
Benim kerataların büyüyüp büyümediğini ben pek fark edemiyorum karar sizlerin.
Maşallahlarınızı eksik etmezseniz çok sevinirim
İyi seyirler.
1080p Tam Ekran İzlemenizi Tavsiye Ederim.
Özellikle Dakika 2.00 Den Sonrasını kaçırmayın.
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=5dd_tHU0RxM[/VID]

[/QUOTE]

Maşallah büyümüşler kardeşim çok güzel olmuşlar .
[/QUOTE]

Teşekkür ederim Engin abi. Hızla büyüyorlar gerçekten.
Bu arada seninde ev işleri yavaş yavaş hallolmuştur.
Yeni kurulumu merakla bekliyorum abi. Kurulumu yaptığın gibi tanıtım yapmadan önce benim haberim olsun abi valla bozuşuruz yoksa . Saulosilerinde gelmiş,herşey çok güzel olacak eminim.


[QUOTE=emreapaydın]görsellik açısından cok güzel bir akvaryum bende böyle bir akvaryum yapmak isterim ama biraz maliyetli olur heralde

[/QUOTE]

Merhabalar Emre, öncelikle çok teşekkür ediyorum.
Böyle bir akvaryum kurman için gereken her türlü teknik bilgiyi seninle paylaşabilir ve elimden geldiğince yardım edebilirim.Bunu yapmaktanda çok memnun olurum.
Böyle bir akvaryum kurmanın maliyeti herhangi bir tropheus akvaryumu kurmanın maliyetinden daha fazla değil. Hatta birçok tropheus tanıtımında gördüğün tanktan daha düşük maliyetli bir kurulum olmuştur belkide.



[QUOTE=Volkan ULUĞ]Mert kardeşim süper bir video daha gösterdin bize. Gün geçtikce balıkların daha da büyüdüğü zaman görseli muhteşem olucak emin ol. Şu bayram gelsede bizde Biotoplansak artık umarım benim tankta da böyle güzel bir işçilik çıkartırsın kardeşim o kadar bekledik
[/QUOTE]

Volkanım farklı görüntüleri sizlerle paylaşmaya çalışıyorum.
Ufak benekli halleri pek sevimli ama ben sıkıldım artık şöyle tableti yapıştırdığımda ele gelcek büyük balık istiyorum benekleri gitsin birazda bantlı izleyelim iyorum.
Artık kayalarnı da toplamışssın biran önce yapalım senin biyotopunuda kurtulayım artık ahahaha .
Şaka bi yana işçilik konusunda canını sıkma kardeşim ama performansın artması için teşvik lazım. 


[QUOTE=a.burak]Öncelikle böyle geniş görüşlü bir kardeşimi tebrik ederim.Konunun başından beri söyleniyor fakat ben bir daha üstünden geçmek istiyorum. Doğanın bu denli birebir taklit edilmesi bence mert kardeşimde olan bir yetenek. Çünkü bu başka bi şey çoğumuzda akvaryum var fakat bakış açılarımız farklı.İşte burada mert kardeşimin bakış açısını bir kez daha tebrik ediyorum. İzlenimlerini tecrübelerini ve yeteneğini iyi bir şekilde aktarmış tankına.

Tanka övgüden ziyade bütün övgüleri sen hakediyorsun. Bu bakış açısı, kompozisyon ve doğanın taklit edilmesi herkesin istediği fakat beceremediği bir konu. Tebrik ederim seni bakış açını iyi yansıttığın fikri iyi sunduğun ve muazzam paylaşımlarını bizlere sunduğun için. 
[/QUOTE]
Çok teşekkür ediyorum Ali Burak kardeşim.Elimden geldiğince doğala,doğaya ve gerçeğe yakın olmaya uğraşmak öncelikli amacım.Aynı zamanda bunu yaparken göze de hoş gelmesi öncelikli amaçlarımdan bir diğeri.
Tanktan ziyade, mimarina değindiğin ve gerçekten özenerek yazdığın yorumun için tekrar çok teşekkür ediyorum kardeşim.
Seninde yosunlarından kurtulduğuna göre, yeni flolarını alıp konuyu güncelleme vaktin geldi sanırım 
Herşey gönlünce olsun. 

merdoo2013-09-29 17:47:47

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Engin ŞİMŞEKÇevrim Dışı

Kayıt: 22/12/2008
İl: Elazig
Mesaj: 364
Engin ŞİMŞEKÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Eylül 2013 19:24
Eyvallah kardeşim senin yorumun olmadan koymayacağım artık foruma önce gör onay verirsin.Kurulumu da yap boz gibi yaptım :) 10 adet taş var elimde akvaryumun için de koymadık yer kalmadı hobici arkadaşlarla pikniğe gideceğiz,  oradan biraz daha kaya temin edebilirsem olur inşallah yeni fotoğrafları sana yarın atarım ö.m bir bak kardeşim Engin ŞİMŞEK2013-09-29 19:30:11

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Mert AykutaÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]9583,1[/B] [B]8635,3[/B]
Kayıt: 17/12/2011
İl: Izmir
Mesaj: 483
Mert AykutaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Eylül 2013 19:49
Tamamdır Engin abi. Sen işlerini halletiğinde irtibata geçeriz. Pikniğe gittiğinde düzlerin yanına birazda şekilli kayalar bulabilirsen süper olur. Bekliyorum abi yarın fotoları.  merdoo2013-09-29 19:51:01

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mkinaliÇevrim Dışı

[B]10450,1[/B] [B]9828,3[/B]
Kayıt: 22/04/2013
İl: Izmir
Mesaj: 385
mkinaliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ekim 2013 18:24
Kardeşim forumun en sağlıklı duboisi'leri sende. Fırlamaları hala göremesem de video'dan anlaşılıyo ki durumlar güzel. Müzikle de uyumlu olmuş, kesin movie maker kurcala süper birşey yaparsın. Bayramda bekliyorum!

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

adige42Çevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 20/11/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 6939
adige42Çevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 06 Ekim 2013 19:10
Mert maşaallah Allah nazardan saklasın kardeşim,gerçekten keyifle izledim.Balıklarda büyümüşler sen pek farkında olamayabilirsin.Kıpır kıpır bir akvaryum olmuş ellerine sağlık.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

elegant038Çevrim Dışı

Kayıt: 08/08/2012
İl: Kayseri
Mesaj: 48
elegant038Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2013 23:32
Tebrikler,bu işi çözdüğünüz belli :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ERDAL AY / DESPAÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/12/2009
İl: Denizli
Mesaj: 809
ERDAL AY / DESPAÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2013 23:58
41 kere maşallah Mert
Formlar süper, performansta bir o kadar.
Kış sonu ilk yavruları goruruz diye düşünüyorum, ne dersin mümkün olur mu ?
Sağlıkla keyifle büyütmeni diliyorum
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Mert AykutaÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]9583,1[/B] [B]8635,3[/B]
Kayıt: 17/12/2011
İl: Izmir
Mesaj: 483
Mert AykutaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2013 20:53
[QUOTE=mkinali]Kardeşim forumun en sağlıklı duboisi'leri sende. Fırlamaları hala göremesem de video'dan anlaşılıyo ki durumlar güzel. Müzikle de uyumlu olmuş, kesin movie maker kurcala süper birşey yaparsın. Bayramda bekliyorum![/QUOTE]

Sağol kardeşim mübala ediyorsun 
Durumlarda sıkıntı yok kardeşim bildiğin gibi.
Bir sonraki videomu yüklemeden önce movie makeri mutlaka kurcalayacağım. 
Hafta sonu ordayım kardeşim.
merdoo2013-10-10 20:53:49

[QUOTE=adige42]Mert maşaallah Allah nazardan saklasın kardeşim,gerçekten keyifle izledim.Balıklarda büyümüşler sen pek farkında olamayabilirsin.Kıpır kıpır bir akvaryum olmuş ellerine sağlık.[/QUOTE]

Teşekkür ederim Kadir abim. Beğenmene çok sevindim.
Benim yazınki ilgisizliğimden dolayı normal gelişimlerinden biraz ufak kaldılar ama kışın bu açığı kapatmayı planlıyorum.
Tekrar teşekkür ediyorum abi.
Sevgiler, keyifli hobiler....


[QUOTE=ERDAL AY / DESPA]41 kere maşallah Mert
Formlar süper, performansta bir o kadar.
Kış sonu ilk yavruları goruruz diye düşünüyorum, ne dersin mümkün olur mu ?
Sağlıkla keyifle büyütmeni diliyorum
 
 
[/QUOTE]

Teşekkür ediyorum Erdal abi.
Umarım kış sonuna yavruları görmek nasib olur. Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum sende biliyorsun.
Güzel dileklerin için tekrar çok teşekkür ederimç abi.
Keyfili hobiler dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

arif007Çevrim Dışı

Kayıt: 08/10/2011
İl: Antalya
Mesaj: 466
arif007Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Ekim 2013 08:13
Merhaba Mert ,formlar yerinde .Takriben 1 ay sonra bütün noktalarından kurtulup bantlı hallerini görmeye başlayacaksın .Çok güzel görüntüler ,çok güzel bir akvaryumun var.Damızlık halleri harika olacağa benziyor.Bu arada çok güzel dekorun var ne yalan söyliyim yapasım geldi aynısından güle güle besle.
 
Çağdaş ÖZDOĞAN2013-10-11 15:30:17

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Kadir AktaşÇevrim Dışı

Kayıt: 30/04/2010
İl: Erzurum
Mesaj: 155
Kadir AktaşÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2013 10:32
Arkadaş ben bu akvaryumu çok kıskanmaya başladım. Sahibi yanımda olsa gıcıklık olsun diye yüzüne biber gazı sıkardım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kalkavan53Çevrim Dışı

Kayıt: 27/09/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 235
kalkavan53Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2013 23:50
Videoyu defalarca izledim.Sizi tebrik ederim.Harika bir akvaryum olmuş.Allah nazarlardan sakla sın.Emeğinize sağlık...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Mert AykutaÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]9583,1[/B] [B]8635,3[/B]
Kayıt: 17/12/2011
İl: Izmir
Mesaj: 483
Mert AykutaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Ekim 2013 02:43
[QUOTE=arif007] Merhaba Mert ,formlar yerinde .Takriben 1 ay sonra bütün noktalarından kurtulup bantlı hallerini görmeye başlayacaksın .Çok güzel görüntüler ,çok güzel bir akvaryumun var.Damızlık halleri harika olacağa benziyor.Bu arada çok güzel dekorun var ne yalan söyliyim yapasım geldi aynısından güle güle besle.
 
[/QUOTE]

Merhaba Arif abi, umarım söylediğin kadar kısa sürede bantlı hallerini görmeye başlarız.
Güzel sözlerin için çok teşekkür ediyorum.
İnşallah daha iyileri sizlerin olsun.


[QUOTE=Kadir Aktaş]Arkadaş ben bu akvaryumu çok kıskanmaya başladım. Sahibi yanımda olsa gıcıklık olsun diye yüzüne biber gazı sıkardım.[/QUOTE]

Aman abi nazar değecek yapma gözünü seveyim.
Akvaryumu kıskanıyosun biber gazını bana sıkıcaksın oldu mu hiç yahu, akvaryuma sık bari Kadir abi, bibere alerjim var benim 


[QUOTE=discus79]Videoyu defalarca izledim.Sizi tebrik ederim.Harika bir akvaryum olmuş.Allah nazarlardan sakla sın.Emeğinize sağlık...[/QUOTE]

Beğenmenize çok sevindim Ziya bey. Güzel sözleriniz ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum.
Bizi izlemeye devam edin. 
Keyifli hobiler diliyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mkinaliÇevrim Dışı

[B]10450,1[/B] [B]9828,3[/B]
Kayıt: 22/04/2013
İl: Izmir
Mesaj: 385
mkinaliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ekim 2013 16:57
Kardeşim artık bol fotoğraflı güncelleme istiyorum! Bence yalnız da değilim. O tanktan ne kareler çıkar sen hala benden foto istiyosun whatsapp'tan.  


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DR.TROPHEUSÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/06/2011
İl: Diyarbakir
Mesaj: 673
DR.TROPHEUSÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Ekim 2013 21:25
Kardeşim bir çok arkadaşımıza örnek oluyorsun balık nasıl beslenir hobi nasıl icra edilir.Sabırlı bir şekilde adım adım ders niteliğinde herkesle paylaşıyorsun herkes kaşığına düşen kadar birşeyler alabilir senden emeğine sağlık kardeşim...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir