Tanganyika önerisi bekliyorum


ibrahim 323Çevrim Dışı

Kayıt: 22/11/2011
İl: Ankara
Mesaj: 21
ibrahim 323Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2011 21:22
  1. Dostlarım sizlerden yardım ve öneri bekliyorum  ben 550 LT de  Bemba 10 adet ikola 10 adet ve (ilangi veya red rein ikisinden biri 10 adet almayı düşünüyorum toplam 30 adet karma yapa bilirmiyim acaba sıkıntı olurmu tavsiyeleriniz  
  2. Yem
  3. dış flitre
  4. su özellikleri
  5. ilaclar
  6. kalsiyum kullanmalımı
  7. ve önermeleriniz   herkezin yardımını bekliyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Yağız GürbaşÇevrim Dışı

Kayıt: 19/06/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 150
Yağız GürbaşÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2011 22:29
İbrahim Bey tropheus türü oldukça güzeldir. İnşallah besleme şansını yakalarsınız. Bende sorularınıza adım adım cevap vereyim.

1. Tropheusların karmadan ziyade tek tür olarak beslenmesi uygundur. Eğer yeni başlıyorsanız duboisi , bemba ve ya ikola türlerinden birini seçmenizi öneririm. Çünkü diğer türlere göre daha az narindirler.

2. Yem olarak en az 4-5 çeşit yem kullanmalısınız. Tropical , tetra , sera , jbl , nls gibi bir çok markanın kendi içinde çok sayıda yemi bulunmaktadır. Tabi otçul kaynaklı olmak kaydı ile.

3. Kurmayı düşündüğünüz akvaryum 550 litre ve içinde beslemeyi düşündüğünüz balık da tropheus olduğu için dış filtre değil sump kurmanızı öneririm.

4. Su özelliklerine akvaryum.com ana sayfasından tatlı su canlıları bölümüne girip daha sonra tanganyika canlılarına tıklayıp tropheus türünü bularak gerekli su şartlarını öğrenebilirsiniz.

5. Akvaryumunuza hastalık girmediği sürece hiçbir kimyasal kullanmanızı önermiyorum.

6. Kalsiyum kullanmanız gerekmez. Zira böyle bir kullanımı uygulayan insan da yok denecek kadar azdır.

7. Önerilere gelecek olursak. Ben yukarıda madde madde önerilerimi söyledim. Kusurum olduysa affola. Neticede herkesin kendine göre doğruları vardır ama benim paylaştıklarım daha genel bir kesimin doğruları ve aynı zaman da kendimin de uyguladıklarıdır. Girmeyi düşündüğünüz tür narin ve özen isteyen bir balıktır. Size önerdiğim türler ise bu narin balıkların arasında nispeten daha az anrin olanlarıdır. Ayrıca belli başlı türler kendi aralarında kırma olabilmekteler. Bunu da dikkate almalısınız. Örneğin bemba ile ikola birbiri ile kırılır. Sorunuz olursa tekrar cevap verebilirim. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Yağız Gürbaş2011-12-03 00:40:33

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

alikrtlÇevrim Dışı

Kayıt: 03/06/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 155
alikrtlÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2011 23:04
Tropheus düşünüyorsanız tek tür beslemenizi tavisye ederim diger husuları çok güzel sıralamış yağız kardeşim benim eklemek istedigim bu güzel akvaryumda yavrudan adetli olarak başlayıp kendi koloninizi oluşturmanızdır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir