Tanganyika Türkiyede Alıntıdır..


aroÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 31/01/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 716
aroÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2010 09:46
Arkadaşlar internette gezinirken bulduğum bi yazıyı sizlerle paylaşmak istedim..

Evet Sevgili Akvarist dostlar Müjdeli haberi vermek istiyorum artık. 2 ay gibi kısa bir süre sonra Türk Hava Yolları Afrika kıtasına seferler düzenleyecek. İhracatçılarımızın isteği doğrultusunda ve hükümetimizin kara kıtaya olan ilgisi nedeni ile 
uçuşlar başlayacak. Peki akvaryum hobicileri olarak bizi neden ilgilendiriyor bunlar diye soracak olursak . İlgilendiren kısım hakkında kafa yormada fayda vardır. Başlayım isterseniz yavaş yavaş..

Tropheus gibi diğer Tanganyika balıklarını direkt afrikadan şu an için ülkemize bir kişi getiriyor.Geri kalanı ise  ülkemize genelde Avrupa birliği ülkelerinden (Almanya ,Çek Cum, Slovakya) geliyordu. Tabi onlarda Afrikadaki Tanzanya , Congo gibi Tanganyikaya kıyı olan ve direk uçuş yapılabilen yerlerden alıyorlardı. Neticesinde Afrikadan yola çıkan balıklara aracı ücretleri ve kargo maliyetleri gibi unsurlar balık fiyatını artırıyordu.

Şimdi ise durum değişeceğe benziyor. Burada THY ‘nin doğrudan Tanzanya ve Congo’ ya yapacağı uçuşlar büyük önem arzetmektedir. Çünkü canlı balık ithalatcılarımız direk Afrikadaki toplayıcı ve ihracatçıdan fiyat alıp, ülkemizde ki gerekli ithalat izin ve yasal presedürleri yerine getirmek için birbirleri ile yarışacak hale gelcektir. Bu birbirleri ile yarışan ithalatçılar şu an için 120-150 tl aralığında satılan F0 balıkları hobiciye daha uygun fiyatlarla buluşturacağına eminim. Hemde yukarda saydığım AB ülkelerine gerek kalmadan.

Hem uygun fiyat, hemde Direk Afrikadaki toplayıcı ve ihracatçılarla münasebet olduğu için balıklar hakkında doğru  bildiğimiz yanlışlarıda, tekrar öğrenmiş olacağız. Artık Balıklar ülkemize seçilip gönderilmeyecek. Balıkların istenilen türden farklı gelme durumu da  azalacak.

Bu yarışta İstanbul Atatürk Hava limanına yakın olan firmalar ve Tanzanya ve Congo gibi göle yakın ülkeleri gezmiş, oradaki firmalarla yakın bağlar kurabilen ithalatçılarımız bir adım önde olacak gibi. Tabi hali hazırda ithalat yapan , belli bir deneyimi olan ithalatçılarımız da kabiliyetleri ile öne çıkacaklar.Yakında Hep birlikte göreceğiz Afrikadan gelen listelerde  yer alan T.redrainbowlar,ilangiler vs..   yasal vergiler ,nakliye ve diğer masrafları ile ne kadar mal edilip , ne kadara satılabilecekler.

Makale: http://aliselim66.blogcu.com/tanganyika-turkiyede/7613982...ALINTIDIR

aro2010-09-26 09:47:12

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Baykusreyis21Çevrim Dışı

Kayıt: 01/07/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 642
Baykusreyis21Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2010 10:28
Böyle olması iyi oldu.Ama bu seferde herkezin elinde tropheus olunca bu balığa ilgi azalır diye düşünüyorum

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir