Tankımın suyunu %100 değiştirmeliyim..


melih9626Çevrim Dışı

Kayıt: 16/02/2013
İl: Eskisehir
Mesaj: 64
melih9626Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2013 19:06
Arkadaşlar 3 yıldır kullandığım 40 litrelik akvaryumumun suyunu değiştireceğim.3 melek 3 moli 2 lepistes olan tankımın içindeki bitkileri alacağım(yavru almak istemiyorum).Bunun için akvaryumun suyunu %100 değiştirmeliyim ve şimdi yapacağım bunu.Sizce balıkları ne yapmalıyım.Su fazla dinlenmiş değil.En fazla 3 saat dinlenebilir(tankın içinde).İlaç kullanıyorum.Metilen mavisi kaya tuzu vb. 
Riskli olduğunu biliyorum ama başka ne yapmalıyım.Suyun 1-2 gün dinlenmesini bekleyemem filtre durma aşamasına geldi ve balıklar huzursuz.
Onur Nergiz2013-04-04 21:21:37

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

suleymanblgtÇevrim Dışı

Kayıt: 04/02/2013
İl: Bursa
Mesaj: 909
suleymanblgtÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2013 19:12
Akvaryumun suyunu tamamen değiştirmek çok risklidir balıklarını kaybedebilirsin . Ayrıca 40 L de melek cichlid olmaz . O balıkları çıkart . Akvaryumun filtresini kaç günde bir temizliyorsun ki durma noktasına gelecek kadar pislik topladı ? Onur Nergiz2013-04-04 21:22:24

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

doguseÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/11/2012
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1169
doguseÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2013 19:14
Merhabalar Melih kardeşim. Yazında bir çok yapılmaması gereken şey var, sana yardımcı olayım.
- 40 litrelik akvaryumde melek balığı bakılmamalıdır. Çok ufaklar için bile önermem, yetişkinler için en az 150 litrelik akvaryum gereklidir.
- Lepistes ile melek balıkları aynı akvaryumda bakılmamalıdır. Ayrıntılı bilgi; Lepistes & Melek
- İçindeki bitkiler canlı ise almanızı önermem. Canlı bitkinin faydaları; sudaki nitratı emer, doğal güzellik katar ve yavrular için saklanma alanı oluşturur. Eğer plastik bitki ise çıkarmanız doğru karar ama çıkarma sebebiniz bana pek hoş gelmedi. Yavrularınızın yem olması için çıkarıyorsunuz, kesinlikle yanlış bir düşünce. Yavrular ile ilgili sıkıntınızı anlatırsanız daha sağlıklı çözümler bulabiliriz.
- %100 su değişimi oluşan yararlı bakterilerin (nitrit ve nitrat bakterileri) ölmesine sebep olur. Çok çok riskli bir harekettir, ekleme şeklinize bağlı olarak canlılarınızı kaybedebilirsiniz.
- Dinlenmemiş suyun etkisini gidermek ne kaya tuzunun görevidir ne de metilen mavisinin. Dinlenmemiş su için su düzenleyiciler mevcut, su eklemesi yaparken onları kullanmalısınız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

melih9626Çevrim Dışı

Kayıt: 16/02/2013
İl: Eskisehir
Mesaj: 64
melih9626Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2013 19:45
Ayrıca belirteyim bitkilerim plastik.Yavruları yedirmek istemem çünkü su an tankımda hiç yavru yok.Kaya tuzu ve metilen mavisi dinlendirmek için değil her su değişiminde kullandığım için kullanacağım.Filtremin sıkıntısı pislikten değilde aslında hava hortumu tıkanmış ve hava vermiyor.Aslında suyu değiştirmeyecektim ama mecbur kaldım.Akvaryumu satacağım en kısa sürede ve idare etmeyi düşündüm ama eziyet olduğunu düşündüm ve acil değiştirmeliyim.Normalde filtre ve belirli su değişimlerini yaparım.
Ayrıca satacak olursam fiyatı ne olur tavsiyesi olan varmı.Sohbetten konusabiliriz.Tankımda bütün malzemeler sıkıntısız bir şekilde çalışmakta ve eksik bir malzeme bulunmamakta.
Onur Nergiz2013-04-04 21:24:47

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

doguseÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/11/2012
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1169
doguseÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2013 19:59
[QUOTE=melih9626]Ayrıca belirteyim bitkilerim plastık.yavruları yedirmek istemem çünkü suan tankımda hiç yavru yok.kaya tuzu ve metilen mavisi dinlendirmek için değil her su değişiminde kullandığım için kullanıcam.filtremin sıkıntısı pislikten değilde aslında hava hortumu tıkanmıs ve hava vermiyor.aslında suyu değiştirmicektım ama mecbur kaldım.Akvaryumu satıcam en kısa sürede ve idare etmeyi düşündüm ama eziyet olduğunu düşündm ve acil değiştirmeliyim.normalde filtre ve belirli su değişimlerini yaparım.
Ayrıca satacak olursam fiyatı ne olur tavsiyesi olan varmı.sohbetten konusabiliriz.tankımda bütün malzemeler sıkıntısız bir sekilde çalısmakta ve eksik bir malzeme bulunmamakta
[/QUOTE]

Koyu renkli kısımı anlayamadım ama siz o tankı bol bitkili dahi yapsanız melek balıklarının bulunduğu 40 litrelik bir hacimden yavru alma ihtimaliniz yok. Bunun en sağlıklı çözümü melek balıklarını ve plastik bitkileri tankınızdan çıkarıp canlı bitki ilavesi yapmanızdır.
Neden her su değişiminde kaya tuzu ve metilen mavisi ekliyorsunuz ? Bizler nasıl hasta olmadan ilaç almıyorsak beslediğimiz canlılara da öyle davranmalıyız. Sizin yaptığınız canlılarınıza hasta olmadan ilaç vermek.
Metilen mavisinin kullanım alanlarından bazıları:
- Hastalık bulaşıldığı düşünülen canlıyı ayrı bir akvaryuma alıp, suyuna damlatılarak kullanılabilir.
- Canlıda direk hasta olan bölgeye kulak pamuğu yardımıyla sürülüp kullanılabilir.
- Bazı durumlarda yeni canlı alımında ana tanka koymadan önce karantina tankında önlem amaçlı kullanılabilir.
Kaya tuzunun kullanım alanlarından bazıları:
- Deri ve solungaç (parazit) hastalıklarında kullanılır.
- Canlıları bir yerden bir yere taşırken su dengesini korunması maksadıyla taşıma suyuna ilave edilir.

Tankınızın fiyatı konusunda bir fikrim yok.
doguse2013-04-04 20:01:27

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

raketotÇevrim Dışı

Kayıt: 30/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 71
raketotÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2013 20:05
Suyunun üst kısmından çok fazla dibe inmeden temiz bir kovaya 20 lt kadar alıp balıkların ona koysan , sonra akvaryumda ne var ne yok temizlersin o kadar kirlenicek ne  olduğunu bilmiyorum ama nacizane kendi fikrimi belirteyim dedim. Sonrasında hazır sulardan bir damacana alsan, bu damacanın yarısınından coğunu akvaryuma dökersin içerde filitrende çalışın tabiki, üzerine de kovadaki sudan 5-7 lt kadar aşılama yaparsın kovadan eksilen kısım kadarda damacanadan kovaya ekleyip balıkları bu suya alıştırmış olursun bi 15-20 dk ya adapte olurlar normalde hava motoruyla birlikte daha uzun süre alışmasını beklemekde yarar var ama sanırım senin acelen var. Tüm bu sürenin sonunda balıkları kovadaki suyla beraber tekrar akvaryuma alabilrsin ancak böyle bir çözüm bulabildim. Normalde 100% su değişimi çok tehlikelidir. Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

melih9626Çevrim Dışı

Kayıt: 16/02/2013
İl: Eskisehir
Mesaj: 64
melih9626Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2013 18:45
Kardes suan tankımda yavrulayacak bi balığım yok o yuzden moli ve lepistesleri meleklerle birlikte tutuyorum fırsatını blunca moli ve lepistesi çıkarıcam.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir