Tasarladığım akvaryum için öneri


fatihdÇevrim Dışı

Kayıt: 05/03/2008
İl: Sakarya
Mesaj: 165
fatihdÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Mart 2008 16:44
Kaplumbağalarım woswos ve tostos için mevcut akvaryumu biraz değiştirmeye karar verdim. Üst tarafına yeni bi kuru alan yapıyorum. Alana çıkmak için gerekli köprüyü hangi malzemeden yapmalıyım? Cam olmasını istemiyorum ve köprüyü akvaryuma nasıl tutturabilirim? Görüşlerinizi belirtirseniz sevinirim. Ayrıca daha farklı bir fikriniz varsa paylaşmanızı rica ederim.


Çizmiş olduğum grafik;



Ayrıca kullanmış olduğum Google Sketchup programı verileri

http://sketchup.google.com/3dwarehouse/details?mid=51353f4ca7162816e41fd575adf73332

İşinize yarayabileceğini düşündüğüm programın, ücretsiz sürümü gerçekten kullanışlı sizde yeni birşeyler çizip paylaşabilirsiniz.

http://www.sketchup.com/

Semihsungur2008-03-12 21:12:38

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bergleeuwÇevrim Dışı

Kayıt: 02/01/2007
İl: Yurtdisi
Mesaj: 8
bergleeuwÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Mart 2008 02:04
Merhaha fatihd,
 
Senin bu sorundan sonra biraz internette gezindim ve sunlari buldum. Kuru bolge dedigin alan kumdan yapilirsa woswos ve tostos icin daha uygun olurmus. Kafanda bir ornek olusmasi acisindan,
 
 
 
 
Insallah isine yarayacaktir. Aslinda senin kafandaki cizimlede ortusuyor dusuncesindeyim. Aydinlatma konusunda ise kablumbagalarin turlerine gore isi istekleri varkli olsada kuru bolgede 32 derece olmasi gerekiyormus. Bu kum uzerine isi olceri koyarak bir 5 dakika bekletmekle aydinlatmanin yukseklik ayarida yapilabiliyormus. Nasil cikacagina gelince ise ya plastikten bir cozum uretiyorlarmis, yada suya dayanikli agaclar kullaniliyormus.
Woswos ve tostos icin en iyi yasam ortamini saglaman temennileri ile.
 
Saygilarimla, 
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AlicanPÇevrim Dışı

Kayıt: 28/02/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 29
AlicanPÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2008 20:23
Öncelikle malzemeler japon(bunun için tek şart japonlu kısmın suya temas etmemesi. Bulabilrseniz sista nın anti bakteriyel silikonları var. Onu gönül rahatlığı ile akvaryumun her yerinde kullana bilirsiniz. CD kutusu, ip, bıçak, çakmak, beyaz iri taşlar ve vantuzlar. Gelelim kuru bölgenin nasıl yapılıcağına. Cd kabının içinde siyah bir şey var. Onun kalın kısmına japon sürünüz. Boyutu ordan  akvaryumunuza göre ayarlıyabilirsiniz. Taşları teker teker cd kabına japonlayınız. Tabi bu alanlar suya değmiyecek. Su giren kısım içinde ısıttığımız bıçak yardımı ile delik açınız. Cam bezini-de iğne ile o deliklerden oraya dikiniz. İşte  güzel bir kuru alan yapmış oldunuz. Ben böyle yaptım minik çok memnun oldu. Yardım isterseniz ÖM den ulaşabilirsiniz. Bence kum kullanmayınız onun yerine taş kullanınız. Kum kaplumbağanın heryerine yapışıyor ve temizliği gerçekten zorlaştırır. Yani bazen kuru alana pisletiyor keratalar.Smile
Saygılar.


AlicanP2008-03-12 22:00:46

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir