Taşınmayla ilgili


thesmallesttallÇevrim Dışı

Kayıt: 15/04/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 241
thesmallesttallÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Eylül 2009 19:22
Merhaba arkadaşlar..
 
Nasipse Pazar günü evimi taşıyorum...Taşınma sürecinde akvaryumumu ve balıklarımı nasıl taşıyabileceğim konusunda bir plan yaptım..Varsa eksiklerimin veya hatalarımın ne olduğu yönündeki düşüncelerinizi ve tavsiyeleriniz paylaşırsanız sevinirim...
 
Elimde ikisi dolu ikisi boş dört akvaryumum var...Dolu olanlardan biri 60 litrelik bir bitkili akvaryum..İçinde 6 adet vatoz ve çöpçü 10 civarında da küçük ve orta boylarda valifera var..Dolu olanlardan ikincisi de 60 litre bitkili; ancak bu akvaryumda bitkiler dikili değil..Tamamı "tilki kuyruğu" olan bu bitkiler suyun yüzeyinde yumak olmuş halde duruyor..içinde irili ufaklı, sayıları tahmini olarak 100 kadar lepistes var..Boş olan akvaryumların ise biri 100, diğer 20 litrelik...
 
Benim planım ise şöyle:
Boş akvaryumlardan büyük olanı bugün taşınacağım eve götürdüm, yarın da küçük akvaryumu götüreceğim..Ardından balıkları poşetleyip, balıkların bulunduğu akvaryum suyundan da bidonlara doldurup yeni eve götüreceğim..
 
Burada akvaryumdan çıkmış suyla dinlenmiş suyu karıştırıp, bir filtre takacağım..balıkların hepsini büyük akvaryuma; ya da büyük olanları büyük, küçük olanları da küçük akvaryuma koymayı düşünüyorum..
 
Pazar günü de asıl akvaryumlar nakliye ile gelince akvaryumları tekrar kurup balıkları yine eski akvaryumlarına kurmayı amaçlıyorum..
 
Balıkları taşıyacağım yol otobüsle 20 - 25 dakika sürüyor..Trafik falan yarım saat diyelim..
 
Aklıma takılanlar;
Suyu karıştırmış olmam balıklar için sorun olur mu?
Balıkları birbirine karıştırmam (hepsini tek büyük akvaryuma koymam) sorun olur mu?
Taşırken de fazla ağırlık olmaması için poşetlere biraz fazla balık koymayı düşünüyorum, bu mesafede sıkıntı çıkarır mı?
 
Yardımcı olacak/olan arkadaşlar için şimdiden teşekkürler...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nyassaÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 11/11/2008
İl: Ankara
Mesaj: 32
nyassaÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 28 Eylül 2009 15:19
Balıkları hava motoruyla büyükçe bir kovada taşırsan daha iyi olur. Suyu karıştırman bir sıkıntı olmaz eğer su aldığın akvaryumda bir hastalık yoksa fakat karıştırdığın su dinlenmiş su olmalı aksi taktirde klorlu su ile nitrat birleşir ve kloramin denilen balıklara zararlı bir bileşik oluşur buda balıkların ölümüne sebep olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

burcugüneyÇevrim Dışı

Kayıt: 28/09/2009
İl: Kocaeli
Mesaj: 4
burcugüneyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Eylül 2009 16:44
İlk önce dikkat etmeniz gereken eski akvaryumlarını kontrol etmeniz. Eski ve içinde su bulunmayan tanklarda silikon kuruyor ve yeniden su dolumlarında cam sızdırıyor yada patlayabiliyor. Bu konuyada dikkat etmenizi tavsiye ederim.
Diğer konu: 20-25 dakikalık mesafede balıklarınıza herhangi birşey olmaz. Saatler sürerse yolculuğunuz ozaman sıkıntı yaşarsınız. Eski akvaryumunuzun suyunu kullanmanız daha iyi olacaktır. Balıklarınızın ph şoku yaşamamaları için. Başarılı bir taşınma dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

thesmallesttallÇevrim Dışı

Kayıt: 15/04/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 241
thesmallesttallÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2009 14:19
Tavsiyeleriniz için teşekkürler...Balıkları çok az bir kayıpla (3 - 4 lepistes) taşımayı başardım..bir haftadır aktarma akvaryumundaydılar..bugün ya da eski akvaryumlarını kurup yeniden taşımayı planlıyorum..
 
Ancak taşınma yukarıda anlattığımdan biraz farklı oldu..tecrübe paylaşımı olsun diye onu da aktarayım:
 
100 litrelik akvaryumu taşınacağım eve birgün önceden götürdüm. Bu akvaryumu götürürken de 10 litrelik bir su bidonunun içine sularıyla birlikte koyarak alttaki yavru akvaryumunda bulunan balıkların büyük kısmını (küçükleri yakalayamadım çünkü) götürdüm...Orada 10 litrelik akvaryum suyunu yine bir 10 litrelik hazır suyla 100 litrelik büyük akvaryumun içinde karıştırdım..
 
Ancak bu balıklar biz ertesi gün gelene kadar hava motoru ve filtre olmadan kaldılar..alttaki yavru akvaryumundaki pipo filtre akvaryumun tamamını boşaltamadığım için evde kalmıştı..2-3 kayıbı da burada verdim..
 
Ertesi gün taşınırken de büyük/bitkili akvaryumdaki balıkları sularıyla birlikte bir kovaya aldım..akvaryumu boşalttım..
 
Alttaki yavru akvaryumunda kalan yavruları yakalamak zor olduğu için hiç uğraşmadım, sularını azaltıp akvaryumla birlikte taşıdım..
 
Eve gelince de bütün balıkları, 100 litrelik olanın içine koydum..bu akvaryumda hem pipo filtreyi hem de eski Atman 201 iç filtremi çalıştırmaya başladım..Belirli aralıklarla da dinlenmiş/satın yeni su ekledim...
 
Ardından yurtdışına gittim ve dün döndüm, iki lepistes daha ölmüştü bu arada..
 
Şimdilik geçici yerlerine alışmış görünüyorlar, bakalım...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir