Tavsiye


sennedjemusÇevrim Dışı

Kayıt: 18/08/2009
Mesaj: 11
sennedjemusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ağustos 2009 08:26
Merhaba Arkadaşlar,

Bu hobbye çok meraklıyım. 3 ay önce 25 LT civarı bir akvaryum aldım. Bir adet hava motoru, bir adet ısıtıcı ve bir adette iç filtre aldım. 4 molly, 2 lepistes,1 adette vatoz aldım. Fakat çok geçmeden ölmeye başladılar. en son 1 lepistes 1 molly ve 1 de vatoz kalmıştı. pes etmedim. tekrar balık aldım. bu sefer 1 adet kılıç, 1 adet melek balığı, 1 adet lepistes, 1 adet silver shark ve 1 adette molly aldım. fakat bu seferde hepsi 1 hafta gibi sürede öldüler. sanırım zehirlendiler. şu anda maalesef akvaryumum boş ve bu beni çok mutsuz ediyor. Benim sizlerden öğrenmek istediğim şu. Ne beslemeliyim. Akvaryum boyutum yeterli mi? Vitamin ve benzeri ilaç olarak ne kullanmalıyım. bu konularda sizlerden destek bekliyorum. Hatta İstanbulda güvenebileceğim bu işi ticaret dışında bir tutku olarak ta yapan bir yer önerebilirseniz çok sevinirim. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

activ-istÇevrim Dışı

Kayıt: 24/10/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 63
activ-istÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ağustos 2009 09:12
Engin bey bize nasıl bir akvaryum kurup neler yaptığınızı anlatırsanız sorunu ve yaptığınız yanlışları bilir ona göre yorum yaparız. Bu yazılanlaradan aklıma şu soru geliyor neden bir ? Bütün balık türlerinden birer adet numunelik koymuşsunuz 25 tl ye :) Bu işi ticarete dökmeden tutku olarak yapan kişiler bizleriz akvaryum.com üyeleri yazın yardım edelim.activ-ist2009-08-21 09:13:49

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sennedjemusÇevrim Dışı

Kayıt: 18/08/2009
Mesaj: 11
sennedjemusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ağustos 2009 10:23
Üstad dönüşün için ve hassas yaklaşımın için çok teşekkürler. Akvaryumda ilk aşamada bitki falan kullanmadım. sadece taş vardı. sanırım ben hatayı her 20 günde bir suyu tamamen değiştirerek yaptım. ilk başta hava motoru yoktu. İlk ölümden sonra güçlü bir motor ve hava taşı aldım. Bir de Akvaryumun üst kapağı metal ve hava motoru etkisi ile su bu kapağa kadar sıçrayıp akvaryuma tekrar damlıyor. Yemleme konusunda bana 12 saatte bir yemle demişlerdi. Bu konuda da kararsız kaldım. Başka bir akvaryumcu günde bir kez yeter dedi. Kısacası öğrenmek istediğim çok şey var.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir