Tavsiyeler


ennsÇevrim Dışı

Kayıt: 24/05/2011
İl: Ankara
Mesaj: 1
ennsÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2011 22:16
Merhaba 65 litre akvaryumumda iki adet shubunkin olduğunu düşündüğüm japonum var.Filtrem sobo w f1000 ve sürekli çalıştırıyorum,kumum 3-4 mm boyutlarında kahverengimsi bir kum aldığım yerdeki abi bu bitkileri destekler demisti.Beyaz ince kum alcaktım beni buna yönlendirdi.Henüz akvaryumumda bitki yok ısıtıcım rs electrical(risheng) diye birşey ve şuan 24 derecede ayarlı duruyor.Bir tanede 12 watt 50 cm sky markalı mavi florasanım var onuda geceleri çalıştırıyorum.
Öncelikle akvaryumumda herhangi bir eksiklik varmı sizce?
Filtrem yeterlimi ?
Bitki eklemeyi düşünüyorum akvaryumumu kuralı 1 hafta oldu beklemem gerekirmi?
Monosolenium tenerum
Ceratophyllum demersum
Hemianthus callitrichoides
Rotala rotundifolia
Utricularia graminifolia
Christmas Moss
Üstteki bitki türleri uygunmudur japonlarıma?
Japonlarımla beraber besleyebileceğim tür önerilerinde bulunabilirmisiniz?
Eğer bitkili sisteme geçmemi uygun bulursanız kum için neler yapmam gerekir? Ekleme çıkarma gerekir mi?
Son olarak bir sitede tatlısu akvaryum midyesi satıldığını gördüm isim vermek istemiyorum.Bunlar hakkında beni aydınlata bilirmisiniz bunları almam iyi olurmu yoksa gereksizmi olur?
Biraz uzun oldu galiba ama buraya kadar okumuşsanız ve sorularımdan bildiklerinizi bana aktarırsanız çok mutlu olurum hepinize teşekkürler.
KaPTaN2011-05-24 23:06:25

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kaynakoğluÇevrim Dışı

Kayıt: 03/11/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 83
kaynakoğluÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Mayıs 2011 13:54
Basit cevaplar vereceğim çünkü sorduğunuz hemen bütün sorular forumda fazla fazla var. Azıcık araştırsanız hepsine ulaşırsınız. Japonlar ve bitki olmaz. Ancak çok sert yapraklı olanlarla belki. Isıtıcıya gerek yok boşa elektrik masrafına girmeyin. Japon balıkları sazan cinsi olduklarından ısıtıcı istemezler(Kışın soğuk odada değilse akvaryumunuz). Japonlar ile başka tür de pek tavsiye edilen bir şey değildir. Diğer japon turleri ekleyin diyeceğim de 65 litreye o da olmaz. Midyeler suyu filtre ederler bir nevi iç filtre vazifesi görürler tercih meselesi koyup koymamak bana sorarsanız onu da tavsiye etmem. İlla bitkili yapacaksanız bi karar verin ya japondan vaz geçin yada bitkiliden. Kum konusunu da verdiğiniz karardan sonra konuşalım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir