Tecrübelerinizden Tavsiyeler Bekliyorum


semihkuldasÇevrim Dışı

Kayıt: 21/02/2012
İl: Karabük
Mesaj: 32
semihkuldasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Şubat 2012 22:03
Aranıza yeni katıldım bir kaç gündür ziyaretçi olarak takip ettiğim konular oldu  şimdik aranızdayım herkeze selam.

Akvaryumumu 3gün önce aldım . Şu anda içinde 50W ısıtıcı , Renax marka 600L/H iç filtre , 2d1e lepistes , 1melek, 2çöpçü,4d2e moli ve velifera ve birde kırmızı bir balık türünü bilmiyorum fotoğraflarda mevcutlar.
internetten Echinodorus cordifolus,Ech. xingu,5 adet elodea  bitkileri aldım yarın inş. elime ulaşıcaklar.

Sizden öneriler istiyorum akvaryum için pipo filtre ve motor almak istiyorum extradan ve java moss bitkisini düşünüyorum . 
Isıtıcı yeterli mi?
Siyah beyaz veliferam çoğu balığın kuyruğuna saldırıyor ağzını açıyor tutmaya calısıyor kuyruğunu sizce akvaryumdan uzaklaştırayımmı ?
Sizce iç filtreyi su andaki gibi mi konumlandırayım yoksa başka bir yere taşıyayımmı filtreyi?
2tane molim ve melek balığı hep filtre ile ısıtıcı arasında duruyorlar adaptasyon sorunumu yaşıyorlar yoksa büyük bir erkek velifera var rahatsız ediyor genelde onları ondan dolayımı oluyor ?
Ve başka balık önerileriniz varmıdır ?

Akvaryum 40L lik , 25C derecede duruyor 

İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EnsÇevrim Dışı

Kayıt: 01/11/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 676
EnsÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Şubat 2012 22:08
Isıyı biraz daha yükseltin derim(27-28),renkli taşları çıkarıp biraz ince kum ekleyin ki bitkilerinizi gömebilesiniz. Pipo filtreye gerek yok,bence hava motoruna da gerek yok.Çünkü filtreniz o akvaryuma zaten hava veriyor,büyük olan balıkları lepistesle değiştirin bence ve arka cama siyah yada mavi tonda fon alın,güzel olacaktır,saygılar..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

semihkuldasÇevrim Dışı

Kayıt: 21/02/2012
İl: Karabük
Mesaj: 32
semihkuldasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Şubat 2012 22:13
İlgilendiğiniz için teşekkür ederim. Bu akvaryumda bu balıklarla birlikte yaşayabilecek balık önerileriniz varmıdır ? Birde o büyük erkek veliferayı durdurmak için 2tane daha dişi velifera mı alsam diyorum ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

macasÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/05/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 875
macasÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Şubat 2012 13:01
Semih Kardeşim balıkları olabildiğince aynı ölçülerde ve uyumlu balıklardan al. Forundaki tatlı su balıkları katagorisinden de daha detaylı bilgi alabilirsin. Hem bu bölümden Ph değerleri, uygun sıcak, v.s. yararlanabilir ve hemen altında yazan üye yorumlarıyla karakter (uysal, saldırgan, şöyle yaparsan daha iyi olur gibi) analizlerini de yapabilirsiniz. Ayrıca akvaryumunuzu daha çok balıkların yaşadığı gerçek yaşam alanlarına benzetmeye çalışırsanız çok daha güzel olur. Hem balığın gelişimi hemde görsel olarak. İlk başta renkli taşları çıkarın derim. Eğer imkanınız var ise tabana da lav kırığı taş alabilirsiniz. Hem bitki alacağınızı söylediğiniz için bitki gelişiminde de yararlı olacaktır. Ayrıca asitik sularda yaşayan balıklarınıza ph düşürücü özelliği olduğu için daha yararlı olur. Ayrıca tabanda koyu renk olduğu için balıkları strese sokmaz ve görsel olarak da güzeldir. Bunun yanında daha fazla detay katmak için mangrow kökü de eklerseniz akvaryumunuz çok daha güzel olacaktır. Yeni ekleyeceğiniz java moss ile iyice güzelleşir akvaryumunuz. Enis beyin dediği gibi sıcaklığı biraz daha artırmanızda da fayda olacaktır. Tabi en önemlisi de balıkların kendilerini daha güvende hissedip stres yapmamaları ve doğal hallerini daha güzel görebilmeniz açısından güzel bir arka fon koyun derim. Her kişiye göre değişir ama şahsen ben koyu renkler seçip balığı daha ön planda gösteren fonlar tercih ediyorum. Tabi ki bu sizin zevkinize kalmış. İyi günler dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir