tek filitre 2 tank yardim


MithrilÇevrim Dışı

Kayıt: 26/04/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 499
MithrilÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Kasım 2006 15:04

Evet iki tank arasına emiş borusundan daha geniş bir boru ile köprü yapılırsa ve köprü borusunun üstüne borunun içine su doldurmak için bir kapak takılırsa bu iş ancak olur. Tankalrdan birinden emilen su diğer tanka filtre edilip aktarılır. İki tank arasındaki su dengesi ise bu köprü ile sağlanır. Unutmamak gerekirki filtreden gelen boru dar olmasına rağmen debisi kuvvetli olduğundan belli bir güçle suyu atacaktır. Tanklar arasındaki dengenin eşitlenmesi ise serbest akış yani daha az debi ile köprüden olacağından bu borunun daha geniş olması gerekir. Aynı zamanda bu borunun içinde hava olmaması gerekmektedir. Bu köprü borusunun en iki katı genişliğinde olması gerekir. Aksi takdirde filtre suyu daha hızlı doldurup köprü borusu daha yavaş dengeyi sağlamaya çalışacağından eşitlenme bozulacak ve taşma olacaktır. herkese kolay gelsin.

 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

barabelli_54Çevrim Dışı

Kayıt: 02/11/2006
İl: Sakarya
Mesaj: 98
barabelli_54Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Kasım 2006 15:56
arkadaslar  herkese cok tesekkür ederim yardimlariniz icin

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yyorurÇevrim Dışı

Kayıt: 11/11/2006
İl: Kayseri
Mesaj: 38
yyorurÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Kasım 2006 16:05

Arkadaşım Resimdeki sistem fizik kurallarına uyuyor ancak orta kısımdaki U borusunu sabitlemeli ve kesinlikle hava almamasını sağlamalısın.
Çalışma Prensibi:
-Devirdayım motoru 1. Tanktan su Çektiğinde iki tank arasındaki su dengesi bozulacağundan U borusunun 1.tank bölümüne bir emme kuvveti etki edeceğinden U borusu yardımı ile 2. Tankdan 1. Tanka su aktarımı olacaktır.
-U borusunda hava almaması gerekiyor aldığı takdirde boru içerisindeki su her iki tanka birden boşalırve 2. tankdan 1. tanka su yolu kesileceğinden 2. Tank Taşacaktır.
- Kesinlikle iki tankYükseklikleri eşit olmalı aksi takdirde Alçak olan tank herzaman Daha Dolu olacaktır.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Sağlıklı Balıklar

pisco2006-11-21 16:8:7

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir