Teksasımın gözü ve solungacı patlatıldı


RustyÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,1,119401[/C] [B]7567,2[/B] [B]8834,3[/B]
Kayıt: 27/11/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 1701
RustyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2012 13:17
Emre bey aslında kimse bunu kastetmiyor , her şey hacim değildir.O hacimde tanıtım konunuzda önerdiğim gibi RD kırmasını tek olarak bakarsanız daha verimli ve zevkli olur demiştim,aynı flowerhorn gibi bu tip agresif balıklar sahipleriyle iletişim kurarlar.Veya yine karma halinde bakmak istiyorsanız agresif türler değil de mesela daha barışçıl türlerle şansınızı deneyebilirsiniz.250 litrede bir çift rainbow ile bir çift keyhole , dither olarak da bir erkek ateş ağız rahatlıkla bakılabilir.Üreme dönemlerinde yine agresiflik kaçınılmaz olacaktır ama bu denli değil.Veya bulabilirseniz bir çift melek , 2-3 ramirezi veya bolivian ramirezi bakabilirsiniz,akvaryum yüksekliğiniz müsait.Kesinlikle şunu yanlış anlamayın agresif tür de bakılabilir ama içlerinden bir tane seçmek durumundasınız çünkü ileride kendiliğinden sayı teke düşecek.Aylarca bir arada büyüttüğüm balıklarımdan 3 tanesini ortada hiç bir belirti yokken geçen hafta kaybettim bir balığın gereksiz agresifliği yüzünden.İşimi şansa bırakmayıp eş tutan o balığı çıkardım tanktan.Yani bu sırf hacimle alakalı bir durum değil , RD kırmasının başlı başına çok agresif bir canlı olmasıyla alakalı.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ReallyÇevrim Dışı

[C]4,1,10135[/C] [B]3329,2[/B] [B]2829,3[/B]
Kayıt: 10/04/2006
İl: Ankara
Mesaj: 3890
ReallyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2012 13:35
Emre Bey A. çiklitlerinde tecrübesiz olduğunuz için bizim size yazdıklarımız pek gerçekçi gelmiyor olabilir. Ancak şunlardan emin olun:

- Tankınız bu tip balıkların karması için çok küçük. Taban 80x45 olması da büyük dezavantaj.
- Tankınızda yetişkin ergin boyda GT, midas ve texas tan sadece biri beslenebilir.
- Midas gibi balıklara deneme süresi verilmez. Oradaki herhangi bir balığı bir saatten az sürede öldürebilir. Zaten müdahele edemeden iki ölüm yaşamışsınız.

Bunları tecrübeli herhangi bir amerikancıya sorarsanız onaylayacaktır yani benim yorumum değildir. Biz sizin keyfinizi kaçırmak için yazmıyoruz, canlı hayatı için yazıyoruz. Bir hayvansever olarak gerekli önlemleri alacağınıza eminim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cemre26Çevrim Dışı

Kayıt: 16/10/2011
İl: Içel
Mesaj: 216
cemre26Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2012 21:15
Tamam haklısınız ben birşey demiyorum size daha büyük tanklarda gerekir ama benim elimde bu var.Maddi sıkıntılarımdan dolayıda büyüğüne geçemiyecem bir süre...En kısa zamanda o özveriyi gösterip sayıyı azaltıcam zaten.Ben hiç müdahele etmeyip böyle ölmelerini bekliyecem demiyorum ki...
Yalnız birde şöyle bir örnek var bizde;bir arkadaşım evinde 200 lt de 1 Frontoza-1Yunus-1Midas-1Severum-1Papağan ve hepsinin boylarıda 20 cm ve üstü...Ve tankta ne bir kavga ne bir birşey hiç birşey yok show boy olarak yavrudan besleyip büyütmüş ben özellikle sordum kavga gürültü olmuyor mu diye hayır dedi.Bu örneği o arkadaşda olmuyor bendede olmaz anlamına gelsin diye vermedim tabiki...

Murat bey ramirezi beslemek için çok araştırma yaptım çok hassas bir balık olduğu ve alınırken çok titiz davranılması vs. yapılması öneriliyor.Ben çok hassas balıkları beslemek istemiyorum yoksa tankın yüksekliği tam Discus yada Melekler için ideal biliyorum.Ama işte çok fazla zaman ayıramadığım için temizliğine vs öldürebilirim.Ayrıca discus melek tarzı balıklardan pek zevk almıyorum en iyisi amerikan yada frontoza.Şimdi frontoza dedim herkes 400 lt diyecek :)O yüzden demiyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir