Tetra Türü Tavsiyeleriniz?


reverseÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]6467,3[/B]
Kayıt: 29/08/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 2725
reverseÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Mayıs 2010 23:27
Silver Tip tetralar da çok hoş şimdi inceledim biraz. Bu canlıların hepsi güzel aslında. Tetralara ilgim gitgide artıyor. Şu anda favorim imparator. Akvaryumcu yine balık alımı yapmamış, ancak yarın kesin gidiyorlarmış. Benim için 10 adetlik imparator tetra grubunu ayrı poşetleyecek ve ben de o poşet hiç açılmadan hemen eve getireceğim kısmet olursa.
Aldığım zaman mutlaka fotoğraflarıyla birlikte eklerim.


Güncelleme:

Nihayet İmparator Tetralarıma kavuştum. Suya alıştırma işlemi bittikten sonra akvaryuma attım ve 10 dakika içinde o solgun renk gidip yavaş yavaş dolgun renkler gelmeye başladı. Yarım saat sonraki halleri inanılmazdı. Renklerini çok güzel göstermeye başladılar. Ayrıca kıpır kıpır dolandılar akvaryumda. Bir tanesinin suda gezen minik bir su mercimeğini mideye indirmeye çalıştığını görünce yem attım ve yemi de yediler, ki saatlerdir poşet ve kovalarda toptancıdan akvaryumcuya, oradan da bana gelene kadar stres içindeydiler. Şu anda stresten eser yok. Tetra seven herkesin mutlaka denemesi gereken bir tür olduğu düşünüyorum. Tabi ilerleyen günlerde neler göreceğiz bakalım.
Birkaç fotoğraf:













O kadar uğraştım ama yine de yakalayabildiğim en iyi fotoğraflar bunlar. Renkleri tam belli olmadı ama kuyruklarında yer yer mor-pembe-gül kurusu arası bir renk, anal yüzgeçlerinin ucunda sarı, vücutlarında ise metalik renkler harika. Zaman geçtikçe daha da güzel olacaklarını düşünüyorum bir aksilik çıkmazsa.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DarkleÇevrim Dışı

Kayıt: 15/08/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 372
DarkleÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Ocak 2012 17:51
Fotoğraftakiler dişi olarak görülüyor.Üretim yapmak istemediğim ve yer açısından sıkıntı duyduğum için 3 tane erkek imparator tetram var.Niye hepsi erkek dersen renk olarak ve vücut morfolojisi olarak göze daha hoş geliyorlar.Bulabilirsen erkek olanlardan da mutlaka almalısın.
Erkeklerin kaudal,dorsal ve anal yüzgeç uçları uzantılı olur,ebat olarak daha büyük olurlar ve renleri de daha canlı olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir