tetratec ex 2400


mrlion83Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/11/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 495
mrlion83Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 31 Aralık 2012 17:05
Arkadaşlar dün 2. el akvaryumla beraber yine 2. el tetratec 2400 dış filtre aldım. lakin henüz filtrenin kapağını açmayı başarabilmiş değilim. filtre kapağında 4 adet klips var. ikisi tam olarak açılıyor zaten. diğer ikisi havaya kalkıyor ama diğerleri gibi ayrılmıyor. bu kapağı açmanın başka bir yöntemimi var yoksa benim kapak sıkışmış olabilirmi? 2400 kullanan arkadaşlar bir yardımcı olabilirmi?

birde sanırım bu hortumun takıldığı vana kısmı var (musluk kısmı değil) vanalardan birinin musluğa (filtreye) takıldığı yerdeki dişli tırtıklar var. o dişlilerden kırıldı. sadece vana olarak bulabileceğim yer varmıdır? link alabilirmiyim?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

PanzerfaustÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 21/10/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 202
PanzerfaustÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 31 Aralık 2012 20:29
İki tane karşılıklı altında tel olan klipsleri kaldırıp kenarıya bırakın ayrılırlar. Diğer iki tane olanı(az öncekilere göre daha kısa olanları) kaldırın ve düz duruma getirin filtre kapağı serbest kalacaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mrlion83Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/11/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 495
mrlion83Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2013 23:27
Teşekkür ederim arkadaşım. 2 gündür akvaryumla uğraşıyordum. teşekkürü biraz geç ettim ama kusura bakma. iki kulbu açtıktan sonra diğer iki kulbu biraz sert kaldırmak gerekiyormuş. sanırım vakumdan dolayı biraz sert açılıyor.

filtreyi ilk eve getirdiğim gün vanalardan birinin tırtıklı kısmını kırmıştım.şimdilik idare eder diyordum ancak hafiftende bir korku vardı içimde ya o hortum basınçla birlikte yerinden kurtulurda evi su basarsa diye. dünde filtreyi dolaba yerleştirirken durduk yere diğer vanadan su akıtmaya başlayınca yeni bir vana takımı şart oldu. bugün eminönüne çiçekçiler pasajına gittim. hazır gitmişken ısıtıcı ve dereceyide aradan çıkartacaktım. derece ve ısıtıcı bulmak kolaydı, sorun olacak olan vanaydı. teleskop akvaryum ve köşk akvaryumda aradığım vanayı bulamadım. son bir ümit geçerken gördüğüm gri papağan akvaryuma gittim ve aradığım vana takımını buldum. bir cam derece birde eheim jager 300 watt ısıtıcı aldım.

ŞİMDİ BİR SORUM DAHA VAR.

şimdi filtreyi kurdum ve çalıştırdım. yalnız bildiğimiz çamaşır makinası gibi ses çıkartıyordu. dikkat ettiğimde filtreye giden hortumdan havalı su geliyordu. içine nasıl hava giriyordu çözemedim, hava alan bir yeri yok. dolayısıyla filtrenin içine hava giriyor, giren hava çıkış hortumundan dışarı çıkıyordu. görüntü olarak güzel fakat sesi can sıkıyordu. özellikle tetratec kullananlar bilirler hortumların akvaryuma giren plastik aparatlarının üstünde (hava almak için heralde) plastikten vidalı bir yer var. onu hafiften gevşetince hortumun içindeki hava dolayısıyla filtredeki ses kesiliyor. tam olarak sıkınca tekrardan hava gelmeye başlıyor. tecrübeli arkadaşlardan yardım istiyorum. acaba bu hafiften gevşetmenin bir sakıncası olurmu? yoksa bu plastik vida zaten hava almak içinmi yapılmış.
birde bu filtrenin şelale aparatını çıkardım, hortumdan akvaryuma inen parçanın ucundaki L şeklindeki parçadan suyu akvaryum yüzeyine paralel veriyorum. sizce bu suyu havalandırmak için yeterlimidir hava motoru kulanmama gerek yok diye düşünüyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

PanzerfaustÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 21/10/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 202
PanzerfaustÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2013 12:26
Suyun havalandırlmasında yeterli olup olmadığı tankınızdaki canlı yükü ile doğru orantılıdır. Ne kadar canlı bir o kadar da hava. Ben 2400 sahibi değilim ex700 ve ex 1200 kullanıyorum. İçeri hava alma konusunda şunu söyleyeyim ki asıl dikkat edilcek yerler hortum ve boruların bağlantıları ve ek parçalarıdır. Bunların ek yerlerini çok sıkıca birleştirdiğinizden ve aralarda boşluk olmadığından emin olun çünkü normal bir filtrrede olsa olsa burdan hava girer. Daha önce de şahsen yaşadığım için tecrübeliyim. Bağlantıları düzgün yapın ve çalıştırın havasını birkaç dakika hafif hafif sallayarak atın. Kısa bir süre önce 2. el tetra 2400 almayı planlıyordum ama malum büyük motor ve ex1200lere göre biraz daha uğultulu sesli çalıştığı için şimdilik erteledim. İyi günlerde kullanmanızı dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir