tetrazonlarım birbiriyle kavga ediyor


tosbacagaÇevrim Dışı

Kayıt: 11/07/2007
İl: Ankara
Mesaj: 3
tosbacagaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ağustos 2007 17:20
Selamlar;
yeni aldığım tetrazonlarım (~2-3 cm) birbirleri ile devamlı kavga ediyorlar.. grup içinde çok sık erkek olduğundan şüpheliyim ( yüzgeçleri koyu turuncu ). Ne yapmamı önerirsiniz? Aldıklarımda 7 adettiler daha bu sabah içlerinden birisi ağır yaralar alıp vefat etti.. Kafasının üst bölgesini resmen deşmişler. Şuan 1 taneside gruptan ayrı yüzüyor.. Kalan diğer 5 taneside kendi içinde zaman zaman didişiyorlar..
Çok üzüldüm açıkcası. İlk tetrazon denememde böyle hayal kırıklığı yaşamam acı oldu..
Akvaryumcuya gidip bir erkeği dişiyle değiştirmeyi ve bir tane daha dişi ilave almayı düşünüyorum..

Confused

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

JGUITARÇevrim Dışı

Kayıt: 14/06/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 131
JGUITARÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2007 03:43
Merhaba tetrazonların birbirleriyle kavgayı (araştırdığım kadarıyla diyeceğim çünkü bende 2 aydır tetrazon bakıyorum) ilk zamanlar liderlik için yapıyorlarmış. Ölen balığınızın sizin anlattığınız kadar bir darbe alabileceğini zannetmiyorum. Olsa olsa öldükten sonra diğer balıklar tarafından yenmeye başlanmıştır.

Tetrazon erkek dişi ayrımında en belirgin özellikler erkeklerin burunlarının kırmızı olması ve gövdesinin parlak olması, Dişinin ise daha tombik ve solgun bir renge sahip olması ile tanımlanıyor. Ama bu özellikler 2- 3 cmlik bir balıkta pek belli olmuyor. Ben kendi balıklarımda bile teredütteyim. Ama akvaryumcum bana 4 erkek 6 dişi verdiğini söyledi.Şimdilik ona güvenmek zorundayım. Neden böyle bir şey söylediniz derseniz. Zaman zaman tetrazonlarım solgunlaşıp bir saat sonra parıl parıl parlıyolar. Ama hepsi aynı anda değil. Biri 1 saat solgunlaşıyor. O düzeliyor. Öteki solgunlaşıyor. Kırmızılıkları gidiyor siyah çizgileri yok gibi birşey oluyor. Balık hastamı falan diye düşünürken  Aradan biraz zaman geçiyor. Bir bakıyorum ki süper bir renk almış oluyor. İlginç bir balık bu tetrazonlar . Akvaryuma baktığımda macera ve aksiyon filmi seyrediyormuş hissi veriyor insana.


Sağlıklı balıklar kolay gelsin

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir