Tetrazonlarım


Metehan YılmazÇevrim Dışı

Kayıt: 22/01/2011
İl: Sakarya
Mesaj: 660
Metehan YılmazÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2012 20:45
Arkadaşlar ; 

64 Litre'de 10 adet tetrazon 1 adet çöpçüm var. Balıkları 3 hafta önce aldım. Sanki hala alışamadılar gibi  Genelde hep bitkilerin arkasında duruyorlar yem yemek hariç genelde hiç akvaryumda gezmiyorlar. Bazen amuda kalkmış bir şekilde duruyorlar. Hiç hareket yok balıklarda. Daha yavrular alalı 1 ay olucak neredeyse.. neden böyleler ? Hareketlenmeleri için ne yapmalıyım ? Acaba yanlarına bi kaç yeni tetrazon ya da farklı bir balık türü mü alsam ? belki hareketlenirler. Ayrıca hafta da 1 %40 dip çekimi yapıp kaya tuzu kullanıyor. Yemlemem ise 4 farklı çeşit ve markalı yemim var. Günde 2 kere sabah 8. akşam 10 da. Sorun nedir ? Ne yapmalıyım ? yardım edin ? 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sungur 13Çevrim Dışı

Kayıt: 25/09/2008
İl: Balikesir
Mesaj: 212
sungur 13Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Mayıs 2012 01:50
Tetrazonların stresi yenmeleri genelde 1-2 hafta sürer. Bol bitkili akvaryumları severler. Stresi gidermek için balık vitamini(sera fishtamin gibi) verebilirsiniz. Hastalık var mı yok mu ona dikkat edin. En basitinden beyaz benek var mı? Yoksa ve yem yemeleri normalse korkulacak bir şey yok. Bitklendirmeyi arttırabilirsiniz. Ayrıca kaya tuzunu herhafta kullanmanıza gerek yok. Sadece hastalık sonrasındaki dip çekimlerinde kullansanız eterli olur kanaatindeim. Bunun dışında dip çekimlerinde su dengeleyici perparatlardan kullanmanız daha iyi olur. Haftalık %40 su değişimi gereksiz. 2 haftta bir %20 yeterli olur.(tabi yeterli bir filtrasyonla)
Balık sayınız şu anda ideal. Sakın başka balık eklemeyin. Tankınız ancak bu kadar balık yükünü kaldırır. 
Tetrazonlar başaşağı uyurlar veya stres olduklarında bu pozisyonu alırlar. Forumda Mesut bey var, sazansıgiller karma akvaryum başlığında tetrazonlarla ilgili çok değerli bilgiler paylaşıyor. Ondan yardım alabilirsiniz. 
Bence sorunuzun çözümü basit, biraz daha bitkilendirme ve su  değişim sıklığını 2 haftaya çıkartmak artı kayatuzu kullanımını kesmek.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Metehan YılmazÇevrim Dışı

Kayıt: 22/01/2011
İl: Sakarya
Mesaj: 660
Metehan YılmazÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Mayıs 2012 18:29
2 hafta da bir yaparsam su çok kirlenir. Şimdi bile bazen kirleniyor. Bence hafta da bir yapmalıyım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir