Ticari olarak akvaryum balıkçılığına başlamayı düşünüyorum


YUNUSÇU YUSUFÇevrim Dışı

Kayıt: 25/10/2011
İl: Ankara
Mesaj: 501
YUNUSÇU YUSUFÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Ağustos 2012 09:24
Senin bu düşüncelerini ben şuan faal bir şekilde uyguluyorum. Yalnız senin zihniyetin biz akvaristler tarafından pekde hoş karşılanacağını düşünmüyorum çünkü:
Öncelikle balık beslemek bir hobidir, bir hayvan sevgisidir. Besleyeceğin hayvanı tanımaz isen, sıfır yavru boyundan anaç olana kadar gelişim evrelerindeki hareketlerini bilmez isen, ne yer neye gereksinim duyar kaç derece ısı ister dişisi nasıldır erkeği nasıldır, hastalıklar nelerdir nasıl tedavi edilir vs vs vs... Bunları bilmediğin sürece ki bunlar hep tecrübe yıllarını alabilir bu işe girmemeni öneriyorum. Eğer herşeyi göze alıp riske girerim diyorsan balıklar hariç 2500-3000 tl gibi bir ücreti gözden çıkarmalısın. Bu işi evde yapıyorsan odanın birini iptal etmeyi göze alacaksın. Bazı günler olucak zamanının çoğunu balık odasında geçirmeyi göze alıcaksın. İsmin duyulcak, yayılcak balıkların kaliteli ırk olacak ve kendince bi pazar oluşturacaksın. Sadece bu bile 1-2 seneni alabilir. Piyasada öyle isimler var ki 1 koloni balığından ne hikmetse ayda 300-400 boylanmış balık satıyor yani kısacası işin içine üçkağıt sokarak sağdan soldan balık toplayarak kendi kolonisinin balıkları gibi satıyor bunlarında foyası zamanla ortaya çıkıyor. Kendini öyle bi tanıtıcaksın ki bu tarz satıcılardan farkın olacak. Umarım yazdıklarımı uzun uzun düşünür bir karara varırsın. Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

s.o.s58Çevrim Dışı

Kayıt: 11/07/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 107
s.o.s58Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Ağustos 2012 12:05
Yani diğer arkadaşların demek istediği şu akvaryumu hobi amaçlı kur yavruların olsun büyüt belirli bir boya geldiklerinde sokak arası akvaryumculara sat en azından balıkların masraflarını çıkar.Yem olsun tuz olsun ilaç olsun vs.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

The_ÜSTAD_06Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/06/2010
İl: Ankara
Mesaj: 3678
The_ÜSTAD_06Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Ağustos 2012 09:37
Para kazanmak ilk seferlerde idi artık çok zor...Yemini çıkarsa yeter..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir