Toplu Alımda Yine SAHTECİLİK uozgul Nicki Üye


teskereÇevrim Dışı

Kayıt: 18/01/2011
İl: Ankara
Mesaj: 332
teskereÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ocak 2013 13:08
Hocam fazla uğraşmaya gerek yok faturada yazan isimden neden böyle olduğu apaçık ortada.
Ümit bey neden bir arkadaşım derken ismini cismini açıklamıyor.
Yapmış ama kim fatura başkasının üzerine aylar sonra hazırlanmış vsvs.
Kazanıyorsunuz onu anladık şu toplu alımdan bari düzgün yapın da insanların içi rahat etsin yem verirken :/

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YahyaBarbarosÇevrim Dışı

Kayıt: 03/01/2011
İl: Kayseri
Mesaj: 357
YahyaBarbarosÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ocak 2013 23:44
Bu kadar tartışmadan sonra,neden biri çıkıp bu iş yemciniz net ve ümüıt beyin ortak calışması,ben ne bu faturaya inandım ne ali beye nede ümit beye.Ama kendilerini temizlemek için yapmış oldukları cabalarıda yabana atmamak gerek,tam bir komedi... YahyaBarbaros2013-01-01 23:48:03

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BarisAkkayaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/09/2012
İl: Ankara
Mesaj: 603
BarisAkkayaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2013 01:15
Ben de mesaj yazmadan geçemedim,konudaki mesajların hepsini okudum baştan sona.uozgul nickli arkadaş başından beri yalan söylüyor,hayır adam akıllı söyleyemiyor da,yok şifremi verdim forum özel üyeliğimi kullanarak satış yapmak istemiş,ee fatura senin adına,afedersin ama o kadar da uzun boylu değil.yemciniz.net in ise kargo ismimi kullanmasına izin verdim kısmı da inandırıcı gelmedi"Yemi benden almadı ama insanlık için kargo ismimi kullandırdım."Buna kimse inanmaz,doğru bile olsa söylediği kendini bizim yerimize koyarsa bizi anlayabilir,ancak doğruluğuna kendi adıma inanmadım.
Not:Burada şikayet eden ve edilen şahısların hiçbirisini tanımam,sadece benle alakalı değil diye kulak ardı etmek istemedim olayı,kendi düşüncemdir.Bundan sonra kimsenin üzülmesini istemediğim için fikrimi yazdım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cömert-istanbulÇevrim Dışı

Kayıt: 10/12/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 121
cömert-istanbulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2013 03:56
 Tarafları tanımam , sadece fikir beyan etmeyi düşünüyorum. 

İstanbulda bir Hukuk Bürosu yönetirim. Tüm okuduklarımdan olayın içinde akıl ve mantık sınırlarını çok fazla zorlayan tesadüfler ve çok ciddi yaptırımları olan, çok ciddi  suçlar var.

- Nitelikli dolandırıcık, sahte  evrak tanzimi , tüketiciyi yanıltıcı beyan ve reklam . sebebsiz zenginleşme, öylesine okumayla  görebildiklerim. Tüm bunların hepsi'de kamu suçudur. yani davacı veya davacılar, davasından vazgeçsede dahi kamu vazgeçmez,  ümit beye kesilen faturadan açık adresi ve tc kimlik numarası alenen bellidir.  Ali beyinde kayıtlı telefon numarasından adresini bulmak savcılık için çok kolaydır.

Bırakın bu organizasyona katılanların tamamını , Bir kişi bile savcılığa gidip suç duyurusunda bulunsa yargı süreci başlar .. Şikayet te bulunan kişinin, avukat tutmasına veya yapılacak olan duruşmalara katılmasına gerek yoktur , hazırlık kaleminde ifade vermeniz , ve şikayetçi olduğunuzu belirtmeniz yeterlidir. Hiç bir masrafta ödemeyecesiniz. Farklı bir ilde ikamet ediyorsanızi bağlı bulunduğunuz ilçenin adliyesinden şikayette bulunduğunuz takdirde , savcılık , şikayet ettiğini kişinin ikamet ettiği ildeki savcılıkla koordileni yazışmalara başlar. 

 Gerek forum dataları , gerek hesaba yapılan havaleler ( ki bu hesap ümit beyin kendi hesabıysa, forumda şifresini bilen  aynı arkadaş demek ki banka hesaplarınada ulaşıyor ), kargo teslimat fişleri yeterli delildir.  Ali bey iyilik olsun diye kargo imkanlarını kullandırmış, ümit beyin bir arkadaşı şifresini biliyormuşta, aynı arkadaş aynı zamanda ali beyin iyilik olsun diye kargo imkanlarını kullanmasına izin verdiğinide biliyor da , paraları ümit bey üzerinden topladı da, kargoları ali bey üzerinden  gönderdi de ...her ikisinin bundan haberi olmadı da,    onun adına satış organizasyonu yapmış , tüm bu satış süreci boyunca gerçek ümit beyde forumda girmediğinden , girdiyse dahi başlığı görmediğinden dolayı haberi olmamış.

 Ehh yani beyler.  karşınızdaki tüm insanların zekasını hakikaten çok zorlamışsınız . Yani  savcıdan geçtim.Buna bir çocuğun inanması ihtimali bile zayıf . Belki hakikaten iddia ettikleri gibide olabilir. ancak akıl mantık sınırlarını çok zorlarsanız.

 Yazılanlardan anladığım kadarıyla gözüken olayın gelişimi aşağı yukarı şöyle olmuş ::  Yem alımı için para toplanmış.   Ali beyle,  ümit bey koordineli bir çalışma yapmış , birisi satmış diğeri parçalara bölerek dağıtmış ,  fatura istenildiğinde panikleyip , uydurma bir evrakla geçirtirmeye çalışmışlar, bu da tutmayınca ali bey iyilikseverliğin kurbanı olduğuna  , ümit beyde şifresini bilen birisinin asıl suçlu olduğuna , orgizasyon katılımcılarına inandırmaya çalışmışlar. Gözüken olay böyle.Büyük ihtimalle savcınında iddianamesi de bunun üzerine kurulu olacak.

İster iyilik olsun olsun , ister hatıra binaen olsun , evrakta kimin adı geçiyorsa savcılık o kişiye işlem yapar. Birden fazla kamu suçu  olduğu için birden fazla mahkemede yargılanma ihtimaliniz ve birden fazla ceza alma ihtimaliniz çok yüksek beyler.Tek bir kişinin şikayeti ile mahkeme mahkeme dolaşırsınız.

 Bence acilen ceza davalarında uzmanlaşmış bir avukat ile görüşün.Bu gelişmelerle , bu savunmanızla, başınıza ne gibi işler gelir, bizzat kendsinden öğrenin. 
 
  kimsenin şikayet etmemesi içinde artık duamı edersiniz. ? yoksa dil mi dökersiniz , ayaklarına bizzat gider yalvarırmısınız , 27 balığı ölen üye dahil i katılımcıların zararlarını tazmin mi edersiniz . * orasını bilemem. Olay mahkemeye intikal ederse , Böyle bir savunma yapmayı düşünüyorsanız , mahkemelerin vereceği kararlar  hiçte sizin hayrınıza gelişmez. Bu kadar aleyhinize bir durumda davanızı alıp kazanacak  bir avukat bulabileceğinizden bile şüpheliyim. Bu dava benim çalıştığım hukuk bürosuna gelse , dosyayı şahsen almazdım.. Bilmenizi isterim.

Ümit bey ve Ali bey , sizleri karalamak veya suçlamak gibi bir niyetim yok.Dışardan bir gözlemci gibi okuduklarımdan anladıklarımı yazdım. Bu gidişat hiçte hayrınıza olmayacak .Sadece forumdan banlanırım veya sadece müşteri kaybederim , zamanla unuturum diye düşünmeyin. ciddi para ve hapis cezaları alabilirsiniz.Hatta maliye geriye yönelik tüm satışlarınızı incelerse, evraksız veya düzmece belgelerle yapılan , kayıt dışı gerçekleşen  her hataya ayrı ceza keser. Birde firma vergi mükellefi değilse  Allah size acısın. işlem tarihinden bu yana geçen süre kadarda faiz işletir. bu bedele birde tahsile koyarken temerrüt faizi işletir. Kamu davaları ve kamunun alacağı takipleri asla küçümsenmemesi gereken olaylardır. Kamu alacağı her zaman öncelikli alacaktır. alacak icraa yoluyla takip edilir. İcra iflas kanunları icraa dairesine Uyap ( ulusal yargı ağı ) direkt işlem yapmasına olanak sağlamıştırç Tapu , bankadaki paralar. kayıtları, trafiğe kayıtlı araçlar. hatta varlığını bile bilmediğiniz miras kalan emtia, bir işlemde kaydi hacize bağlanır..bundan haberiniz bile olmaz. Bu işin hiç şakası yok beyler. Ciddiye almanızı ve ceza konusundan uzmanlaşmış bir avukat bulmanızı hemde acilen bulmanızı tavsiye ederim.
cömert-istanbul2013-01-03 04:11:31

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NaMaNSiFEARÇevrim Dışı

Kayıt: 24/04/2012
İl: Ankara
Mesaj: 45
NaMaNSiFEARÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2013 13:24
Cömert bey, bizim insanımız adalet aramaz ben yem almış olsam adliyedeydim şimdi şikayetçi olurdum çekilirdim köşeye ama bizim halkımız bir adliyeye gidip ifade vermekten aciz düşüyor. :(


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MoonCrown41Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/10/2012
İl: Kocaeli
Mesaj: 366
MoonCrown41Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2013 14:51

Alışverişte olmayan birinin konuya müdahil olmasını site yönetimi haklı olarak istemiyor ama Cömert Beye sormak istediğim birşey var. Bu konuda alışverişim olmasa dahi suç duyurusunda bulunma hakkım var mıdır ?

Çünkü sadece Faturadan bile görünen bir sürü suç var ortada.
 
Faturada maliye bakanlığının mührü yok !!!
 
Firma yetkilisinin atması zorunlu olan imza yok !!!
 
İsraliyeli bir fatura değil ancak irsaliyeye tabi tutarlı bir fatura ve  sevk irsaliye bilgileri de yok !!!
 
Malın sevkinden en fazla bir hafta sonra kesilmesi gereken faturanın aylar sonra kesilmesi sözkonusu ki yasamız bu faturayı hiç kesilmemiş kabul ediyor. Dolayısıyla verginin geç ödenmesi, verginin aylarca kaçırılmış olması gibi durumlar sözkonusu !!!
 
Kısacası yine naylon tabir edilen sahte faturadan başka birşey göremiyorum ben. Eğer alışverişim sözkonusu olmadığı halde suç duyurusunda bulunmam mümkünse çalıştığım şirketin avukatına danışıp bir insan olarak üzerime düşen görevi zevkle yerine getireceğim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cömert-istanbulÇevrim Dışı

Kayıt: 10/12/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 121
cömert-istanbulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2013 16:29
Aytaç bey

Burada benim görebildiğim nitelikli dolandırıcılık,yanıltıcı beyan ve reklam veya sebesiz zenginleşme ( gerçi bu tartışılır ) gibi olaylarda suç duyurusunda bulunmak veya açılacak olan davaya müşteki ( zarar gören) sıfatıyla müdahil olabilmeniz için bu organizasyona  katılıp mağdur olmanız gerekmektedir.

Ancak maliyeye sahte fatura tanzim etmek gibi bir şikayette bulunabiirsiniz. Maliye yaptığınız şikayeti veya ihbarı ( isim belirterek olayı yazılı anlatırsanız şikayet veya isim belirtmeden olayı yazılı , mail veya telefonla  belirtirseniz ihbar) ,inceleyip ,taraflar tarafından yapılan bu eylemde suç unsuru bulursa  , gerekli prosedürleri başlatır ve  zaten kendisi kamu  tarafı olarak bu davayı açacaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

pörtlekgözÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/11/2011
İl: Içel
Mesaj: 231
pörtlekgözÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2013 17:15
Fatura noterden tasdikli gibi duruyor. İlgili kişileri savunmak gibi olmasın ancak iş toplu infaza da dönmesin.

Ayrıca tahakkuktan çok kolaylıkla sahte olup olmadığı anlaşılır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MoonCrown41Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/10/2012
İl: Kocaeli
Mesaj: 366
MoonCrown41Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2013 17:25
Haklısınız amacım toplu infaz değil ancak ilk fatura düpedüz sahteyken ve anlatılanlar çok fazla hayal ürünü gibi duruyorken ikinci faturaya da temkinli yaklaşıyorum. Arkada noter onayı var sanırım siz söyleyince farkettim. Ancak dediğim gibi fatura tarihi, sevk irsaliyesi, imzanın olmayışı gibi bir sürü yanlış giden şey var. Faturanın tahakkuk ettirilip ettirilmediğini en kolay öğrenme yolu nedir , ona göre bir yol seçeceğim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

pörtlekgözÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/11/2011
İl: Içel
Mesaj: 231
pörtlekgözÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2013 17:41
Alo Maliye hattını aradığınızda size yardımcı oluyorlar... Yanılmıyorsam 184 olacak numarası.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KribensisÇevrim Dışı

[B]7672,2[/B]
Kayıt: 11/07/2008
İl: Ankara
Mesaj: 3530
KribensisÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2013 20:35
Aylardır sabırla konunun nereye geleceğini bekliyordum. Allah çok büyük. Bir dönem konudan habersiz olan ve benim sayemde haberi olup bana desteksiz saldıranlar veya söylediklerimi dikkate almayanlar şimdi ne yapacaklar çok merak ediyorum. Allah yardımcıları olsun. Kribensis2013-01-03 21:30:14

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MoonCrown41Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/10/2012
İl: Kocaeli
Mesaj: 366
MoonCrown41Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2013 00:25
Son gönderilen faturaya istinaden Bursa Vergi Dairesi başkanlığına 2726 nolu dilekçeyle başvurumu yaptım. Faturanın ve mükellefin doğruluğu hakkında bilgi istedim. . Sahte fatura söz konusuysa soruşturulmasını talep ettim.

İlk sayfadaki %100 sahte olan fatura hakkında da Aydın Vergi Dairesi Başkanlığına başvurarak ihbarda bulundum ve yapılacaksa tahkikat sonucunun suç duyurusunda bulunabilmem için tarafıma bildirilmesini istedim. 

Şirket avukatı ile görüştüm ve suç duyurusunda bulunmam için olaya müdahil olmama gerek yokmuş. Suça dahil olaya şahitlik eden 3. kişiler de "kamu davası açılmasına ve cezalandırılmasının sağlanmasına karar verilmesini" talep edebiliyormuş. Dilekçemi de doldurup imzaladım. Yarın nasipse başvuracağım.

Paylaşıyorum ki adalet yerini bulurken hak eden huzur bulsun hak yiyenin uykusu kaçsın. Sana ne oluyor birader demeyin. Biz susarsak bugün ona yarın sana-bana. 
MoonCrown412013-01-04 00:27:04

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SalemÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/12/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 1217
SalemÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2013 00:29
Aytaç bey,
Kimse size birşeyleri sorguluyorsunuz diye "sane ne oluyor birader " diyemez. Tam tersi umarım hakkının yenildiğini düşündüğü halde buna karşı bir adım atmaya çekinen insanlara bir örnek teşkil eder bu davranışınız.

Karşı taraf da zaten herşeyi usulünce yaptıysa herhangi hiçbir sıkıntı yaşamaz. Dolayısı ile haklı ise zaten endişelenmesine gerek olmaz.
Salem2013-01-04 00:36:44

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cömert-istanbulÇevrim Dışı

Kayıt: 10/12/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 121
cömert-istanbulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2013 01:32
 

Uploaded with ImageShack.us

İlk sunulan evrakta toplam bedel olarak belirtilen rakam 1280 TL, ikinci sunulan evrakta ise belirtilen bedel 2315 TL.İlk belgede 7 kalem yem varken ikincide 13 kalem farklı yem var.

 İlk evrakta 1280 toplam ile 107.4 Kdv oranının toplanı yine 1280 lira . Düzenleyen her kimse hayatında fatura yazmamış olmalı.

 Bu organizasyonda toplam ne kadar para toplandığı bellimi beyler. ? gerçi havale yapıldıysa banka kayıtlarından , veya adreste ödemeli kargo yapıldıysa kargo kayıtlarından çıkar. ancak elden ödeme yapılmış ise bunu bilmek zor.

İkinci faturada noter yevmiye numarası ve damgası belli oluyor,. Bir an bunun gerçek bir fatura olduğunu düşünsek bile , bu faturada da bir sürü usulsüzlük var. Bunuda yazan fatura yazmayı bilmiyor olmalı.

 Öncelikle Miktarın yanında birim hanesine kilo, gram, tane, adet , düzine gibi miktarın ne üzerinden hesaplandığını gösteren ifadeninde yazılması gerekiyor. Kdv miktarı ayrcıca belirtilmeli , Dahil yazıp fatura kapatamazsınız. Bunun içinde tek tek her kalemin kdv hariç rakamlarını hesaplayıp yazılması gerekiyo ki ya üşenilmiş yapılmamış ,  ya da bu faturayı düzenleyen bunu bilmiyor.Düzenleyenin imzası da yok.

 Fatura irsaliyeli fatura değil. İrsaliye malın teslim edildiğinin ispatıdır. Mal teslim edilirken fatura düzenlenmemiş ise satışın kaçak sayılmaması için mutlaka irsaliye makbuzu kesilmiş  olması lazım. İrsaliye kesiminden itibaren  1 ay süre içindede faturannın kesilmesi gerekiyor. Bu örnekte olduğu gibi fatura ayrı irsaliye ayrı ise, mutlaka irsaliye tarihi, irsaliye numarası ve fatura düzenlenme tarihinden önce sevkiat yapıl ise bu tarih ( ki irsaliyenin üzerindeki tarih ) mutlaka belirtilmeli.

Bu firma tüm faturalarını böyle düzenliyorsa maliye bu firmanın  geriye yönelik tüm işlemlerine inceleme yapıp , usul hatasından dolayı ceza üzerine ceza yağdırırabilir. .

 Bu faturada ciddi usul hataları var beyler, Yazım karakterlerini birbirine çok benzettim. Ümit isminin yazım şekli gibi , sağdaki faturada resimin çekildiği açıdan yazıklar pek belli olmasada rakamlar net görülüyor , Özellikle 8 rakamı bana çok benzer göründü.Eğer savcılık kriminal uzmana yazıları inceletirde aynı elden çıktığı gibi bir sonuç ortaya çıkarsa efsun akvaryum sahibi İsmail beye geçmiş olsun.O mahkeme senin bu duruşma benim , artık üçü bir arada takılırlar

 Son bir bilgi vereyim.Alıcılar farklı farklı ikamette yaşadıkları için ve kendi  bağlı bulundukları savcılıklara suç duyurusu yapmaları durumunda, bir savcılık suç unsurunun oluşmadığı yönde takipsizlik verse dahi , diğer savcılık şikayet edilenlerin ifadesini alma yoluna gidebilir. Tek bir savcılık olsa belki diyeceğim ama işin içine birden fazla svcılık girerse zaten bu türlü bir savunmayla kaçarları yok.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir