Toplu Alımda Yine SAHTECİLİK uozgul Nicki Üye


pörtlekgözÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/11/2011
İl: Içel
Mesaj: 231
pörtlekgözÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2013 12:05
İlgili kişi herkesin zararını karşılamaya hazır olduğunu yazmış... Ben bu şahsa bu fırsatın verilmesi taraftarıyım.

Herkes ikinci bir şansı hak eder... Eğer bu defa dürüstçe sözünde durursa herkes kazanmış olur. Üç kuruş için dava konusu olmak gerçekten çok acıklı....

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

uozgulÇevrim Dışı

Kayıt: 02/09/2010
İl: Afyon
Mesaj: 274
uozgulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2013 20:59
ARKADAŞLAR DEFALARCA SÖYLEDİM KONUDAN BENİM 1 KURUŞ MENFAATİ KAZANCIM YADA BAŞKA BİR KAZANIMIM YOK ADIMIN TEMİZLENMESİ İTİBARIMIN İADESİ İÇİN BEKLEDİM UĞRAŞTIM VE SONUNDA İŞİ ORGANİZE EDEN BEYFENDİ (?) BENİM KENDİSİNİ REZİL EDECEĞİMİ İSMİNİ DEŞİFRE EDECEĞİMİ YAPTIĞINI TEMİZLEMESİ GEREKTİĞİNİ SÖYLEYİNCE Bİ ZAHMET FATURA KESTİ SOYADINDAN BELLİ KİM OLDUĞU . AYRICA GÖNDERİLEN KARGOLAR PARA YATIRILAN HESAPLARIN BENİMLE ALAKASI OLMADIĞI GÖRÜLMEKTEDİR ZATEN KONUYU AÇARKEN KOVA FİYATLARI YAZILMIŞ GRAMAJLARA GÖRE FİYAT VERİLMİŞ VE KABUL EDENLER ALMIŞLAR ÜSTELİK KONUYU BURAYA GETİRENLER İNTERNET ÜZERİNDEN KOVADAN BÖLME YEM SATANLAR VE ONLARIN ÇAKMA HESAPLARI OLDUĞUNU DÜŞÜNMEKTEYİM KONUYU AÇANLARIN İP ADRESLERİNDEN LÜTFEN GEREKLİ İŞLEMLERİN YAPILMASI İÇİN YÖNETİMİ GÖREVE ÇAĞIRIYORUM 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SalemÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/12/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 1217
SalemÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2013 21:22
Ümit bey, hesabınızı başkalarına siz kendiniz kullandırmışsınız. Dolayısı ile sorumluluk sizindir. Burada birilerini göreve çağırmak için biraz geç kalmışsınız bence. Hakkınızda hukuki işlem de başlatılmış. Dolayısı ile burada bizim yapabileceğimiz gerekli merciler bize başvurduğunda tüm ip adreslerini ve gereken tüm bilgileri kendilerine sağlamak.

İlk bakışta topu taca atmaktan öte görünmüyor bu yaptığınız. Sanıyorum durumun ciddiyetinin farkında değilsiniz.

[QUOTE=cömert-istanbul] 

Tüm okuduklarımdan olayın içinde akıl ve mantık sınırlarını çok fazla zorlayan tesadüfler ve çok ciddi yaptırımları olan, çok ciddi  suçlar var.

- Nitelikli dolandırıcık, sahte  evrak tanzimi , tüketiciyi yanıltıcı beyan ve reklam . sebebsiz zenginleşme, öylesine okumayla  görebildiklerim. Tüm bunların hepsi'de kamu suçudur. yani davacı veya davacılar, davasından vazgeçsede dahi kamu vazgeçmez,  ümit beye kesilen faturadan açık adresi ve tc kimlik numarası alenen bellidir.  Ali beyinde kayıtlı telefon numarasından adresini bulmak savcılık için çok kolaydır.

Bırakın bu organizasyona katılanların tamamını , Bir kişi bile savcılığa gidip suç duyurusunda bulunsa yargı süreci başlar .. Şikayet te bulunan kişinin, avukat tutmasına veya yapılacak olan duruşmalara katılmasına gerek yoktur , hazırlık kaleminde ifade vermeniz , ve şikayetçi olduğunuzu belirtmeniz yeterlidir. Hiç bir masrafta ödemeyecesiniz. Farklı bir ilde ikamet ediyorsanızi bağlı bulunduğunuz ilçenin adliyesinden şikayette bulunduğunuz takdirde , savcılık , şikayet ettiğini kişinin ikamet ettiği ildeki savcılıkla koordileni yazışmalara başlar. 

Tek bir kişinin şikayeti ile mahkeme mahkeme dolaşırsınız. Bence acilen ceza davalarında uzmanlaşmış bir avukat ile görüşün.Bu gelişmelerle , bu savunmanızla, başınıza ne gibi işler gelir, bizzat kendsinden öğrenin. 

Olay mahkemeye intikal ederse , Böyle bir savunma yapmayı düşünüyorsanız , mahkemelerin vereceği kararlar  hiçte sizin hayrınıza gelişmez. Bu kadar aleyhinize bir durumda davanızı alıp kazanacak  bir avukat bulabileceğinizden bile şüpheliyim. Bu dava benim çalıştığım hukuk bürosuna gelse , dosyayı şahsen almazdım.. Bilmenizi isterim.

[/QUOTE]

Cömert beyin yazdıkları umarım birazcık farkındalık yaratır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cömert-istanbulÇevrim Dışı

Kayıt: 10/12/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 121
cömert-istanbulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2013 22:47
Pekte yazmak istemiyorum , bu yüzden bu konuda son kez yazayım.

 Ümit bey , siz bu olayın ciddiyeti ve boyutlarının farkındamısınız ? Başınıza neler gelebilir ? Bunu araştırdınız mı. ? Konusunda uzman bir  avukatla görüştünüz mü. ? hadi uzmandan geçtim herhangi bir avukatla görüştünüz mü. ? yahu bari öğlen tatiline girmiş bir ceza mahkemesi personeline sordunuzmu? .Size göre küçük bir yanlış anlaşılmadan ibaret olan bu olaydan dolayı , tüm bunları büyük bir ihtimalle yapmadınız.


 Olayın ciddiyetinin farkında olmadığınıza inanıyorum.Sizce ben hikayemi anlatıyorum.? Şikayet gelmesi halinde bu olayın gidişatına birde sizin bu şekil savunma yapmanız halinde , Hapis ve para cezası alacaksınız diyorum siz halen adımınızın temizlenmesi , itibarınızın iadesi peşindesiniz.Bu ne rahatlık , bu ne genişlik yahu ? Sizce mahkeme bir daha olmasın diye sizi serbest mi bıracak? Veya size basit bir para cezası ve sembolik bir hapis cezası verilecek , bunuda paraya çevireceğini mi zannediyorsunuz. ?


 Bırakın şikayeti hapisi, Diyelim ki kimse şikayetçi olmadı , ve diyelim ki mali bir af çıktı, maliyede peşinizi bıraktı.  Bunca yazılan çizilene sizin getirdiğiniz açıklamalara bakarak, bundan sonra , bir daha,  bu forumdan bir Allahın kuluna, bir şey satabileceğiniz ve ticari hayatınıza kaldığınız şekilde aynen  devam edebileceğiniz ,fikrine nerden kapıldınız?

 Profil bilginizde yazan doğruysa yaşılınız 36 , benim yazım üslübüde çocuk azarlar gibi ( bilerek böyle yazdım). belki çok dürüst bir insan ,harika bir  ticari ahlakı olan bir tüccar olabilirsiniz.Ancak bu olay O kadar ciddi ki, tüm servetiniz bu yolda  gidebilir.  Çok ciddi süreler  hapis yatabilirsiniz.Bunlar dururken adınız ve itibarınızı düşünmeniz açıkcası beni şasırttı. Olayın ciddiyetine varabilmeniz için biraz azarlayıcı üslup kullanma ihitiyacı duydum.


  Diyelim ki olaylar tamda sizin anlattığınız şekilde gelişti.Her şeyi bu 3. kişi yaptı etti.

  Adınızı ve imkanlarınızı kullandığını iddia ettiğiniz kişi hakkında suç duyurusunda bulundunuz mu. ?

Sizi tek kurtaracak olay , iddia ettiğiniz bu kişinin , olayları kabul edip, tüm gelişmelerin sizin dediğiniz şekilde olduğunu kabul ederek , suçu kensinin üstlenmesidir. Bunu yapmzsa birde inkar ederse , bunun haricinde dünyanın en acemi hakimi bile bu olayın dışardan görünen şeklini  yorumlayıp , birde bu şekilde savunma yapmanız durumda, sizlere cezayı verir.

 Sizin tek kurtuluşunuz ihalenin bu kişiye kalması, yoksa dediğim gibi her tarafı farklı bir kamu davasını ilgilendiren bileşik bir suç oratada duruyor. bu kişi suçu itiraf etmezse , bu savunmayla , Bu durumda bilin bakalım hakim kimlere ceza kesecek.

 lütfen olayın ciddiyetinin kavramaya çalışın.isminizi ünvanınızı sonra düşünürsünmüz , öncelikle ceza almamanın yollarına bakın, O kişiye şimdiye kadar yapmadıysanız suç duyurusunda bulunun. yoksa sizinde , diğer kişi Ali beyinde başına  ciddi cezalar gelecek.

 Eğer bu kişiye suç durusunda bulundaysanız , savcılık hazırlık evraklarını burada paylaşıp , bu işten mağdur olanlardan , size dava açmamaları konusunda süre isteyin (ki size bu imkanı tanımak zorunda değiller.) Yok bunu yapmayacaksanız , kısa bir süre içinde savcılık davetiyesi getiren postacı ile karşılaşırsanız şasırmayın.eğer beyana dayalı adres sisteminde kayıtlı olan adresiniz haricinde bir adreste bulunuyorsanız , bu adrestekilere savcılık tebliği gelebileceği yönünde bilgi verin ki size haber verebilsinler. . Yoksa gıyabınızda zabıta marifeti yoluyla getirtilme kararı çıkarsa , bulunduğunuz yere göre yetkili olan polis veya jandarma tarafından tutuklanarak adliyeye götürülürsünüz.eğer sizi cuma mesai saati dışında veya hafta sonu yakalarlarsa , ilk resmi işgünü ne  ( pazartesi )   kadar , kendilerine ait nezarethanede alıkoyarlar.

 Allah yardımcınız olsun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir