Torf


senseycanÇevrim Dışı

Kayıt: 12/06/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 395
senseycanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2007 23:53
Arkadaşlar bu torf nedir? Benim bildiğim kadarıyla dere yataklarının kenarında çürüyen bitkilerin humuslu toprakla karışıp bir karışım olmasıdır. Büyük bir mineral deposudur. Peki şimdi bir sorum olacak. Bu carrefourda satılan koçtaşta satılan bitkiler için kullanılan torfu akvaryum içinde kullanamazmıyız. Eğer kullanılıyorsa neden arkdaşlar çok pahalı diyor? Pahalı falan değil 10 lt 8 ytl. Yani büyük alışveriş ve bitki malzemesi satan yerlerdeki torf nasıl bir torfdur? Kullanamazmıyız?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

lafayetteÇevrim Dışı

Kayıt: 12/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 2952
lafayetteÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2007 23:57
Merhaba,
 
Saf haldeki torf'un içinde toprak bulunmaz.Marketlerde satılan bitkiler için üretilmiş içinde toprak oranı fazla olan bir üründür.Akvaryum için kullanılmaz.Saf torf bulmanız kolay değil,akaryumda kullanmak için üretilen ambalajlı ürünlerden alabilirsiniz(Sera Süper Peat).Bunlar saf torf'dur,toprak ihtiva etmez.
 
Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

perhapsÇevrim Dışı

Kayıt: 20/09/2006
İl: Trabzon
Mesaj: 245
perhapsÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Temmuz 2007 07:33
Ben saf torf buldum, akvaryumda da kullandım. Ancak torf temel olarak yapısındaki mineral ve organik maddeler için değil, suyun asiditesini artırması için kullanılıyor. En alt tabakada, kalınlığı ölçülemeyecek kadar, yer yer camın gözüktüğü bir tabaka halinde yayıp üzerine dere kumu, onun da üzerine aquaclay kullandım.
Sonuçta, kullanılacak torf taban camınızı belli belirsiz kaplayacak yeterlilikte olacak, katman oluşturmayacaksınız. Bu da zaten az bir miktar demek.
 
ps: İnternette saf torf satan bir iki yer vardı ama ben Trabzon'da piyasada da buldum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir