tropeus ve gold cüce vatoz aynı tankta olur mu?


nileceeÇevrim Dışı

Kayıt: 04/05/2010
İl: Malatya
Mesaj: 48
nileceeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ocak 2012 22:38
Herkese merhabalar. Elimde 6 adet 6 cm ilangi ve 4 er adet 4 cm duboisi ve ikola yavrusu mevcut. Başka bir tankta da 5-6 cm lik 6 adet gold cüce vatozum bulunmakta. Akvaryumu teke düşürmek istiyorum ve vatozları tropeusla aynı tanka almayı düşünüyorum. Ancak araştırdığım kadarıyla tropeus sert suyu seviyor, vatoz ise yumuşak suyu. Tropeus akvaryumunda bol miktarda kaya ve mercan (suyu sertleştiren)  Vatoz akvaryumunda da mangrov kökü bulunmakta. Mangrov kökünü tropeus akvaryumuna koysam ve vatozları bu akvaryuma alsam tropeuslara yada vatozlara herhangi bir zararı olur mu acaba. Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KILIÇÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 21/10/2009
İl: Ankara
Mesaj: 2109
KILIÇÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 17 Ocak 2012 22:49
Tropheuslar yetişkinlerse, vatoza karşı bazen fazla meraklı olup rahatsız edebiliyorlar. Özellikle, vatoz baskın erkeğin bölgesinde fazla salınırsa  bir takım uyarı darbelerine maruz kalabiliyor. Ancak özellikle yavrularla birlikte olduğunda, hem yavrularda koruma içgüdüsü daha az olacağından veya başka bir deyişle vatoza müdahale cesaretleri az olacağından zamanla birlikte yaşamaya alışıyor ve herhangi bir rahatsızlık vermiyorlar. Aynı durumu elma salyangozları için de gözlemlemiştim.
Sizin balıklarınız da yetişkin olmadıklarından dolayı, bir rahatsızlık vermeyeceklerdir.
Ancak mangrow kökünü tropheus akvaryumuna koyma fikriniz, mercan kırıklarıyla suyu sertleştirme çabanızla çelişecektir. 
Eğer ki Ph seviyem oldukça yeterli seviyede derseniz, o takdirde bir parça mangrow kökünün suyu yumuşatma direncini tolere edebilir. Ancak kök, vatozlarınıza sadece mekan olma vazifesinden fazlasını yapamayacaktır. 
Tabi tüm bunlar sadece benim tecrübelerim olup, herhangi bir dayanağım yada bilimsel bir iddiam bulunmamaktadır.
Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir