TROPHEUS ALAN PİŞMAN ALMAYAN PİŞMAN?


mhmt_5858Çevrim Dışı

Kayıt: 15/05/2012
İl: Sivas
Mesaj: 4
mhmt_5858Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Haziran 2012 12:36
  • Merhaba akvarist sevdalıları 150x50x60 ebatlarında akvaryumum var.Şuan 17 adet damızlık mpangalarım var tropheus moorii golden kazumba ile taas edeceğim. Mapangaları çıkarttıktan sonra oturmuş olan suyu değiştirmeli miyim yoksa bi sıkıntı olmaz mı yardımcı olursanız sevinirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

helguerraÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/04/2009
İl: Ankara
Mesaj: 370
helguerraÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Haziran 2012 19:19
    Ferit kardeşim öncelikle boşuna LORD OF TROPHEUS dememişsin. İnsanoğlunda şöyle bir huy vardır nankörlük huyu :) hep daha iyisini ve farklısını istemek huy olmuş. Bunuda şuraya bağlayacağım hepimiz ilk zamanlarımızda deneyimsizlikler zamanlada deneyimler kazandık ve belkide hala eksikliklerimiz var.
    Bu sebeple bizler elde ettiklerimizle yetinemiyoruz hep daha iyisini ve hep daha farklısını istiyoruz biliyorumki herkezin ilk göz ağrı sarı prensestir :) farklılıklar görünca farklılarını arıyor insan aslında bizlerde bir sıkılma yok bir tür beslerken bir başka arkadaşlarımızda farklı farklı güzellikte tür balıklar görünce canımız çekiyor ve seviyorsakta eğer gücümüzde yetiyorsa o türe geçiyoruz ondan ona ondan ona derkende zaten piyasadaki balıklarda belli. İstediklerinede ulaşınca artık başka bir hamlende kalmayınca sıkılma hissi doğabiliyor ama bu aslında sıkılma değildir. :).


helguerra2012-06-01 19:20:48

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AS1MÇevrim Dışı

Kayıt: 29/05/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 7
AS1MÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Haziran 2012 21:58
Arkadaşlar merhaba çok güzel bir konu açmışsınız teşekkürler. 
benimde akvaryum sevdam cam bir fanus da dayıma gelen bir çift japon ile başladı o balıklara bakamayacağını ve bana almak istersem alabileceğimi söyledi ve çok geçmeden balık tutkusu sardı önceleri dokunamadığın bir hayvanı neden sever insan soruları ile git geller yaşadım ama bir baktım ki bu süreçde benim cam fanus 130x70x50 boyutunda bir akvaryuma dönüşmüş. Şuan akvaryumum da sarı prenses,paslı ciklet,papağan,zebra ve bir sürü yavru ile birlikte kalabalık bir akvaryumum olmuş artık bende tropheus a geçmek istiyorum ve ilangi yellow beslemek istiyorum çok araştırıyorum ancak balıklarıma kıyamadığım için bu fikrimi erteliyorum galiba onlarla aramızda cam olmasına rağmen duygusal bir bağ kurmuş bulunmaktayım. 
sizce şuan ilangi yellow beslesem hata mı yapmış olurum. .

Arkadaşlar elimdeki malawi gölü cikletlerimi ilangi yellow ile takas etmek istiyorum. 
6 adet papağan(yaklaşık 10-12 cm arası)
5 adet zebra(3 tanesi 10 cm civarı galiba erkekleri-2 adet de bodurları var dişi olması muhtemel)
8 adet palı ciklet
10 adet kırçıllı niyasa
3 adet ahli
1 adet mavi prenses(10-12cm arası)
15 adet sarı prenses
30 civarı karışık yavru var. 
sarı prensesler ve paslı cikletler den düzenli yavru alıyorum ancak artık ilangi yellow beslemek istiyorum. Balıklarımı takasla verebilirim. .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bertonenkaÇevrim Dışı

Kayıt: 27/05/2012
İl: Yurtdisi
Mesaj: 236
bertonenkaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2012 03:44
Kadermidir bilmem ama?
Ben balık beslemeyide balık tutmayıda cok severdim küçükken?
hediye 30 ltlik bi akvaryumum oldugunu hatırlıyorum.11 12 yaşlarımda. içinde 2 japon.
3 4 ay bakmıştım yine az değlmiş.
Sonra işte Bulgaristana geldim okumaya felan bi türlü fırsat bulamadım.
Burdaki ögrenci arkadaşlarımdan biri okulda son senesi ve akvaryumunu satamadı.
Sana vereyim dedi? ( halbuki eli sıkı dediğimiz bi arkadaşımızdı.Hala şaşkınım nasıl böle bi teklifte bulundu diye :D )
Bana bi akvaryum verdi 140 litre bi de 15 yavru 14 de normal boyutlarda sarı prenses.
1 hafta oldu.Okumadıgım makale kalmadı nerdeyse.İçimde ki balık sevgisi cıktı piyasaya : ) ögrenci harçlıgıyla oldugu  kadar balıklarıma en iyisini yapmaya çalışıom işte.
Bende paylaşayım dedim : ) 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

okan1987Çevrim Dışı

Kayıt: 17/05/2012
İl: Bursa
Mesaj: 166
okan1987Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2012 14:10
Bende lise yıllarında balık sevgisi başladı.ilk 60 litre bir akvaryum aldım.canlı doğuran türleriyle başladım.sonra akvaryumcuya ne zaman gitsem harçlığımın hepsini balığa veriyordum.akvaryumcuda bu balıklar birbiryle uyumlu değil demedi ve sürekli verdi.lepistes neon mavi sarı beyaz prenses astronot piranha kertenkele.sonra sürekli balıklarımda bir azalma oluyodu.Sebebini daha sonra öğrendim tabi beni soğutmuştu balıktan.Hatta bir seferinde yengeç sattı 4 balığımın içini yemişti sabah kalktığımda gördüm.Şimdi yeni bi akvaryum aldım 20 bemba yavrusu 1 ay oldu çok sağlıklı ve hareketliler size tavsiyem akvaryumcuların dediklerine bakmayın araştırın internetten en az 1 ay daha sonra akvaryumj ve balık alın.Balıklarımı mutlu gördükçe bende mutlu oluyorum :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YasarKurtÇevrim Dışı

Kayıt: 30/03/2012
İl: Eskisehir
Mesaj: 71
YasarKurtÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2012 19:55
Merhabalar, konu başlığı ve içerik farklı ama oldukça güzel olmuş (:
Biz deniz kenarında büyüdüğümüz için balıkla hep iç içe olduk, 8-10 yaşlarında denizde olta ile yakaladığım balıkları annemin büyük turşu kavanozlarında yaşatmaya çalışırdım ama bir türlü yaşamazlardı, öleceklerini anladığımda ki bu vakit en fazla 3-4 saat sürüyordu çıkarırdım kavanozdan akşama annem pişirir yerdim (((:
nasıl bir sevgi diyeceksiniz yazarken ben bile gülüyorum..
orta okul yıllarında okulun yanında akvaryumcu vardı daha 12-13 yaşlarındaydık oradan japon balığı alır evde yine turşu kavanozunda beslemeye çalışırdım, suyunu değiştirdiğim bir kış günü çeşme suyu çok soğuk diye ısıttığımı ve balıklarımı o suya attığımda ters yüzdüklerini görünce hemen soğuk suya tekrar atmışdım yaşamışlardı bir kaç ay ama hep ölüyorlardı..büyümenin de etkisi ile bütün ilgimi evin önündeki denize verdim..çok uzun yıllar tatlı su ile ilgilenmedim, ta ki üniversite bitip de başka bir ile taşınıncaya kadar, denizi özlediğimi hatırladıkça bir akvaryum kurasım geldi, gidip en güzeli olduğunu düşündüğüm akvaryumu alıp iş yerime kurdum, japon balıklarını çok severdim hala da severim uzun yıllar onlara baktım..hatta bir arkadaşım balık bakacağına evlen çocuk bak dedi ((: evlendim ama aklımda hep akvaryum kaldı eşime senin canın sıkılıyor sana akvaryum alayım balıklara bakalım dedim sevindi gittik yeni bir akvaryum aldık kurdum eve 100 litrelik bir akvaryum baktım ki eşim pek bakmıyor bu arada birde oğlumuz oldu akvaryumu ve içinde çok sevdiğim ve hala hiçbir akvaryumcu da eşine rastlamadığım güzellikteki ahli'mi bir arkadaşa verdim..
geçen gün çarşıda gezerken bir akvaryumcunun önünden geçerken biran bakakaldım bizim oğlanda koştu içeri baktım ki balıklara aynı benim baktığım gözle bakıyor, alalım mı oğlum dedim başını sallıyor evet manasında 1 ay sonra 2 yaşına girecek (: 350 lt lik bir tankı gözüme kestirdim ama büyüklüğü taşıma zorluğu gibi sebeplerden mobilyalı 200 lt bir akvaryum aldım, dış motor aldım, kum aldım vs dün eve kurdum içimde, forumdan ufuk arkadaşımız var numarasını buldum inanılmaz beyefendi ve nazik Tropheus Duboisi için yardım istedim sağolsun çok yardımcı oldu, balıkları alamadık ama elinde olduğunda yardımcı olacak..şimdiden 200 lt nin üstünde bir akvaryumu nasıl eve sığdırırım acaba başka bir eve mi çıksam zorlasak da bir ev alıpda şöyle kocaman bir akvaryum mu kursam diye düşünüp duruyorum..Sanırım çok farklı bir hobi bu, bir kere ucundan bulaşınca insan ne kadar zaman da geçse tekrar tekrar başa dönüyor, bu da bizim öykümüz (:

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

The_ÜSTAD_06Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/06/2010
İl: Ankara
Mesaj: 3678
The_ÜSTAD_06Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2012 11:13
[QUOTE=DAMATFERİT06]
Konuyu açarken bu ilk balıklarım olan kriza goldlarımdı. Ve o gün konuyu açarken ilk yazdığım bir söz vardı. LORD OF TROPHEUS diye. Konuyu açmamın sebebi şu öyle bir güne geldik ki herkes tropheus beslemek istiyor. Beslemek isteyenlere canı gönülden yardım etmeyede çalışırım. Ama neden se bende şöyle 5 yıl geriye baktığımda şunu gördüm. Aslında üzüldüğüm çok günlerim oldu bu balıkların yüzünden ve sevindiğim günlerde oldu yavru verdiği günlerde. Ama insan'i yönden gerçekten çok üzüldüğümüz günlerimiz oldu hatta evdekilere bile 3-5 aldık edğim balıkların fiyatlarını altınla yarışıl olduğunu öğrenseler beni asarlardı sanırsam. Gel gelelim ondan sonra düzeni değiştirdik. Kum'du ilaçtı derken herşeyi otuturduk ve yavru veren bir kaç koloni daha aldım sattım. Ama nedense anladım ki artık hevesi mi kaçtı yoksa ilk aşk olan Kriza Gold'a mı kaldı aklım bilemedim. Her tür besledim desem yeridir. Ama tanıtımlarda artık bakıyorum bilmiyorum bana mı öyle geliyor 2-3 türü geçmeyen bir çeşitlilik göremiyorum. Ve buda beni dahadamı soğutuyor. Onuda anlamadım. Sizede öyle mi geliyor onuda bilemiyorum. Sanırım hani bir laf vardır ya artık gençlere bırakalım. Sanırım buda ona mı delalet onuda cözemedim. Aslında sıkılmadım trophestan ama nerde bu diyer türler nerde bir kalambo o.b. ler yada başka türleri. Şu aralar albino kipili ile birazda olsa bişeyler değişti ama oda sanıram gün gelince ticari zihniyetini yitirince yolunu bulur gibi. Bu arada yeni iştahla başlayanlara önerim ilk önce bantlı balıkla başlayın. Direk ilangi red rainbow gibi balıklarla başlarsanız ve hatta f0 beslemediyseniz daha bir hafta olmadan canınız yanabilir. Tecrübe ile sabit her arayan bunla başlamak istiyorum nedersiniz diyorlar bende aman benim düşdüğüm duruma düşmeyin diyorum.  Herneyse konuyu uzattım. Bu konuyu açarken merak ediyorum. Gerçekten bırakanlara yada ara verenlere soruyorum hiç iciniz cız ettiği oluyor mu? Bende ara vermem gerekiyor ama nedense sanki bir değer verdiğim kişinin yokluğunu hissi oluşmaya başladı?  İnşallah yeni türlere yelken açarken eskilere dönüşümde kısa olur........ Sizdeki düşünceleride öğrenmek istedim o yüzden konu açtım....
 
[/QUOTE]
Feritcim bazen insan içine böyle şeyler düşüyor..Bende bazen çok sıkıldım,bazen çok parlar veripte öldürdük canımızı sıktı, bazen güvendiklerimiz bizi açıttı, Bazen Balık için il dışına çıktık eğlendik vb gibi herkesin yaşadığı tatlı-tatsız şeyler olmuştur,bazen artık malawiymi dönsem dediğim günler de oldu..Bence Ticari düşünmediğin sürece the king of fish Tropheus Varyeteleri...
 Bazen formda görebiliyorum adam ilk defa akvaryum kuracak hemen bana ticari getirisi olsun diye yazmış bu nedemek, sen akvaryumcu açmıyorsun ki evine bir tane 1 metre akvaryum alıyorsun. Ne Ticareti ....?
Hobicilik zihniyeti kaygı içeriyorsa o hobicilik değildir. Açık konuşayım Bizde yapmıyormuyuz yapıyoruz yavrularını verelimde yem parası çıksın, elektirik parası çıksın vs...Sanki akvaryumcuyuz balıklar gelir getirmezse evdekiler aç kalacakmış gibi düşünüyoruz. Yada ucuza alıp biraz üstüne koyup satınca balıkları ticari getirisi olan bir araç gibi görüyoruz bu da bizim balıklara bakış açımızı otomatik olara  $$$$$$$$$ dolar işareti olarak görmemize sebep oluyor, bir de bunu tam beceremeyince içimiz çız etmiyormu........................
Yüreğin bunları düşünüyorsa ,O zaman besleme kardeşim derler adama ...Hobicilik kaygı içermeyecek.Rahat olacan.Sevdiğin türü alacan çayını alcan, izleyecen balıklarını..Kaç yavru alacam kime satacam kaçtan versem diye hayal kurmayacan..Bırak onu akvaryumcular yapsın...
 Her türü beslediysen Artık tat almıyorsan artık akvaryum sevgisi bitmiştir...Bence zorlamamak lazım...


 
DOWNSENDROMU472012-06-07 11:27:23

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

oceanmistÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/08/2008
İl: Ankara
Mesaj: 1121
oceanmistÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2012 16:50

Açıkçası ben çok sıkıldım tropheustan, tanganyika cichlidleri forumuna bakıyorsun nerdeyse hepsi tropheus konularından oluşmakta.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir