Tropheus alınırken nelere dikkat edilmedi?


yasinmakÇevrim Dışı

Kayıt: 27/08/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 1078
yasinmakÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Mayıs 2011 09:07
Ustalarımızdan yavru yada büyük balık satın alınırken başlarından geçen olayları ve nelere dikkat etmemizi konu alan bir yazı yazarlarsa çok memnun olurum.

Daha bir haftalık bu tropheusa macerasına başlamışken canım epeyce sıkıldı. Satıcıların dürüst olmayanlarına denk geldik heralde. İnsan herkesi kendisi gibi bilirmiş.

İkinci seferdir yavru alımında istediğim dürüstlüğü yakalayamadım. O kadar yol gidip geri dönmekte olmazdı. Neyse ki çok çok ucuza aldığım için yavruları sesimi çıkartmadım. Bundan sonrada inşallah alım yapacağım zaman hem boy hemde en ölçüsünü isteyip anlaştığım takdirde cetvel götüreceğim. Birde yanımda foto makinesi ile satan kişinin resmini çekmek güzel olurdu. Başka arkadaşlarında sıkıntı çekmemesi için. Satanı teşhir.

Benim daha çok çok yeni olmama rağmen gördüğüm en büyük sıkıntı olarak yayımlanan ilanlardaki balıkların kesinlikle gerçek ölçülerinin ve verilmediğidir. 

Saygılarımla.
yasinmak2011-05-19 09:07:29

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kenank1973Çevrim Dışı

Kayıt: 27/01/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 27
kenank1973Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Mayıs 2011 09:39

Merhaba

Tropheus alımında başlıca dikkat edılecek hususlar bana göre şöyle ;
 
1.Balıkları almaya gitmeden önce sahıbı aranmalı ve balıklara yem vermemesı söylenmelı daha sonra siz gittiğinizde yemleme yapmalısınız.Tropheusların yeme fişek gibi atılması gerekıyor.
 
2.Balıklar akvaryum içersınde hareketlı olmalı kayaların arkasına gizlenmiş,donuk,rengını karartmış balıkları almamanızı tavsıye ederım.
 
3.Balıkların dışkısına bakılmalı koyu kahverengimsi ise problem yok.Ama dışkı beyaz iplimsi gibi ise hastalığa işaret olabılır.
 
4.Balıkların derılerı üzerınde yara,yüzgeçlerınde kopukluk gibi bir durum varsa almamak daha ıyıdır.
 
5.Kuracağınız koloni sayısına göre erkek dişi oranına dikkat edilerek alınması daha uygun olur
 
6.Yavru alımı biraz şansa kalmış istediğiniz türün yavrularını alırken anaçlarını görmekte fayda var yakın zamanda bende raınbow yavrusu aldım hatta bu konuda bir başlık dahı açmıştım.Asıl sorumluluk balıkları aldıktan sonra başlıyor bence.
 
Bunun gibi birçok faktörü göz önünde bulundurmak gerekıyor.Şimdilik aklıma gelenler bunlar eklemek isteyen arkadaşlarda görüşlerını paylaşırsa biz de istifade etmiş oluruz.
 
Saygılar..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 19 Mayıs 2011 10:29
Balıkları  alacağınız kişinin  eğer sitemizde üye ise  geri bildirimlerine konularına yazdıgı cevaplara bakarak bilgi sahibi olabilirsiniz .
Sanmıyorum kimse satacagı yavruyu alıp eline  ölçmüyodur ama  gitmeden eğer uzak mesefe ise özelden bir resim gerekirse tutulmuş cetvelle  cekilmiş bir  resim isteye bilirsiniz.
Balıkların yavruların anne babalarını görerek almanızı her zaman tavsiye derim ki bi çok arkadasımız red rainbow diye chinba alıp büyütmüştür.
Tanınmış sözünün  eri daha önce alış veriş yapılmış kişiler  tercih edilebilir .  Yada araştırma  yapıla bilir hakkında .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

afatihÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/10/2009
İl: Isparta
Mesaj: 1114
afatihÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Mayıs 2011 13:11
Bencede en önemli husus güven.
Mümkünse satan kişiyi ve balıkları görerek alın. Yavru alacaksanız damızlıklarını ve yavruların bu damızlıklara ait olduğunu bilmeniz gerekiyor.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir