Tropheus Bemba Sunset (Güncel Fotoğraf Sayfa 3)


EnesMahmudÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/06/2012
İl: Kirklareli
Mesaj: 380
EnesMahmudÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Temmuz 2013 23:13

Boyut (cm): 150*60*60 Ana Tank 100*40*40 Sump

Kapasite (litre): 540+160=700 Litre

Canlılar: 18 Adet Tropheus Sunset Bemba, 20 Adet Tropheus Bemba yavru(Sunset geni taşıyorlar.) Ve Sunset bembalarımın anaçları. 1 Çift Eretmodusu da unutmayalım.


Malzemeler: Atman 4000 Litre/H Kafa Motoru

Akvaryum Bakımı: Her gün 40 Litre su değişimi

Kullanılan Yemler: Tropical Spirulina Flake, Tetra Phlly, Tetra Pro Vegetable, Art Akua Premium Bitkisel, Dainichi Veggie FX, Tropical Kelp Algea, Tropical Vegetable Flake, JBL Novovert

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Epsom tuzu, su düzenleyici.



Merhaba,

Bir önceki konumu takip edenler hatırlayacaktır. Çok ilginç bir şekilde simsiyah bembalardan tüm vücudu sapsarı olan yavrularım olmuştu. Çok ilginç gelen bu olay neticesinde çok çeşitli fikirler üstünde durduk. Balıkların kiriza gold veya caramba red bishop olması yönünde tartıştık. Fakat bu iki türden de farklılıkları olması beni tekrar araştırmalara yöneltti. Okullar da tatil olunca tekrar heves edip araştırmalara koyuldum. Onlarca yabancı sitede konu açtım onlarca ingilizce makale okudum, en sonunda da balıkların Caramba Red Bishop olmadığı ve Caramba'da görülen mutasyonun bir benzerinin benim balıklarımda da ortaya çıktığı sonucuna vardım. "Xanthism" ya da diğer bir adıyla "Xanthochromism" adlı mutasyonun bu balıklarda ortaya çıkmış olması bana en mantıklı gelen seçenek oldu. Zira buna benzer çok fazla mutasyon türü var, albinoluktan tutun da adını daha önce duymadığım Amelanism, Leucism gibi türlü türlü mutasyonlar var. Ve hepsi pigment eksikliğine dayanıyor. Bu mutasyonlar arasından hangisinin bu balıklarda olduğunu bulmak pek kolay olmadı ancak Xanthismin siyah rengi yok edip hayvanın sarı renkli olmasına neden olması durumu en iyi açıklayan mutasyon oldu. 


Balıkların anaçlarının bemba olduğunu düşünmüştük hep. Ancak baba balığın bulu point olması yönünde şüphelerim hep oldu. Sarıların anaçlarını 4 sene evvel bir petshoptan bemba olarak almıştım. Bu tarzdan bir karışıklık olması gayet mümkün ancak o zamanlar aklımın ucundan bile geçmemişti. Ama şu an anlıyorum ki anne balık bemba olsa da, baba balık bir bulu point. Araştırırken bu mutasyonun ortaya çıkmasının nedeni acaba sp.black türünün iki farklı varyetesinin melezlenmesi mi diye kendime hep sorup durdum. Yani normal olmayan bir eşleşmeden doğacak yavruların normal olmaması da pekala olası bir durum. Ama malesef bu düşüncemi kanıtlayacak bir dokümana ulaşamadım. 

Anaçların fotoğrafları,

Sunset'lerin annesi.


Babası.




Araştırmalarım esnasında özellikle yabancı forumlarda balıkların yeni bir tropheus türü olduğuna dair bir çok yorum aldım. Yani balıkların caramba olmaması ve türünün tek örneği olmaları onlara sağlayabileceğim en iyi şartları sağlamamı gerektiriyordu. Çünkü onları kaybetmem halinde balıkların arkası gelmeyecekti. Ben de bu yüzden diğer türlerimin F0'larının bulunduğu en büyük akvaryumumu boşaltarak Sunsetlere ve onların kanından olan normal bembalara tahsis ettim. Dün akşam alel acele bir kararla balıkları büyük akvaryuma aldım ve yeni akvaryumla beraber, balıkların sırrını da artık çözdüğümüzü düşünerekten yeni bir tanıtım açmayı uygun gördüm. Ayrıca eski konum tür tartışması nedeniyle çok karmaşık bir hal almıştı.



Balıkların yeni bir tür olduğuna karar verdikten sonra tabi bir isim bulmak da şart olmuştu. Gelen öneriler üzerine öneriler arasında en beğendiğim gün batımı anlamına gelen "Sunset" i balıkların ismi koymaya karar verdim.  İnanın, şu son bir ayımı her gün saatlerce araştırma yaparak geçirdim. Umarım bulduğum sonuçlar mantık çerçevesinde uygundur. Çünkü bu kadar kafa patlattıktan sonra birazcık kafa dinlemeyi de istemiyor değilim. 

Bundan sonraki süreçte planım, balıkların çoğalmasını sağlayarak Türkiye'ye bu türü kazandırmak. Zaten daha şimdiden birkaç ağabeyime balıklar için hediye sözüm var. İlk doğacak sarı yavruları onlara verdikten sonra balıkların üretimini hızlandırmış olacağız. Tek koldan gitmektense bu çok daha mantıklı olacak. Ayrıca bu hafta benim için sürprizlerle doluydu ve sarılardan ilk yavrularımızı aldım. 13 adet nur topu gibi yavrumuz oldu.


Yine çok konuştum, affedin. Daha da fazla uzatıp sıkmayayım. Ve karşınızda yeni Tropheus varyetesi,

"Tropheus Bemba Sunset" 

























Fotoğrafların dört dörtlük olmadığını biliyorum. Videoyu izlemenizi çok rica ediyorum.

[VID]http://www.youtube.com/watch?v=IaYKZTfI7Tk&feature=youtu.be[/VID]

[VID]http://www.youtube.com/watch?v=qHQLTTzPPmE&feature=c4-overview&list=UUl796NXrLJ0YY0GEhbZR0kg[/VID]


Yeni bir tropheus varyetesi için yorumlarınızı esirgemezseniz sevinirim, teşekkür ederim.


Saygılar, sevgiler.
EnesMahmud2013-12-14 20:06:53

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bercesteÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/05/2010
İl: Bursa
Mesaj: 936
bercesteÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Temmuz 2013 23:19
İkinci resimde görülen balık benim şahsi kanaatime göre blupoint .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Murat T.Çevrim Dışı

Özel Üye
[B]9114,1[/B]
Kayıt: 24/02/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 813
Murat T.Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2013 00:07
Maşallah Enes cıvıl cıvıl akvaryum.Büyük akvaryuma geçince balıklar kendine gelmiş.Fotoğraflarda gelişme kaydetmişsin ama yeterli değil :) Video balıkların güzelliklerini ortaya çıkartmış.Bugüne kadar ne kadar özverili araştırma yaptığını biliyorum,seni canı gönülden tebrik ediyorum.Çok emek verdin sonunda da meyvalarını toplamaya başladın.Bakalım sarı sarı eşleşmesinden yavru almak ne zaman nasip olacak merakla bekliyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Burak DenizÇevrim Dışı

Kayıt: 03/03/2010
İl: Ankara
Mesaj: 2467
Burak DenizÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2013 00:22
Merhaba Enes, balıklar ilk duyduğumuzda 1 sene evveldi o zaman kimse karar verememişti,şimdi uzun bir araştırma sonucu bir takım sonuçlara erişmişsin.Umarım hakkında hayırlısı olur.Bu arada bahsedildiği gibi Anne bence Bemba Baba Bulupoint fakat bu demek olmuyorki bu çaprazlamadan dolayı oldu diyemeyiz çünkü bundan 4 sene önce bende İkola Kiriza kırması ortaya çıkarmıştım.4 adet yavru çıkmıştı ama hiç mutasyon gibi bir durum olmadı.Bence ya Anne yada Baba o dediğin hastalığa sahip.Umarım bilinçli olarak Türkiye'ye yayılır.Bu arada Ankarada olsaydın foto işini hallederdik kardeşim.
Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onuribrahimÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]13189,2[/B]
Kayıt: 01/01/2012
İl: Ankara
Mesaj: 1300
onuribrahimÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2013 00:35
Farklı bir tür. Dünya da başka kimsede varmıdır acaba. :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

B U N D YÇevrimiçi

Kayıt: 14/11/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 102
B U N D YÇevrimiçi
Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2013 11:42
Enes Bey

Güzel bir türe sahip olmuşsunuz.
umarım türün devamı sağlanır ve Türkiye'de yayılır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AverroesÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 3324
AverroesÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2013 12:37
Maşallah Enes çok güzel bir tanıtım oldu, tabiki daha güzel vidyo ve resimlerle konuyu süslersen daha da güzel olur. Allah nazardan saklasın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CUREOGLUPETÇevrim Dışı

Kayıt: 02/04/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 231
CUREOGLUPETÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2013 13:12
Hayırlı olsun Enes Maşallah diyelim de nazar değmesin en iyisini yapmıssın senden bu kurulumu bekliyordum açıkçası hadi hayrlı olsun yavrularıda bekliyoruz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EnesMahmudÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/06/2012
İl: Kirklareli
Mesaj: 380
EnesMahmudÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2013 22:45
[QUOTE=berceste]İkinci resimde görülen balık benim şahsi kanaatime göre blupoint .[/QUOTE]

Teşekkürler, mesajımda da belirttiğim üzere ben de öyle düşünüyordum zaten. Böylece doğrulamış olduk. 


[QUOTE=Murat T.]Maşallah Enes cıvıl cıvıl akvaryum.Büyük akvaryuma geçince balıklar kendine gelmiş.Fotoğraflarda gelişme kaydetmişsin ama yeterli değil :) Video balıkların güzelliklerini ortaya çıkartmış.Bugüne kadar ne kadar özverili araştırma yaptığını biliyorum,seni canı gönülden tebrik ediyorum.Çok emek verdin sonunda da meyvalarını toplamaya başladın.Bakalım sarı sarı eşleşmesinden yavru almak ne zaman nasip olacak merakla bekliyorum.
[/QUOTE]

Teşekkür ederim Murat abi. Fotolar yine her zamanki gibi oldu hehe.  Valla sen zaten yakından biliyorsun, dediğin gibi çok uğraştım. Artık bir sonuca varmak da beni fazlasıyla memnun etti. Sarı sarı eşleşmesi zaten en merak ettiğimiz olay. Bu arada sarılardan birinin babasıyla çiftleştiğini söylemiştim. 13 yavrum olmuştu. Onların da renkleri belli oldu. Baba sarı olmadığı için yavrular arasında 6 tane siyah var. Ama tabi 7 tane sarı yavru çıkması benim için ayrı bir sevinç oldu. 


[QUOTE=Burak Deniz]Merhaba Enes, balıklar ilk duyduğumuzda 1 sene evveldi o zaman kimse karar verememişti,şimdi uzun bir araştırma sonucu bir takım sonuçlara erişmişsin.Umarım hakkında hayırlısı olur.Bu arada bahsedildiği gibi Anne bence Bemba Baba Bulupoint fakat bu demek olmuyorki bu çaprazlamadan dolayı oldu diyemeyiz çünkü bundan 4 sene önce bende İkola Kiriza kırması ortaya çıkarmıştım.4 adet yavru çıkmıştı ama hiç mutasyon gibi bir durum olmadı.Bence ya Anne yada Baba o dediğin hastalığa sahip.Umarım bilinçli olarak Türkiye'ye yayılır.Bu arada Ankarada olsaydın foto işini hallederdik kardeşim.
Saygılar...[/QUOTE]

Burak çok teşekkürler, evet bir senenin ardından sonuçlar elde etmek gerçekten güzel oldu. Artık biraz kafam rahatladı diyebilirim. Ben melezlenme varsa hepsinde mutasyon olacaktır gibi düşünmüyordum. O konuda yanlış anlaşıldım sanırım, özür dilerim. Sadece melezlenme mutasyonun ortaya çıkma ihtimalini arttırmış olabilir diye düşündüm. Foto işi için ince düşüncenden dolayı teşekkürler. Ama malesef Ankara'da değilim. 


[QUOTE=onuribrahim]Farklı bir tür. Dünya da başka kimsede varmıdır acaba. :) [/QUOTE]

Onur abi teşekkürler. Balıklar hakkında 15' e yakın yabancı forumda konu açtım. Henüz bende de var diyen çıkmadı. Sadece İstanbul'dan bir abimin benim sarıların yanında normal çıkan bembalardan bir kısmını büyüttüğünü ve onlardan da 5 adet sarı yavru aldığını biliyorum. 


[QUOTE=bundy5561]Enes Bey

Güzel bir türe sahip olmuşsunuz.
umarım türün devamı sağlanır ve Türkiye'de yayılır.[/QUOTE]

Teşekkürler Atilla abi, inşallah dediğin gibi türün devamını en iyi şekilde sağlayıp ülkemize yaymayı başarırız.
EnesMahmud2013-07-14 22:52:00

[QUOTE=Averroes]Maşallah Enes çok güzel bir tanıtım oldu, tabiki daha güzel vidyo ve resimlerle konuyu süslersen daha da güzel olur. Allah nazardan saklasın. [/QUOTE]

Mustafa abi teşekkürler tanıtımı beğendiğine sevindim. Makinemin iyi olmamasından dolayı fotolar böyle oldu yine. Bir dahaki sefere iyi bir makine ayarlamaya çalışacağım.


[QUOTE=Furkan CRL]Hayırlı olsun Enes Maşallah diyelim de nazar değmesin en iyisini yapmıssın senden bu kurulumu bekliyordum açıkçası hadi hayrlı olsun yavrularıda bekliyoruz.[/QUOTE]

Furkan abi ilgin için çok teşekkürler. Balıkları bu akvaryuma alma fikri çok hızlı gelişti aslında. Hiç aklımın ucundan bile geçmiyorken bir anda karar verdim ve 2 saat sonra balıklar akvaryumda yüzüyorlardı. 13 tane yavrum var şu an, anne sarı baba normal bemba. Yavruların 7'si sarı 6'sı siyah doğdu. Daha keselerinin bitmesine bile çok var. Yarın fırsat bulursam onlardan da bir video ekleyeceğim. Keseli yavrular arasındaki renk farkını hep birlikte görmüş oluruz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EnesMahmudÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/06/2012
İl: Kirklareli
Mesaj: 380
EnesMahmudÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Temmuz 2013 16:04
Tekrar merhaba,

Sarılardan ilk yavrularımı alma sevincimi sizlerle paylaşmak istedim. Daha yavruların keseleri bile bitmedi ama renkleriyle farklarını ortaya koyuyorlar.  Balıkların annesi sarı, babaları ise tüm sarıların babası olan ve bulu point olmasından şüphelendiğimiz balık. Balıkların biri sarı olduğu için yavruların bir kısmı siyah doğdu. Toplam 13 adetler, oran 7 beyaz, 6 siyah. Yani 7 sunset, 6 normal bembam oldu.  İnşallah sağlıklı bir şekilde büyürler de, beyazların sararmaya başladıkları fotoğrafları birkaç ay sonra paylaşırım.






Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Murat T.Çevrim Dışı

Özel Üye
[B]9114,1[/B]
Kayıt: 24/02/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 813
Murat T.Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Temmuz 2013 19:08
Maşallah Enes bugünleride görmek nasip oldu, ne mutlu sana :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EnesMahmudÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/06/2012
İl: Kirklareli
Mesaj: 380
EnesMahmudÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Temmuz 2013 12:32
Çok teşekkürler Murat abi, sarıların ilk yavruları olmalarının heyecanıyla birlikte sarıların kısır olmadığını da görmek ayrı bir sevinç oldu. Bu tarz bir mutasyonda(babanın bulu point olmasının da etkisiyle) kısır yavrularının ortaya çıkması olası bir durumdu. Çok şükür o yönden bir sıkıntı yokmuş da yavrulara kavuştuk. Umarım arkası da gelecek. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

_rammstein_Çevrim Dışı

Özel Üye
[B]12047,2[/B] [B]12773,3[/B]
Kayıt: 05/01/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 1960
_rammstein_Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Temmuz 2013 12:42
Kardeşim hayırlısı olsun yavrular. Muratında dediği gibi bunlardan yavru almakta nasip oldu sana. Koloniyi genişletmek ve alttan yavrular geldiğinden sana kocaman ve büyük bir tankta yakışır. Bekleyip görelim büyümelerini kardeşim . _rammstein_2013-07-21 12:58:45

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EnesMahmudÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/06/2012
İl: Kirklareli
Mesaj: 380
EnesMahmudÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2013 01:05
Muhammed abi çok teşekkürler, sonunda bu da oldu ya diyorum valla. Çünkü sarılar her yönüyle normal bembalara göre daha nazlılar. Büyümeleri bile daha yavaş. O yüzden yavru almak da biraz geç oldu ama çok şükür kavuştuk yavrulara. Şu an 25 adet sunset ve 25 adet sunset geni taşıyan bemba var. 540 litrelik akvaryumla idare etmeleri lazım. Yoksa ben evden kovulacağım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir