tropheus cinsiyet ayrımı?


Ali HocaÇevrim Dışı

Kayıt: 10/08/2011
İl: Denizli
Mesaj: 165
Ali HocaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ağustos 2011 10:15
[QUOTE=yasin_can][QUOTE=DAMATFERİT06]

Bence anüs vent önemli ama haraetleri kesin demesemde %70 belli eder. Erkek baskınlık yapar dişileri ise didikler eğer ortamda baskın erkek varsa mutlaka baskın olmayan erkeklerde olur ve onları hem yuvalarına hatta akvaryuma bile koymak istemezler. Zaten az çokta rengi kararır o balıkların. Yani kısacası haraketten biz nevze belli eder kendilerini. Anüs vent ise dişilerde hafif alt kuyruğa yakın olur. Ağız ve üst yüzgeç yapıları ufak olabilir. Ve dişileri üst ve alt yüzgeçleri çokta sivrimsi olmaz. Erkeklerde ise ağız yapıları ve üst-alt yüzgeçleri sivrilmeler oluşur.

[/QUOTE]
Aynı batın yavrularda gelişim-büyüme ve renk tonlarına göre (koyuluğu-açıklığı gibi) tahmin yapılabilir mi?
Erkeklerin daha çabuk geliştiği, renklerini daha çok verdiği, koyu renkleri iyi gösterdiği, daha çabuk ve fazla büyüdüğü, dişilerin de bunun tam tersi olduğu gibi bir kanı oluşmuş herkeste anladığım kadarıyla.
Tabi bu da genel bir tahminden ibaret diye biliyorum
Yanılmıyorumdur inşallah
[/QUOTE]
 
Erkeklerin çabuk geliştiği, renklerinin daha ön pilanda olduğu, baskınlık yaptıkları doğrudur. Peki tabiri uygun ise baskın olmayan erkeği dişiden nasıl ayıracaksınız ?
Bakın ben size bir şey anlatayım tam damızlık boyda gelen bir balığım erkek derken yavru alması ile birlikte ben ve benim çevremdeki bir çok arkadaşım şaşkınlıktan ne yapacağımızı bile medik.
Ağzında yavruları yokken kime sorduysak kime gösterdiysek erkek denildi ve halen de deniliyor, lakin aynı balık yavru aldığında erkek diyen arkadaşları çağırdığımda kimse inanmıyor.
Şimdi belki bu olay binde bir olan bir husus olsa da bu boydaki bir balığın erkek dişi ayırımını yapmak malesef mümkün olamaz, tahmin yürütülebilir ama altına kimse imzasını atamaz diye düşünüyorum.
Lakin aynı batımdan olan yavrularda bir nebze erkek dişi oranının dengeli olduğuna bende ınanmaya başladım. Bu güne dek tek batım yavrularını verdiğim arkadaşlar ile irtibatlarımızı koparmadık ve çok iyi bir sayı olmasalarda dişi sayısı erkeğe oranla fazla çıkıyor, buda olumlu bir gelişmedir diye düşünüyorum, bilmiyorum siz dostlar ne dersiniz.
Saygılar
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cagdas OZDOGANÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/09/2010
İl: Bolu
Mesaj: 2064
Cagdas OZDOGANÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2011 00:28
Dişi sayısının fazla cıkması tamamen tesadüf. Ayrı batımlarda erkeğin fazla cıkmasının nedeni,satanlar genellikle erkek tahmin ettiklerini verip dişileri ayırıyorlar. Bundan dolayı erkek biraz fazla olabilir.Onun dısında dişiyi arttırmanın bi yolu yok.
Dişi balıklardan bazıları baskın cıkar ve yumurta alana kadar dişi olduğunu anlayamazsınız. Hatta çiflesirken bile erkeği dişi diye seyredersiniz. Fakat bu dişiler felaket olurlar ve yavrularına cok iyi bakarlar.Hızlı büyürler. Hadi ayır bakalım hareketlerinden ve gözlemlemelerden.
Yani demek istediğim herzaman tropheusda istisnalar olabilir. Kesin diye bişey yok.
Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

s.e.n.Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/10/2011
İl: Tekirdag
Mesaj: 541
s.e.n.Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Ekim 2012 15:32
Hareketlerine bakıp az çok yorumunuzu yapın.Daha sonra da büyüteçle bakın bi kanaat getirin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

seckinmuctebaÇevrim Dışı

Kayıt: 18/11/2010
İl: Içel
Mesaj: 34
seckinmuctebaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2014 15:25
Bende de 4e-5d vardı.Erkek sayısını teke düşürdüm..Biraz sıkıntı oluştu.Düzelir mi bilemiyorum..Dişilerden biri baskınlık kurdu.Diğer dişileri kovalıyor ve vuruyor.Dişi olduğundan eminim daha önce yumurta almıştı..Öyle olunca diğer dişiler renklerini karartıyor.Erkek ve o dişi renklerini tam gösteriyor...Saklanmalar vs başladı akvaryumda.Sanki öteki erkeklerin gitmesini bekliyorlarmış gibi.Ne yapabilirim?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir