Tropheus İçin Akvaryum Ölçüleri ?


REİS2424Çevrim Dışı

Kayıt: 15/01/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 80
REİS2424Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2010 19:48
[QUOTE=aqua_boy]Arman Abi hayırlı uğurlu olsun, bende akvaryumumu Murat Abiye yaptırdım. Gerçekten iyi biri ama akvaryumdan malesef memnun kalmadım, umarım gönlüne göre güzel bir akvaryuma sahip olursun. Sehpa boyutunu 70-75 cm yaptırmanı tavsiye ederim. Birde Murat Abi ışık olarak küçük T5 lerden kullanıyor açıkçası bendekiler 10 gün dayandı, daha sonra o floresanları bulmak çok dert. Şimdi kapağı kaldırdım armatürle idare ediyorum.[/QUOTE]
Arkadaşım seçim sana ait murat abi illa t5 olucak demiyor.T8 istiyorum dersen t8e göre yapardı aydınlatma sistemini,ayrıca 7yıldır sorunsuz şekilde kullanıyorum murat abinin yaptığı 2 akvaryumu 7 yıldırda t5 aydınlatmamda hiç bir problem yaşamadım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sinorÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,3,48207[/C]
Kayıt: 01/05/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 3480
sinorÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2010 20:15
Zaten ben tercih etmiştim, T5 olmasını Görkem Bey. Murat Abi sevdiğim bir abimdir, zaten genel olarak çoğu kişi memnun. Sanırım bana denk geldi, ben memnun kalmadım açıkçası ama gösterdiği birçok modeli harika.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

reverseÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]6467,3[/B]
Kayıt: 29/08/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 2725
reverseÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2010 00:15
Zaten aydınlatma sistemi müdahale edilemeyecek birşey değil. Bu konularda elimden birşeyler gelir. Kendi isteğim doğrultusunda şekillendirebilirim kapak ve aydınlatmayı. Ancak önemli olan cama cam akvaryumun slikon işçiliği. Buna benim müdahale şansım olamaz. Bu konuda da Murat abi'nin el işçiliğine güveniyorum. Eminim ki hem kendisinin hem benim içime sinecek bir akvaryum çıkaracaktır ortaya.

Bir dip not olarak şunu belirteyim; bugün yaşadığım stresi daha önce yaşamadım heralde. Az kalsın akvaryum siparişini ertelemek zorunda kalıyordum. Büyük hevesle bir önceki gün siparişini verdiğim akvaryumu bugün ertelemek çok zoruma gidecekti. Konuyla ilgili Murat abi'yi aradım. Bazı durumları anlatırken telefon konuşmamız yarıda kesildi ve bir daha kesinlikle ulaşamadım kendisine. Kendisi de bana geri dönmedi, sağlık olsun. Heralde bu aralar çok fazla yoğunlar. Herneyse, bir alacak mevzusu için yarın yada salı sabah şehir dışına çıkmak zorunda kalacağım hiç hesapta yokken. Tahsilatı yapıp, akvaryum siparişini iptal ettirmemiş olacağım işallah.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir