Tropheus İkola Kurulumu


omer0625Çevrim Dışı

Kayıt: 13/11/2010
İl: Kocaeli
Mesaj: 17
omer0625Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ocak 2016 15:48
Merhabalar uzun yıllardır Demasoni besleyip yavrular almaktayım artık tür değişikliği yapma kararı aldım ve 130/50/60 lık yeni akvaryum için ikola yavruları bakmayı düşünüyorum. 1 aydır araştırma yapmaktayım ve hala yapıyorum fakat emin olmak içinde yardım istemekteyim.
- Demasoniler gibi sert suyu sevdiklerinden dolayı kalsiyum karbonatlı kum düşünüyorum doğru bir kadar mıdır?
- Ayrıca arka fon olarak aşağıda resimde yer alan taş döşemeyi düşünüyorum suyu sertleştirdiğini söylemektedirler ve doğal bir görüntü oluşturuyor (bana göre) bir sıkıntı olur mu?
- Akvaryum yeni yapıldığından dolayı çarşambaya kadar kurumasını bekliyorum. Sıfırdan su kurulumunu yapıp dış filtre iç filtre ve hava motoru ile su ne zamana oturur herhangi bir katkı maddesi kullanmadan ?
- Aşağıdaki resimde yer alan ortada ki kaya çok delikli ve demasoniler içinden neredeyse çıkmadıkları için çıkarmıştım. İkolaların yanına koysam hep saklanırlar mı
- 4-5 cm 10 tane yavru ikola az mı olur yanlarına aynı boylar da 5 tane demasoniler ile güzel olur mu?

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/101617/DSC_0076.JPG[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/101617/DSC_0075.JPG[/IMG]

Beğenenler: [T]17888,Emrah[/T]
+1: [T]17888,Emrah[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ferdi_fkÇevrim Dışı

Kayıt: 25/11/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 21
ferdi_fkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2016 11:09
Hayırlı olsun kum tercihiniz doğru ama yavru akvaryumlarda kum kullanımı tavsiye edilmez dekor olarak ta balıkların arkasına saklanacak çok fazla dekor kullanmamaya özen göster
canlı adetleri 20-30 adet adet olursa iyi bir koloni oluştura bilirsiniz 8-10 adet yavru canlıda fazla erkek çıkma olasılığı fazladır arka fondaki dekor zamanla yosunlaşma olacak ve temizlemek hiç de kolay değil ama yosunlaşmayı sorun etmezsen sıkıntı yok hayırlı hobiler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EmrahÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/11/2006
İl: Aksaray
Mesaj: 1265
EmrahÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2016 22:27
Merhabalar, öncelikle akvaryumunuz hayırlı olsun. Kum tercihiniz çok güzel mümkünse toz şeker inceliğinde olsun. Tropheuslar kumla oynamayı çok sever ve bulabilirseniz mercan kırığı, bulamazsanız kalsiyum karbonatlı kum ph açısından doğru tercih olur. Dekor olarak tropheus akvaryumları fotoğraflarına bakıp fikir edinerek bir daha değiştirmeyeceğiniz bir dekor yapmanız balıklarınızın strese girmemesi ve sağlıklı büyümesi açısından daha faydalı olacaktır. İsteğe bağlı olarak kalın yapraklı bir kaç tane canlı bitki de ekleyebilirsiniz.

Akvaryumunuzun arka dekorunda ki taşlar gayet güzel görünüyor, tropheus türleri için bir sıkıntı olmaz. Eğer yosun oluşuyorsa harika olur, balıklarınız bitkisel beslendiği için oluşan yosunları da yiyerek doğal beslenme fırsatı bulacaklardır.[:iyi:] Çok aşırı yosunlaşma olursa 2 adet cüce vatoz taşları pırıl pırıl yapacaktır.

Saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ringoÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]9364,1[/B] [B]8772,2[/B]
Kayıt: 25/01/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 1288
ringoÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Ocak 2016 00:17
Bütün akvaryum türleri için yazıyorum, yüksek hacimde ne kadar az balığınız olursa, balıklarınız ve gelişimleri için daha iyi olur.
Koloni için fazla alma sonra erkek dişi durumuna göre elemine etme durumları başka.

Troplar demasoniye göre daha ortalıkta balıklardır, kayayı kullanabilirsiniz, aşırı saklanma gibi bir durum olmaz.
Demosoni ekleme durumu normalde tavsiye edilmez ancak akvaryumdan ne beklendiğine göre de eklerseniz birşey olmaz. Tabii birbirlerine karşı tarzlarını tam hatırlamıyorum ancak muhtemelen kendi aralarında sorun yaşarlar. (Aslında eskiden karışık akvaryumumda iki tür de vardı ancak çok eski tarih birbirlerine karşı tavırları hatırlamıyorum.)

Yeni kurulumda akvaryumu bir hafta on gün boş çalıştırmanız ve balıklarınızı eklediğiniz ilk dönemde fazla yem kullanmadan ve biraz daha sık su değişerek bir dönem ilerleyebilirsiniz, sonra akvaryum zamanla oturur. Eski akvaryum suyundan ve filtresinden (filtreyi yeni akvaryum suyunda temizleyebilirsiniz) faydalanırsanız oturma süreciniz çok daha hızlı olur.

Teşekkür Edenler: [T]101617,omer0625[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir