Tropheus


dacrimeposseÇevrim Dışı

Kayıt: 23/03/2011
İl: Bursa
Mesaj: 403
dacrimeposseÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2012 02:24
[QUOTE=serkan3990] [QUOTE=ertanbursa] [QUOTE=serkan3990]Beslersin arkadaşım neden olmasın 2e 6 dişi oranında 8 tane balık olur neden olmasın benim 1.15 lik akvaryumda 2 e 7 dişi var herhangi bi problem yok maşallah[/QUOTE]

Hayır besleyemessin..

Neden?

1: Tropheuslar geniş alan seven balıklardır
2: Bir koloni  12 balıktan az olmamalıdır.
3: Erkek sayısı 2 dahi olsa çıkan kargaşada akvaryum boyutu küçük olduğundan balıkların bloat (stres kaynaklı hastalık) a yakalanabilirler..
4: Bakabilirsin ama yazık edersin..
[/QUOTE]


Ertan bey ben besliyorum ve herhangi bir problem olmadı hiç ve yavruda almaktayım bazen olması mümkün olan şeyler olmuyor demekki bu tamamen kendi tecrübemle sınanmıştır.Ayrıca bir koloni neden 12 balıktan oluşması lazım bunu pek anlayamadım izah ederseniz sevinirim saygılar.
[/QUOTE]

Arkadaşım bunda anlaşılmayacak bir durum yok. Tropheusa yeni başlayan birinin bu boyutta akvaryumla başlaması zaten baştan bir sorun teşkil ediyor. Siz balıklarınızı yaşatıyor olabilirsiniz. Yavruda alıyor olabilirsiniz. Tropheuslar bu boyuttaki akvaryumlarda özelliklerini renklerini ve davranışlarını tam anlamıyla sergileyemezler. Bu en az 12 adet tropheus sayısınıda anlamanıza gerek yok tabi. Biraz okuyup bu balıklar hakkında birşeyler öğrenmeye başlarsanız ne demek istediğimi sizde anlayacaksınız. 

Dikkat edersen mesajımın sonunda yazık edersin diye de belirttim.. 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir