Tropheus Kolonileri


KILIÇÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 21/10/2009
İl: Ankara
Mesaj: 2109
KILIÇÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2011 23:06
Muhakkak ki balıkları ilk tanka koyduğumuzda bunlar koloni olmuyorlar. Ancak zamanla balıklar arasında bir hiyerarşi oluşuyor. Erkekler arasında ilk başta kavgalar oluyor. Sonunda baskın erkekler bölgelerini belirliyorlar. Keza dişilerden de baskın olanlar çıkıyor. Diğer balıklar bunu kabul ediyorlar ve kendi aralarında bir sosyalleşme sağlanıyor. Balıklar birbirlerine, birbirlerinin bölgelerine, kokularına, vb. alışıyorlar.
Böylece koloni yapısı meydana çıkıyor.
Akabinde eklenecek olan balık veya balıklar, bu oturmuş hiyerarşik düzen içerisinde hazır bir yeri olmadığından dışlanma olasılığı yüksek olabiliyor.
Bu nedenle ilk olarak, sump kullananlar balıklarını tanka eklemeden önce eski koloninin, yenilerin kokusuna alışabilmeleri için burada bekletiyorlar. Devamında ise karanlıkta balık eklemesi yapıyorlar ve tankın dekorunun düzeninin değiştirilmesi tavsiye ediliyor. Bunun nedeni de mantıklı olarak; yeni bir düzen oluşturulması ve balıkların sıfırdan yeni koloni düzeni meydana getirebilmeleri için.
İşin aslı, koloni oturduktan sonra yeni alık ekleyince düzen bozuluyor ve tüm sosyal ortam balıklar için sıfırlanıyor. Bu da sadece yenilerde değil eskilerde de strese yol açabiliyor.
Bence mecbur kalmadıkça ekleme yapmaktan kaçınmak en iyisi. Ama olmaz da değil tabi ki...
Saygılar...
KILIÇ2011-08-15 23:07:15

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir