Tropheus Nkonde Yavru Tank Kurulumu


Ahmt.krkllÇevrim Dışı

Kayıt: 24/10/2012
İl: Erzincan
Mesaj: 28
Ahmt.krkllÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Kasım 2013 00:02
Öncelikle S.a Arkadaşlar dana öncesinden birçok s.p-yunus-bp- Vb. Gibi birçok cichlidleri besledim ancak tropheus a geçiş yapmaya karar verdim aklıma takılan birkaç soru var bana yardımcı olursanız çooook memnun olurum..

Başlıktada belirttiğim gibi 20 adet nkonde yavrusu yaklaşıkk 4-5 gün sonra alıcam balıklar bn aldığımda 1 haftalık olucaklar yani yakalaşık 1-2 gün önce kusturulmuş bir abim sayesinde temin edeceğim.. balıkların yeni kusturulmuş olmasından dolayı çok fazla tereddütlerim bulunmaktadır.. Nelere dikkat etmeliyim akvaryuma koymadan önce ve koyarken..

bahsettiğim gibi eski el yapımı yaklaşık 100 ltre civarında bir akvaryumum var eski kullandığım sadece 2-3 aylık bu akvaryumda kalacaklar biraz durumum sıkışık ocak ayı sonlarına doğru 125-50-50 boyutlarında bir akvaryum düşünüyorm ... şimdilik 2-3 ay bahsettiğim 100 litrelik akvaryumda bakılmasında sıkıntı olurmu ve bir sorun daha var aklıma takılan akvaryum yaklaşık 4-5 sene kullanılmış durumda hiçbir sorun olmadı camcıda yaptırmıştm silikon ne kullanıldı bilmiyorm farklı mavi bir silikon var balıklarıma sorun yaparmı..

Dolphin C-1000 dış filtrem var sanırım iç filtreye gerek yok zaten alan küçük bir adet de hava moturu ile oksijen desteği veriyorm .. eski ısıtıcımı kullanıyorm sanırım yeterli olacak otomatik sıcaklığa geldiğinde kendi atıyor marka bilmiyorm eski bir cihaz. yeterlimi sizce..

Kum olarak kalsiyum karbonatlıkum ve mercan kırığı birde farklı bir kum karışımı olduğunu belirtti akvaryumcum en uygunu bu olur kendi tropheuslarında da onu kullanmakta 0-4 0-7 sanırm yada 1 olabilir kalınlık akvaryumda güzel duruyor faydalı olacağını düşünüyorm ancak biraz kalın oldu sanki yani tabandan 2-2.5 cm kadar yüksekliği var sorun olur mu ..

dekor olarak beyaz dik ve yassı mermere benzer ovalimsi taşlar temin ettim bir isim demişti ama unuttum :) bir foto atıcam ordan bakabilirsiniz ancak sorunum akvaryum çok sade oldu biraz yeşillik olsn istiyorm birkaç kök canlı bitki eklesem sorun olurmu tropheuslar otcul bitkileri yiyolar diye biliyorm yemelerinde sorun olurmu tür olarak belirttiğim gibi nkonde yavruları için soruyorm tecrübeli arkadaşlarım abilerim varsa tabi :) ..

dış filtreye neler koymalıyım 3 sepet en altta fiziksel pisliği alacak sünger üzerinde sepeti dolduracak kadar mercan kırığı ortada seramik ring 2 torba sepet dolu üstte de elyaf war Karbon kömürü suyu yumuşattığı için koymam tavsiye edilmedi sorduğm herkez koyma dediği için çıkardım .. yeterli olurmu ?

ve yaklaşık 1 haftadır akvaryum kurulu su filtre ediliyor içerisine 2 adet 1-1.5 cm civarında yawrularmdan sp koydm sorunsuz çok mutlu görünüyorlar onların akvaryumda olmaları tropheuslara sıkıntı çıkarırmı balıklarım gelmeden 1-2 gün önce çıkaracağım suyun oturmasını denemek için ve akvaryumum boş kalmaması için koymak istedim balıklarım gelmesine 4-5 gün war 2  günde bir % 20 - %30 su değişimi yapıcam ve gelmelerine 2 günce sp leri arkadaşıma vericem  bu sorun olurmu bakteriyel sıkıntı çıkarırmı ..

Ph ölçerim yok malesef ölçemiyorm ph ölçmenin pratik bir yolu varmı illa cihazmı olması gerekir koymuş olduğum kum ve filtredeki mercan kırıkları 100 ltre yi ph için yeterli olurmu ayrıca ph için bir işlem yapmam gerekirmi ..?

tropheuslar hassas olduğu için birde yeni tropheusa girdiğim için aklıma takılan birsürü şey var bir çoğu forumda var çoğu makaleleri okudum ancak tek başlık altıda sorularıma cevap almak istedim birde son olarak arkaya fon bulamadım düz mavi deniz görünüşü olarak düşünüyorm ancak yok burada bulunmuş olduğum il biraz küçükolduğu için ayarlayamadım 3d strafordan yapmayı düşündüm ancak hacim küçük olduğu için bidaha vazgeçtim allah izin verir problem olmaz ise yeni yaptıracağım akvaryumda güzel bi fon ayarlıycam  sorularıma cevam verirseniz yardımcı olursanız içimden büyük bir yük kalkıcak... şimdiden çok teşekkür ediyorum Allah'a Emanet Olun.

RESİM:





Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cengaver67Çevrim Dışı

Kayıt: 20/09/2013
İl: Zonguldak
Mesaj: 214
Cengaver67Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Kasım 2013 16:25
Bence dediğiniz gibi yaparsanız 4-5 cm olana kadar sorun olmaz. cnk55672013-11-03 16:26:09

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir