Tropheus Ve Yeme Bağlı Bloat


krizagoldkayseriÇevrim Dışı

Kayıt: 27/06/2016
İl: Kayseri
Mesaj: 568
krizagoldkayseriÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2018 12:40
[QUOTE=ekcinar]Teşekkür eserim Furkan kardeşim. Bu tanka 10 ekim 2017 de 2 cm kadar geldiler. Sık su değişimi ve bol çeşitle sık sık ama azar azar yemleme yapıyorum. Hızlı büyümeye gerçekten katkısı oluyor. Sitedeki / forumdaki makalelerden de oldukça faydalanıyorum. Uzun yıllar malawi tecrübem olsada trop beslemek ayrı bir olay. Herşey gönlünce olsun inşallah. [/QUOTE]

Duboisi zaten tropların göz bebeği [:3] bende 1-2 sene evvel duboisi ile başladım, evvelden yıllarca malawi besledim. Duboisi almaya korktum açıkçası, Bloat felan olmuştu gerçi o zaman acemilikte vardı ama Kayseri'de gözüme hitap eden bir doboisi bulamadım yavrularını almak için. Bir kaç yer var ama görünüşü beni internetteki doboisiler kadar tatmin etmedi. Ki bu videodaki balıklar kalitesinde bir balık bulsam alıcaktım.

[VID]https://youtu.be/XPUuMVeg-6M[/VID]

Ardından Kayseri'de tropheus evi diye bir yer duydum, Ramazan Demirtaş abimiz var sağolsun yardımcı oldu balıklarının da maşallahı var, f0 İlangi tabiri caizse Yellow denenlerden aldım. İnternetteki İlangilere taş çıkarır derecede rengi formu vardı. Örneğin : [VID]https://youtu.be/jRpsnirhBcw[/VID]

Bu videodakiler kadar hatta daha da güzel renge ve forma sahipti balıklar. Yavrusunu zar zor aldık çok ufaktı sağ kalması bile mucize zaten [:)))] ki sıraya giriyorlar o balıkların yavruları için. Çok şükür bugün iyice inceledim sağlam kur yapıyorlar kayaları mesken tutmuş kumdan barınak yapıyorlar felan. Uzun lafın kısası Allah herkese gönlünce nasip etsin. Bu ticari bir iş değilmiş bu bir aşk bu bir gerçek hobi olduğunu şuan anlıyorum. Herkese sağlıklı hobiler, herşey gönlünüzce olsun..

Akvaryumum son durum Mehter marşıyla beraber Allah Allah 😂 iyi seyirler.

[VID]https://youtu.be/_oMmSP8Jxnc[/VID]

Beğenenler: [T]121610,ekcinar[/T][T]186507,mperk[/T]
+1: [T]121610,ekcinar[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

amorti4545Çevrim Dışı

Kayıt: 05/02/2013
İl: Manisa
Mesaj: 225
amorti4545Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2018 02:52
Mrb
Yıllardır balık beslerim.ilk defa, 2 aydır tropheus(isonga) bakıyorum.tamamen acemiyim.
Gözlemlemlerime göre bloat denen hastalık tamamen yemle ilgili bir sıkıntıdır.balığın alışkın olmadığı bir yem balık için risktir. Troplarda çeşit çeşit yem kullanılmasıda bence risktir.
Daha önce japon balıklarımın yemi bittiği için ve almaya üşendiğimden 1 hafta kadar balıklarıma evde olan dip yemini verdim.sonuç hepsi abartısız 8-10 cm lik şeffaf dışkılama ve ölüm.
Tropheus almadan bir çok yazı okudum.genelde hep bload tan kayıplar görünüyor.balıklarımı alalı 1.5- 2 ay kadar oldu.petshoptan aldığım adını bile bilmediğim fakat kovadan bölme olduğunu bildiğim pul yem veriyorum.onuda un ufak yapıp öyle veriyorum.haftada 1 tam gün haşlanmış bezelye.onuda suda ezip veriyorum..
Nazar değmesin troplarda çok acemi biri olarak balıklarımın hepsinin maşşallahı var.şeffaf dışkıyı sadece bezelye verdiğimde gördüm :) Aldığımda 2,5-3 cm olan balıkların yarısından çoğu tek çeşit yem ve bezelye rağmen 4-5 cm civarındalar.
Sonuç olarak tropheuslara neden 7-8 çeşit yem verilir anlamış değilim.yinede yanlış bilgilendirme yapmak istemem.sadece gözlemlerim ve balıklarımda gördüğümdür.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir