Tropheus Yemleri


sancareÇevrim Dışı

Kayıt: 17/05/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 1001
sancareÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Mayıs 2010 20:51
Murat bey granül ve pul arasında bir fark varmı peki?Cevabınız için teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Bülent ÖNERÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/01/2008
İl: Tekirdag
Mesaj: 1012
Bülent ÖNERÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Mayıs 2010 21:05
Sancar bey, granul yemi (Ana yemek), pul yemi (aparatif) olarak düşünün.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

donutÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/12/2006
İl: Ankara
Mesaj: 3135
donutÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Mayıs 2010 23:26
Peki tropheus türlerine göre özel yem kullanan var mı? Mesela ben ikolalara sarı rengi desteklediğinden bolca spiriluna veriyordum..İlk kez bemba besleyeceğim;kırmızı rengi arttıran ama aynı zamanda tropheus diyetine zarar vermeyecek bir yem var mı?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aliselim66Çevrim Dışı

Kayıt: 09/02/2009
İl: Konya
Mesaj: 448
aliselim66Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2010 10:39
Dainichi COLOR FX , Cichlidlerdeki Kırmızı ve portakal rengi yüzey alanını yaymada şahanedir.Ama diğer renkleri mavi gibi yok edip alanda kırmızı renk oluşturur.

Bu yüzden  yoğun mavi için,yeşil ve  açık sarı için tercihim COLOR SUPREME olacaktır.

Dainichi Veggie Deluxe ve Dainichi Veggie Fx :  Balıklarınız için Onların bu dieti  yeteri kadar çeşitli olup , balığını Bloat ‘tan uzak tutmak için  , endişelenmenize gerek kalmayacaktır.Tüm otçullar için idealdir.

Veggie Fx , deluxe formulunu baz alır ve deluxdeki içeriğe ek olarak Cyclop-eeze ® ve NatuRose vardır. Astaksantinden zengindir.Tüm otçullar için idealdir.

Tropheus yemlerinde yanlış bilinen bir kanaatte yüksek proteinin bloat yaptığıdır. Formülleri iyi ayarlanmamış yemlerde bu söz konusudur.
Nişasta oranını iyi ayarlamak gerekir. Yüksek protein değil , Yüksek nişasta hazımsızlık ve şişkinliğe neden olur.

Yem içeriklerine giren karotenoidler renkleri parlak ve canlı kılar
 Kaliteli yemlerde Astaksantinden zengin mikrobiyal kaynak Haematococcus mikro algi olmaktadır. NatuRose ®(Haematococcus pluvalis ) den elde edilir.

Yine bir astaksantince zengin kaynak olan CYCLOP-EEZE vardır. Buda Yüksek doymamış yağ asitlerini ve omega3 den zengindir. Bağışıklık sistemini güçlendirir.

Bir başka kaynakda Krill dir. Euphausia suberba , Antarktik Krill dir . Antartik Krill ‘in özellikle fosfolipitlere bağlı OMEGA 3 yağ asitlerini yüksek düzeyde ihtiva ettiği bilinir ve Antioksidan olan  Astaxanthin ‘i de.

Spirulinada bulunanda fikosiyanindir.

Ayrıca bu karotenidlerin başka faydalarıda vardır.  Bunlar ;

Yetiştiriciliği yapılan balıkların etlerinde tutunma sağlayarak doğadaki balıklarla aynı görünümü kazanırlar ve pazarlamada yetiştiricilere kolaylık sağlarlar 

*Üreme dönemindeki erkek balıkların derisine çekici bir görünüm verirler.

*Çevresel etkilere karşı koruyucudurlar. Zararlı ışığa, yüksek sıcaklığa, düşük oksijen ve amonyak gerilimine karşı etkilidirler.

*Antioksidant etkilere sahiptirler.

*Strese karşı koruma sağlarlar.

*Vitamin A yetmezliği olan yemlerde, provitamin A olarak yetmezliği tolere ederler. Provitamin A1 ve A2 balık vücudunda vitamin A’ya çevrilir.

*İmmün(bağışıklık)sistemin gelişimini desteklerler

*Üreme dönemine doğru balık etinden üreme organları ve yumurtalara taşınırlar. Büyüyen balıkların deri ve etlerinde birikerek seksüel cazibe yaratırlar dolayısıyla üremede rol oynarlar

Kaliteli otçul yemlerde kullanılan , hatta uzak doğu kültüründe sofralarda yer alan diğer bir unsurda KELPdir.Çok zengin elementler içerir.Kendi blogumda derledıgım bılgılerı sırası gelmısken paylaşayım

Laminaria longicruris (kürekotu Kelp)

Yüksek kalsiyum, potasyum, magnezyum, demir, ve eser mineraller manganez, bakır ve çinko gibi.Ayrıca krom kan şekerini düzenler ,troid bezi içinde iyot gereklidir.

Laminaria saccharine (Şeker Kelp )

iyot ve Brom yüksek miktarda. Yüksek protein ve şeker. Ayrıca nişasta, azot, K vitamini, B12 vitamini, C vitamini, sodyum, klorür, rubidyum, radyum, kadmiyum, kobalt, bor, mangan, nikel  glutamik asit içerir ve eser elementler.

Laminaria digitata ( Parmaklı kelp , Atkuyrugu kelp)

Çok yüksek demir, Yüksek iyot, brom, fosfor, bor, ve çinko.Ayrıca, protein, şeker, nişasta, vitamin A, vitamin B1 ve B12 ‘C vitamini, kalsiyum, magnezyum, sodyum, kobalt, klor, potasyum, kükürt, silisyum, vanadyum, çözünür azot, stronsiyum, alüminyum, rubidyum, radyum, bakır içerir manganez, titanyum, nikel, ve eser elementler.

Alaria esculenta (Yemeklik kelp, Kanatlı kelp)

Çok yüksek kalsiyum ve vitamin A. Yüksek vitaminlerinden B2, B6, ve B12 yüksek ve K vitamini, iyot ve brom. Ayrıca, şeker, nişasta, C vitamini, azot, bor, radyum, rubidyum, kadmiyum, kobalt, nikel ve eser elementler.



aliselim662010-05-17 10:28:21

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

donutÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/12/2006
İl: Ankara
Mesaj: 3135
donutÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Mayıs 2010 00:24
Tropheusta nls cichled formula kullananlar var mı? Ben denemeyi düşünüyorum , ağır gelir mi diye kuşkularım var?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cape downÇevrim Dışı

Kayıt: 31/10/2008
İl: Ankara
Mesaj: 75
cape downÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2010 13:19
Muammer bey ben nlsyi ana yem olarak kullanıyorum şuana kadar bir zararını görmedim tabii yeni doğmuş bir tropheusa vermedim(6aydan sonra verdim)damızlık ve damızlık altı tropheus türlerine nls thera ve formula verebilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aliselim66Çevrim Dışı

Kayıt: 09/02/2009
İl: Konya
Mesaj: 448
aliselim66Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2010 15:45
[QUOTE=sancare]Murat bey granül ve pul arasında bir fark varmı peki?Cevabınız için teşekkür ederim.[/QUOTE]

Bu soruyu bende merak edip sadece granul yem üreten firmaya sordum. Kaliteli yem üreten bir firma olarak  Rakiplerinizin aksine neden  pul yem üretmiyorsunuz diye sorduğumda ,aldığım cevabı şu şekilde özetleyim.

Granul yem bir çok şeyi mümkün kılar. Gerekli vitamin ve proteinler gibi içerikleri granul yeme dahil etmek pul yeme oranla daha mümkündür. Pul yemde yapılamayan bir çok şeyi granulde yapabiliyoruz.
Şeklinde  cevap vermişlerdir. Aldığım cevap her ne kadar beni tatmin etmese , bu benim için araştırılması gereken konular arasında yerini aldı.  ( Granül yem yapımı,özellikleri,)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir