TROPHEUS (yeni dekor ve video)


hasan-789Çevrim Dışı

Kayıt: 21/10/2009
İl: Mugla
Mesaj: 133
hasan-789Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Mart 2010 17:35
Ersin bey cevabınız için teşekkür ederim.Dış motor ve iç motorum var su gayet temiz o konuda sorunum yok  akvaryumdaki ölü balığı çıkardım ve denzenfektan döktüm akvaryuma hemen akvaryumcuma gittim.Balığın ölmesi doğaldır dedi bir tehlike olmadığını fakat diğer balıkları gözlemlememi söyledi.Bende biraz umutsuzluk var ama inşallah bundan sonra kayıpsız büyütürüm balıkları Tebessüm

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

dg1987Çevrim Dışı

Kayıt: 11/01/2009
İl: Ankara
Mesaj: 107
dg1987Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Mart 2010 17:58

Büyük bir hevesle duboisi beslemeye başladığımda ki bundan 6ay önce kadar aynı kurulum ve aynı olaylar benimde başıma geldi. 110litre akvaryumumda 5 adet duboisi yavrusu,kuvarz kum ve bikaç taş dekoru ile bakıyodumki balıklarım sırayla ölmeye başladılar. Nedeni bende bulamamıştım çünkü 2 güne bir az olarak dip çekimi yaptığım halde balıklarım ölmeye devam ediyordu. Beş adet duboisimden 3 ünü kaybetmiş 2sinide satarak tangaikanın bana uygun olmadığını düşünüyordum. Sonrasında uzun süre araştırma yaprak tekrar başlamak istedim ve bu balıkların sert su ve ph nın yüksek olmasından hoşlandığını öğrenerek işe önce kumumu değiştirerek başladım. Mercan kırığı ve hagen kalsiyumlu kum kullanarak ph yı yükselttim ve şuanda 10 adet duboisi beslemekteyim ve şükür gayet sağlıklılar. Duboisilerimi 1cm iken almıştım ölme riski çok büyüktü ama kayıp olmadı. Kumunuzu değiştirmenizi ayrıca hastalıklara karşı makaleleri okuyup bilgilenmenizi öneririm size. Saglıklı balıklar.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hasan-789Çevrim Dışı

Kayıt: 21/10/2009
İl: Mugla
Mesaj: 133
hasan-789Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Mart 2010 19:11

Kumu değişmesem ph yükseltmek için başka ne yapabilirim.Bu arada 5 tane balık kaldı 1 hafta sonra bir tane daha sipariş verecem 6'ya tamamlayacam.Tebessüm


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

dg1987Çevrim Dışı

Kayıt: 11/01/2009
İl: Ankara
Mesaj: 107
dg1987Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Mart 2010 19:43
Tanganika buffer ve cichlid lake salt kullanarak yükseltme yapabilirsiniz.Ama benim size önerim kum degiştirme yönünde,tabi bu ilaçları kullanırken birde ph test kiti kullanmalısınız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hasan-789Çevrim Dışı

Kayıt: 21/10/2009
İl: Mugla
Mesaj: 133
hasan-789Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Mart 2010 22:02
 
 
[VID]http://www.izlesene.com/video/hayvanlar-duboisi/1858059[/VID]   yeni dekor ve balıklar
hasan-7892010-03-09 22:24:20

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Engelli ÜyeÇevrim Dışı

Kayıt: 27/08/2007
İl: Yurtdisi
Mesaj: 772
Engelli ÜyeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2010 22:42
[QUOTE=ersin07]

Merhaba sevgili arkadaşlar öncelikle akvaryumun dekoru orta derece daha farklı taş ve kaya eklenebilir. Bir tropheus hobicisi olarak mango kökünün hiçbir zararı olmadığını söylemek isterim. Bu balıklar doğal yaşamında ki su sertliğinde yaşasada hangimizin elinde saf kan tropheus bulunmaktadır. Benim akvaryumumda Tropheus chipimbi var 1 yıldır bendeler koloni oturdu ve 7 tane de yavru aldım ve 2 tane büyük mango köküm ve üzerine de sarılı moss var. Hiçbir zararını görmedim suyun ph derecesi düzenli olmasını istiyorsan hergün 1 litre su değişimi yapman yeterli olacaktır. Balık ölümüne gelince tropheus yavruları çok hassastır. Özellikle duboisi yavruları bende ik tecrübemi duboiside yapmıştım ve balıklarım ölmeye başladığında hemen bir arkadaşa verdim. Birde gördüğüm kadarı temizlik için  iç motor var sadece bence bütçen uygun olduğu zaman bir dış motor muhakkak almalısın ki hem suyun temiz olsun hemde sudaki denge düzenli olsun. Son olarak tropheus bakımı ne kadar zor olsada zevkli ve keyif vericidir. Herkese sağlıklı günler dilerim.

[/QUOTE]

Bilindiği gibi biz hobiciyiz diğer balık besleyenlerden farkımız beslediğimiz balıkları rahat ettirmek ve doğal ortamdaki mekanı hazırlamak,demiştiniz mangrow kökü koydum java moss sardım diye bu uygun değildir balığın doğal ortamında javamoss yoktur bilindiği üzere zaten javamoss bitkisi ph'ı
düşük bir ortamda yaşar yani tropheus tankı için uygun değil lütfen yanlış bilgilendirmeyelim...

Not:Tartışma çıkması için değil sadece kendi fikirlerimi yazdım...

Saygılar...



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tanganikaliÇevrim Dışı

Kayıt: 06/02/2010
İl: Kocaeli
Mesaj: 144
tanganikaliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2010 12:11
Merhaba; kuu felan değiştirmeyin ve chiclet buffer salt kullanmanızı tavsiye etmem çünkü  ph direk yükselirse balıklar şoklanır onun için kullanmayın mango kökünü çıkardeınız galiba balıklarınız belki görmedim ama bloat olmuş olabilirler gözlemleyiniz ve hergün aynı saate azar azar  günde 3-4 sefer 3-4 çeşit veya 10 a kadar yakın çeşit yem ile besleyin haftada bir gün seçin ve sadece o günü aynı saatte dip çekimi yapın ışıkları gece açık tutmayın sabah aynı saat akşam aynı saat kapatın ve
Ve alttakileride okuyun  En altta Bloat hastalığı ve tedavi si de yazıyor.
 
1-Suyunuzu sıklıkla değiştirin. Tropheus’ların iyi su şartlarına gereksinimleri vardır. Bizim bulgularımıza göre haftalık 30 % su değişimi düzgün su şartları sağlanmasına yardım eder. Buna karşın bu orandaki su değişimlerinin biyolojik filtrasyona herhangi bir olumsuz etkisi yoktur.

2-Spirulina ağırlıklı besleyin. Biz balıkları günde 6 defa yemliyoruz. Bunun dört öğünü spirulinadan oluşuyor. Diğer ikisi ise çiklitler için üretilmiş pul yemlerden. Evet; onları kan kurdu gibi yemlerle de besleyebilirsiniz fakat ne diye riske girilsin ki?


3-Onları sıklıkla ve azar azar yemleyin. Balıklarınızı her zamanki saatlerde yemleyin fakat normalden daha az miktarda. 15 dakika sonra dönün ve tekrar yem verin. Tropheuslar artık yiyemeyecek hale gelene kadar yiyecektir. Onları yem yerken izlemek çok eğlencelidir. Başkalarından yemlemeden kaynaklanan balık ölümleri hakkında bir çok hikaye duyduğunuza eminim. Ben bu durumun aşırı yemlemeden kaynaklandığını tahmin ediyorum.


4-Tropheusları büyük gruplar halinde besleyin. En az on iki balık. Böylece tanktaki baskın balığın baskın olmayanlara musallat olma ihtimali düşecektir. Eğer yeterli sayıda balığınız yoksa tanktaki agrasyon dağılamayacaktır.


5-Tropheuslarınıza en az 120 cm’lik tanklarda bakın
tercihen 300 lt ya da daha geniş hacimli olanlarında. Aldığınız balığın boyu o balığın sahiplenmek isteyeceği alanın genişliğiyle doğru orantılıdır. Daha küçük tanklar baskın balık tarafından kovalanan balığın rahatça saklanabileceği alanların olmasına imkan vermez. Nihayetinde bu durum ciddi yaralanmalara sebebiyet verir.


6-Tropheuslarınıza sadece çok benzer balıklarla bakın. Tabi
eğer buna mecbursanız. Çok benzerden kastımız beslenme ve sindirim sistemi ile ilgili. Eretmodus buna iyi bir örnektir. Frontosa ile Tropheus bir arada bakılabilir ama beslenme şekilleri farklıdır. Tropheusları benzeri olmayan balıklarla birlikte beslemek Bloat hastalığını tetikleyici bir unsurdur.

7-Balıklarınızın canlarının sıkılmasına izin verin. Onların üzerinde stres yaratmayın. Suyu aynı gün
aynı saat ve aynı zaman dilimi içerisinde değiştirin. Akvaryumun ışıklarını aynı saatte açın aynı saatte kapatın. Tropheuslarınızı aynı saatlerde yemleyin. Her şeyi zamanında yapın.

8-Tropheuslarınızı her yemlemeden sonra izleyin. Yem yemeyen balığın tedavisi onu bu evrede tespit ettiğinizde daha kolaydır.

9-Tankınıza yeni Tropheus eklediğinizde çok dikkatli olun. Tankınıza Tropheus ekleyebilirsiniz. Bunun en iyi zamanı gecedir. Işıkları kapatın ve tankınızın üzerini 24 saatliğine örtün.

10-Eğer Hiper-Agresif Bir Balığınız Varsa onu bir süreliğine çıkarın. Eğer bu hiper-agresif balık haddini aşarsa başka bir tanka alın. Birkaç gün orda kalmasına izin verin. Tropheus sosyal bir yapıya sahiptir ve bu yalnızlık onu kendine getirecektir. Onu eski tankına geri koyduğunuzda emin olun eskisi gibi olmayacaktır. Bu yüzden bir sakinleştirme tankı edinebilirsiniz.
 
Bloat hastalıgının nedenleri;

àStres , uzun süreli devam eden  kötü su koşullarından oluşabilir..Su şartlarının bozuk olmasının nedenleri;  seyrek olarak yapılan su değişimleri yetersiz havalandırma ve aşırı yemlemedir.Bu nedenler sonucunda suda nitrat artışı  olur.Stresin başka sebebleri ; balığı yakalamak-nakletmek  dengesiz su değişimleri ve tanktaki diğer balıklardan saklanması için yeterli alan olmamasıdır.

à Yanlış Beslenme Diyeti , Tropheuslar uzun bağırsak yapılarına sahiptirler.Bu yüzden yedikleri besinleri sindirimleri biraz zaman alır. Yanlış sindirim ve dışkılama  balığın bağırsak duvarına zarar verebilir  balığı strese sokabilir.Tropheuslara  asla  yüksek oranda protein içeren ( kankurdu gibi ) ya da et içerikli pul yemler ile beslenmemelidir.

Tedavi:

İlk olarak Bloata yakalanmış olan Tropheusunuz için bir karantina akvaryumu hazırlayın.Bu akvaryumda iç filtre veya dış filtre kullanmayın.Sadece hava vermeniz yeterli olacaktır.Suya bol oksijen vermeyi unutmayın.İlaç olarak Flagly ve kaya tuzu kullanın.Tedavinin birinci gününde herhangi bir su değişimi yapmayın.İkinci günü 1/3 su değişimi ve çok az flagly takviyesi yapın.Tedavi süresince Bemiks vitamin takviyeside olumlu bir olay olacaktır.3. , 4. , yani bir haftalık tedavi boyunca 1/3 su değişimi ve az miktarda Flagly ekleyin.Bu zaman doğrultusunda 2. gün sonu balıgınıza çok az yem verin.Umarım troplarınız bu lanet hastalığa yakalanmaz.Bunu engellemek sizin elinizde düzenli dip çekimleri ve bu çekimler sonunda ekleyeceğiniz kaya tuzu , bitkisel yemleme ve iyi bir filtreleme ile hastalıga yakalanma şansını en aza indirmiş olursunuz.



Tropheuslara  verilebilecek yem örnekleri olarak;  Tropical Spiruluna Granulat , Sera Flora , Sera granugrenn , Nls vb yemler olabilir.Kısacası bitkisel olması yeterlidir.
Tropheuslara az ve sık aralıklar ile yemleyin.Yem verme işlemi esnasında balıklarınızı gözlemleyin yem yemeyen balıgınızda bloat şüphesi olabilir.Tabiki ergin ,damızlık bir dişi yumurta tutuyorsa agzında bu nedenlede yem yemiyor olabilir.
Tropheus yavrularına yemleri ufalayarak verin.Yavru troplara günde 3-4 öğün erişkin troplara ise günde 2 öğün yeterli olacaktır.Günlük öğünlerde çeşitli yemler kullanmanız balıklarınız için olumlu olacaktır.Yani sabah a yemi akşam b yemi gibi.Bloat riskine karşı balıklarınızı haftanın belli bir günü aç bırakın.


hasan-789Çevrim Dışı

Kayıt: 21/10/2009
İl: Mugla
Mesaj: 133
hasan-789Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2010 11:47

Yorumlarınız için teşekkür ederim balıklarımın bloat olduğunu sanmıyorum.Fakat kumu değiştirme konusunda kararsızım.Yem olarak  tek çeşit yem kullanyorum sera flora.Başka tavsiyeleriniz varsa bekliyorum.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hasan-789Çevrim Dışı

Kayıt: 21/10/2009
İl: Mugla
Mesaj: 133
hasan-789Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Mart 2010 17:52
Arkadaşlar bugun bir paket(açık paket)sera flora pul yem aldım.Bir miktar balıkları yemlemek için attım ama balıklar yemedi yabancı geldi galiba yem ne yapmalayım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mustafa2237Çevrim Dışı

Kayıt: 20/04/2011
İl: Ankara
Mesaj: 91
mustafa2237Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Temmuz 2011 13:42
Kardeş  o ağacı al bence ph düşürür

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir