Tropheus yumurtası ve pH değeri


Cagdas OZDOGANÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/09/2010
İl: Bolu
Mesaj: 2064
Cagdas OZDOGANÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2011 18:42
Arman bey bakımınızdan dolayı sizi tebrik ederim. Balıklarınıza gayet iyi bakıyorsunuz. Yavru alamamanızın nedeni kullandığınız kimyasallar değil kesinlikle. Neden mi? Aynı kimyasalları bende kullanıyorum ve ph ı 8,5 in altına kesinlikle düşürmüyorum. Yavrularımıda doğal yollarla aldığımı sanırım biliyorsunuzdur. Bir dişim 43 gün yavruları tuttu. Yani demek istediğim baska nedenleri arastırmanızı öneririm.Mesela kusturularak alınan balıkların yumurta tutmayı öğrenmeleri gercekten de uzun sürebiliyor. Su değerlerinizi değiştirmenizi ben hiç tavsiye etmem.
iyi bakımlar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AllopaÇevrim Dışı

Kayıt: 02/12/2009
İl: Bursa
Mesaj: 35
AllopaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2011 22:56
Verdiğiniz önemli bilgiler için teşekkürler arkadaşlar tropheus akv. kurulumuaşamasındayım önemli şeyler öğrendim teşekkürler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

reverseÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]6467,3[/B]
Kayıt: 29/08/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 2725
reverseÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2011 22:57
Çağdaş bey teşekkür ederim.
Semih beyin de hatırlatmasıyla, kusturulmuş olmalarının buna sebep olduğu kanısına yoğunlaştım ben de.
Yani en azından şimdilik başka bir sebep göremiyorum.
Bu da demek oluyor ki sabırla beklemeye devam edeceğiz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

meto2mÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/03/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 1181
meto2mÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Eylül 2011 00:00
Arman bey size tavsiyem balıklarınızı her zamankinden daha fazla yemleyin.Balıkları yavru tutma ve yavruya hazırlamanın en önemli şartlarından biridir.Dayanamayacağını anlıyan balık içgüdüsel olarak ya yumurtaları yiyerek beslenir yada yeme hamle yaparak ağızındaki yavruları atar.Ben şahsen doğal yolla yavru almaya karşıyım bu ve bunun gibi sebepler yüzünden.Unutmayın hiç bir akvaryum şartı doğal ortamdaki şartların %10' una bile yaklaşamaz.Balıklar doğada ağızlarındaki yavruları kuytu kaya diplerine salar,yemlenir ve tekrar ağızına alırlar.Bu şartlar akvaryum ortamında kesinlikle sağlanamaz bu yüzden her an stres halinde olur balıklar.
Balıklarınızın yavru tutamamasının bir başka sebebi de çok sağlıklı geçirilmemiş bir yavruluk süreci olabilir.Zemini sağlam olmayan balıklarda bu durumlara rastlanabiliyor.Su değerlerinin çok farklı olduğu tanklarda yavru alanlar var ve su değerlerine balıklar zaman içerisinde büyük ölçüde alışıp hayat şartlarını buna göre adapte ediyorlar.Uzun senelerdir trop.besliyorum ve kesinlikle direkt musluk suyu kullanıyorum ve hiç bir katkı maddeside kullanmıyorum.Bu durumda bile Kriza Gold lardan(nazik bir tür olarak kabul edildiği için örnek verdim) bile yavru alabiliyorum.O yüzden su değerlerine bence kesinlikle takılmayın.Sorun muhtemelen yukarıda yazdığım sebeplerden kaynaklanıyor.Sağlıkla beslemenizi sorununuzu halledebilmenizi dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir