Trophues Akvaryumu Projesi 200×60×80


yavuz_aksoyÇevrim Dışı

Kayıt: 22/03/2010
İl: Antalya
Mesaj: 29
yavuz_aksoyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ağustos 2015 10:38
Herkese merhaba,

Uzun zamanlar malawi türleri besledim yavrular aldım, herkes gibi bende lepistes ile basldim bu meraka. Son 3 yıldır herhangi bir ugrasim olmadi. Bu yil 200*80*60 boyutlarında bir akvaryum projesini aralık / ocak gibi gerçekleştirmeyi planlıyorum, bu akvaryuma en iyisinden 1 tür yada bir birbiri ile uyumlu 2 farklı tropheus türü balıkları koymayı ve beslemeyi planlamaktayım, amacım hem hobi odasını görsel olarak güzel bir hale getirmek hemde ileride bana kâr bırakacak balıklar beslemek bu sebepten dolayı; tank ile ilgili yapmam gereken ekstra isler neler olabilir mesela Alanyada bulunan kleopatra plajindan kum koymak gibi fantastik planim var ve piyasada az bulunan değerli türleri tercih ediyorum, sizlerin görüşlerine göre; piyasada az sayıda bulunan ve değerleri yüksek olan trop türleri nelerdir ?? [:?]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ScaryÇevrim Dışı

Kayıt: 24/07/2015
İl: Nigde
Mesaj: 480
ScaryÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ağustos 2015 17:45
[QUOTE=yavuz_aksoy]Herkese merhaba,

Uzun zamanlar malawi türleri besledim yavrular aldım, herkes gibi bende lepistes ile basldim bu meraka. Son 3 yıldır herhangi bir ugrasim olmadi. Bu yil 200*80*60 boyutlarında bir akvaryum projesini aralık / ocak gibi gerçekleştirmeyi planlıyorum, bu akvaryuma en iyisinden 1 tür yada bir birbiri ile uyumlu 2 farklı tropheus türü balıkları koymayı ve beslemeyi planlamaktayım, amacım hem hobi odasını görsel olarak güzel bir hale getirmek hemde ileride bana kâr bırakacak balıklar beslemek bu sebepten dolayı; tank ile ilgili yapmam gereken ekstra isler neler olabilir mesela Alanyada bulunan kleopatra plajindan kum koymak gibi fantastik planim var ve piyasada az bulunan değerli türleri tercih ediyorum, sizlerin görüşlerine göre; piyasada az sayıda bulunan ve değerleri yüksek olan trop türleri nelerdir ?? [:?][/QUOTE] öncelikle akvaryumunuzu güle güle kullanın. En pahalı türü kriza gold dur. Ondan sonra brichardi gelir. Bence imkanınız var ise kriza gold koymanız bu akvaryuma 30 40 adet yavru atarsınız çok çabuk gelişiminde görürsünüz tabiki kaliteli yem ve yemleme düzeni ile kriza gold koyduğunuz zaman başka türe gerek kalmayacağını görürsünüz. Sağlıklı hobiler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mkazimavsarÇevrim Dışı

Kayıt: 05/12/2013
İl: Adiyaman
Mesaj: 128
mkazimavsarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ağustos 2015 17:58
Nadir tür istiyorsanız albino kipili veya albino kipimbi tavsiye ederim. Şuan tropların en nadir ve fiyatı en yüksek balıkları bunlar. Bunlardan sonra ise kriza gold geliyor. Ama sağlam bir kipimbi kolonisi 5-6 binden başlayıp 20 bin TL'yi bulabiliyor. Yavrudan alırsanız bu üç türden biri için minimum 1500 TL civarında bir rakama alacağınız yavrularla ileride güzel bir koloniniz olur. Ortalama yavru fiyatları kriza gold:30-50 TL albino kipili 50-60 TL. Albino kipimbi 90-120 TL civarında.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir