Tropica Bitkileri - Nehir Akvaryum


oguzhanvÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/11/2006
İl: Ankara
Mesaj: 1276
oguzhanvÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Nisan 2009 10:19
Çoğu zaman duyuyordum Tropica bitkileri şöyle güzel tropica bitkileri şöyle muhteşem diye. Türkiye'de Maltepe pet getiriyordu. İstanbul'da olduğundan canlı görme fırsatım hiç olmamıştı. Taki Burada Maltepe petin konusunu okuyunca. Orada  bu bitkilerin artık Ankara'da Nehir Akvaryum'da da satılacağını öğrendim. Dün akşam Nehir Akvaryuma uğrama fırsatım oldu.

Cidden öncesinde ben bitki görmemişim dedim. Bu kadar güzel, Canlı sağlıklı büyük bitkileri ilk defa gördüm. Adeta cennette gibiydim. Öyle bir dalmışım ki Üzeyir Bey'in nescafenizi almazmısınız sözü üzerine uyandım :)

Bu güzelliğe dur diyemezdim. Hemen aklımda bir dizayn yaparak oradaki bitkilerden satın alarak ayırrtım. Akabinde bitkili ufak bir akvaryum yapmak için gerekli malzemeleride aldım. Sağolsun Üzeyir Bey her zaman ki gibi çok ilgili idi.

Şimdi akvaryum evde kuruldu ve suyunun hazır olmasını bekliyor. Ondan sonra o muhteşem bitkiler ile süslenecek. Ayrıca Üzeyir Bey'in kurduğu tüplü CO2 sisteminin nasıl işe yaradığını yapmışken onu yapmam gerektiğinide anladım. Tüm bitkiler fotosentes yapıyordu. Üzüntüm Fotoğraf makinamın yanımda olamyışı. Sizlerle paylaşmak isterdim.

Sonuç olarak arkadaşlar Nehir Akvaryum'a uğrayıp o muhteşem güzellikteki bitkileri mutlaka görsün derim. Aklım hala onlarda.

Saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Suat06Çevrim Dışı

Kayıt: 02/12/2008
İl: Ankara
Mesaj: 307
Suat06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Mayıs 2009 20:02
Bende ilk defa dün akşam nehir akvaryuma ugradım tropica bitkilerini görmek için gerçekten muhteşem bitkiler var ankarada bir çok akvaryumcuya girdim fakat oradaki bitkileri hiçbir akvaryumcuda görmedim güle benzeyen iki adet farklı bitki aldım renkleri muhteşemdi resmen büyüledi beni fiyatlara gelince evet biraz pahalı ama gerçekten güzel bitkiler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir