Tüm Ekipmanlar Dıy Olmalı


metamorfiksistÇevrim Dışı

Kayıt: 10/08/2011
İl: Van
Mesaj: 822
metamorfiksistÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Eylül 2018 23:11
Dış filtremin kova çatladığından dolayı yenisine ülke dışına dünyanın parasını verip maxsimum 12 litre hacim alacağımı anladığımda dıy dış filrelere yöneldim maalesef sumpa uygun değildi tankım.bidon seçiminde 18 24 32 72 litre gibi hacimler olduğunu farkettim. 36 litrelik bir filtrem oldu içine en çok verim aldığım sey olan lav kırığı doldurdum yüzlerce liraya media malzemesine karşılık çok mantıklı ,Mantık aynı iki delik ve güzel monte edilmiş musluk rekorları neden bu varken yıllarca dışarıya para aktarmışım gerçekten şahsım adına üzüldüm. iç sump alt sump camdan yapılmış tepe sump hepsi işimi fazlasıyla görebilecekken harcamışta harcamışım.
Sadece kafa motoru sıkıntı keşke yüzde yüz yerli üretimi olsa da alsak. Çünkü nüfusunun toplamı bizdeki hobici sayısı kadar olan ülkelerin bazılarında bile yerli üretim mevcut.
Uv filtre ömürü belli bir lamba balast ve sadece bir kaptan oluşuyor ama dünyanın parası forumda güzel örnekleri var uvc lamba balast ve plastik boru ile işçilik hepsi bu.


ilaç ve kimyasal konusunda da akıttıkça akıtmışız dışarı bir dönem şu kimyasallara beli vergiler konulduğunda bir çok su düzenleyici gübre ilaç vs piyasada bulunmuyordu ama hepimiz hobiyi sürdürdük .Hatta kendi adıma daha iyi oldu mesela bakteri kültürünün 15 günde kendiliğinden oluştuğunu ve kullandığımız kültürlerin aslında okyanusta tuz tanesi kadar işe yaradığını , resiflerde bile magnezyum kalsiyum ihtiyacına çok ucuza bulabileceğim hammaddeler olduğunu öğrendim şahsen.



Beğenenler: [T]149199,sonerr[/T][T]204792,hasanumut[/T][T]208559,GirayKaan[/T]
+1: [T]208559,GirayKaan[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir