Tüpçük Çıkaran Melek


57chevroletÇevrim Dışı

Kayıt: 04/12/2010
İl: Ankara
Mesaj: 10
57chevroletÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Mart 2016 23:37
Tüpçük çıkaran dişi ve erkek iki çift melek ısrarla neden yumurtlamaz nerede hata yapıyorum? Su 29-30 derece arası sabit ph 7 ortalama pipo filtre ve pvc boru ve fayans mevcut[:iyi:]

Teşekkür Edenler: [T]182916,LAVANTA[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

LAVANTAÇevrim Dışı

Kayıt: 10/02/2016
İl: Antalya
Mesaj: 110
LAVANTAÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Mart 2016 12:32
Sakin bir yerde, bitkili ve rasbora gibi sürü balıklarının olduğu bir büyük bir akvaryuma ekleyeceğiniz yavru melekler kendi aralarında eşleşecekler ve yaklaşık 6-8 ay sonra bir bölgeyi sahiplenecekler ve orda üremeye başlayacaklar.

10 tane yavru melek balığı almanız halinde, bir iki çift çıkması muhtemeldir. Ama bu akvaryum, eş tutmuş melek balıklarına oldukça geniş olmasına rağmen diğer meleklere yapacakları saldırılarla, diğerlerine akvaryumu dar edeceklerdir. Diğer balıkların iyiliği için diğer eş tutanlar ile eşi olmayanları balıkları başka bir akvaryuma ayırmanız gerekiyor. Hadi iki çift belki bakılır ama çok kavga ediyorlar. Tek kalanlar ise acınacak durumda oluyor.

Melekler yumurtlamadan bir gün önce üreme hazırlıklarına başlarlar. Genellikle yeni yaprak veren bir bitkiyi seçerler. Burda ilk önce yaprağı ağızlarıyla iterler, didiklerler, üstüne hafiçe sürtünerek geçerek, üreme denemeleri yaparlar. Bu hareketler yaprağı temizlemek ve yumurtlama için uygun mu diye kontrolden ibarettir. Ertesi gün ya sabaha doğru, ya da akşama doğru yumurtlamaya ve sperm ile döllemeye başlarlar. Melek yumurtaları yapışkandır. Dişi erkek farkını ilk defa belki bu yumurta dökme de farkedersiniz. Dişinin yumurtlama tüpü dışarı çıkmıştır, rahatlıkla farkedilir. Erkeğinki ise zor gözükür daha küçük ve incedir.

Yumurtalama sırasında özellikle erkek çok sinirli olur o hantal hareket eden balık ok gibi gelen geçene saldırır. Balıklarınız yumurtaladılar, iyi ama sorun akşam ışıklar sönünce başlar.[:iyi:]--- Işık sönünce panikleyen çift kendi yumurtalarını yemeye başlayabilir. Ya da sadece biri başlayabilir. O yüzden ilk önce akvaryumun bulunduğu odanın her zamanki ışığını açık tutun sonra akvaryumun ışığını kapatın. Ya da hiç kapatmayın. Yavrulama süresince 7*24 ışıklar yansın. Bu yumurta yeme paniklemesi eğer akvaryumda tehditkar balıklar varsa oluyor. ---[:iyi:]
Ertesi gün sürekli yumurtaların havalandırılması ve beyaz renkte olan mantarlaşmış, yumurtaların ayıklanması şeklinde geçer. Akşama doğru, bu sefer yumurtaları ağızlarına alan melek çiftimiz, yumurtaları başka bir yere nakleder. Bu nakletme işlemi yine önemlidir, streslidir.

Üçüncü gün ise yumurtaların canlandığı ve gözlerinin oluştuğu ve kuyruklarının çıktığını farkedersiniz.

Dördüncü gün daha bir balığa benzemişlerdir. Yumurta keseleri farkedilir. Yapraktan düşmeye, hafif hafif yüzmeye anne babayı delirtmeye başlamışlardır.

Beşinci gün artık yavruların yapışkanlıkları geçmiş, yapıştıkları kardeşlerinden ayrılmaya hafif hafif yukarı doğru yüzmeye başlarlar. Akşam baktığınızda hepsi yüzüyorsa büyük ihtimalle ilk yemlerini almaya hazırdırlar. Artık artemia vermeye başlayabilirisiniz.[:nazar:]

Kaynak : http://www.forumdas.net/forum/konu/melek-baliklari-nasil-urer.73367/#ixzz42DC8q9Xj

Beğenenler: [T]182062,caca38[/T]
Teşekkür Edenler: [T]182062,caca38[/T]
+1: [T]182062,caca38[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

57chevroletÇevrim Dışı

Kayıt: 04/12/2010
İl: Ankara
Mesaj: 10
57chevroletÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Mart 2016 16:38
Çoook çok teşekkür ederim vakit harcayıp cevap yazdığınız için. [:)] [:)]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir