Tüpçük Çıkarmış Melek Balığında Beyaz Dışkı


Yağız KurtÇevrim Dışı

Kayıt: 14/12/2020
İl: Sivas
Mesaj: 43
Yağız KurtÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Ocak 2021 16:12
Arkadaşlar öncelikle herkese selamlar[;)]. Bu gün 100 Litre tankımdaki yaklaşık 1,5 yaşında olan melek çiftimden dişi olanda bir sıkıntı fark ettim.
Öncelikle şunu belirtmem lazım 2,5 yıldır melek balığı bakıyorum. 2, 100 Litre akvaryumda sadece 2 melek 1 elma salyangozu bulunmakta.
Sıkıntıya geçelim, ben 2,5 yıldır böyle bir şey görmedim dişi ve erkek ikiside 1 haftadır tüpçük çıkarmış haldeler ve akvaryum içerisindeki küpü ve amazon yapraklarını temizliyorlar. Anlayacağınız üzere çiftleşmeye hazırlanıyorlar. Fakat bu gün saat 12 civarı akvaryuma bakarken bir şey gördüm. Dişi melek balığımın tüpçüğünün hemen önünde orta uzunlukta beyaz bir dışkı var. Arkadaşlar şunu belirtmem lazım balığın iç parazit olma olasılığı yok çünkü balık hem yumurtlama küpünü temizlemeye devam ediyor hem yemini iştahla yiyor hem de gayet hareketli. Peki bu beyaz dışkının sebebi ne olabilir ? Balığa çok müdahele etmek istemiyorum çünkü çok yakın bir zamanda yumurtlayacak. Bilgisi, Tahmini vs. olan varsa lütfen yardım etsin.
Saygılar
Yağız Kurt

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir