Tür Değişikliği


berilal2Çevrim Dışı

Kayıt: 19/10/2015
Mesaj: 12
berilal2Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2015 12:10
Herkese merhabalar.. benim 3 ay önce kurduğum bir malawi cichlid akvaryumum var.. tankımın hacmi 50lt ve maalesef içinde 6 balık mevcut.. hem bu alanın balıklarım için küçük olması hem de akvaryumda daha renkli bir görüntü elde etmek hem de yavru alma keyfini yaşamak için tür değiştirip sadece lepistes akvaryumu kurmak istiyorum.. şimdi bununla ilgili sizlere birkaç soru sormak istiyorum..

1- şu an içinde cichlidlerin olduğu tankımda herhangi bir hastalığım yok.. bu oturmuş suyu lepistesler içinde kullanablir miyim?
2- 50 lt hacime maksimum kaç lepistes koyabilirim?
3- akvaryumumda şu anda 1d 1e scatophagus argus mevcut.. 3aydır diğer hayvanlarla çok iyi anlaştılar.. sakin bir balık olduklarını biliyorum.. bu hayvanlarla lepistesler bir arada yaşayabilirler mi?
çok teşekkürler şimdiden..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CbciÇevrim Dışı

Kayıt: 08/01/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 2012
CbciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2015 14:38
1 ) Eğer bir sorun yoksa bir şey olacağını sanmam .
2 ) 1e 3d ile başlamanız bence yeterlidir.
3 ) Ben olsam asla koymam . Nedeni ise (akvaryum.com daki balık bölümünden alıntıdır) Genel Yorum: Acı Su balıklarıdır. Sularına her 10 litre için 10 gr tuz atılmalıdır. Tatlı su akvaryumuna alınan bazı Argusların dayanıklı bazılarının dayanıksız olmasının sebebi toplandıkları yerdir. Tatlı sudan toplanan Arguslar tatlı suda problem çıkarmazken, acı sudan alınan Arguslar tatlı suda ne yazık ki yaşamlarını sürdüremezler. Ancak unutulmamalıdır ki bir Argus elinde sonunda acı suya ihtiyaç duyacaktır. Akvaryumdaki hemen her türlü bitkiyi yiyebilirler, bu yüzden Java Fern gibi zehirli olabilecek bitkileri koymak sakıncalı olacaktır. Sürü balığıdır en az 4 adet bulundurulmalıdır. Filipinli balıkçılar sırt, anal ve pelvik dikenlerinin zehirli olduğuna inanmaktadır. Çin tıbbında kullanılan bir balıktır. Yeşil ve kırmızı olmak üzere 2 çeşit rengi vardır.

Canlı doğuranlarla beslenebilecek balıklardan bazıları ; canlı doğuran , karides , melek , tetra , çöpçü , vatoz . Sizin akvaryumda 1e 3d lepistes 3 adet çöpçü biraz low tech bitkileri ( örnek ; tilki kuyruğu , eledoa ) yeterlidir .[EDIT]Cbci,2015-12-13 14:39:19[/EDIT]

Beğenenler: [T]178763,berilal2[/T]
Teşekkür Edenler: [T]178763,berilal2[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir