Tür Değişikliği


berilal2Çevrim Dışı

Kayıt: 19/10/2015
Mesaj: 12
berilal2Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2015 12:24
Herkese merhabalar.. benim 3 ay önce kurduğum bir malawi cichlid akvaryumum var.. tankımın hacmi 50lt ve maalesef içinde 6 balık mevcut.. hem bu alanın balıklarım için küçük olması hem de akvaryumda daha renkli bir görüntü elde etmek hem de yavru alma keyfini yaşamak için tür değiştirip sadece lepistes akvaryumu kurmak istiyorum.. şimdi bununla ilgili sizlere birkaç soru sormak istiyorum..

1- şu an içinde cichlidlerin olduğu tankımda herhangi bir hastalığım yok.. bu oturmuş suyu lepistesler içinde kullanablir miyim?
2- 50 lt hacime maksimum kaç lepistes koyabilirim?
3- akvaryumumda şu anda 1d 1e scatophagus argus mevcut.. 3aydır diğer hayvanlarla çok iyi anlaştılar.. sakin bir balık olduklarını biliyorum.. bu hayvanlarla lepistesler bir arada yaşayabilirler mi?
çok teşekkürler şimdiden..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aliozkÇevrim Dışı

Kayıt: 15/12/2014
İl: Afyon
Mesaj: 338
aliozkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2015 12:52
İyi Günler,

Malawi Cichlidler ile Lepisteslerin (ve diğer canlı doğuran türlerinin) istedikleri su değerleri çok farklıdır. Lepistesler yumuşak suyu sever, su değerleri burda malawilerle çelişir. En güzeli lepisteslerinize onların mutlu bi şekilde yaşayıp üreyebilecekleri bir ortam oluşturmanız. Yavruların saklanabileceği alanlar tasarlamanız olacaktır. Yapaydan çok doğallığa önem vermelisiniz. Bu hem görsellik hemde balık sağlığı açısından çok önemlidir. Küçük bir mango kökü ve çeşitli canlı bitkiler çok güzel olacaktır. Bitkili canlı doğuran akvaryumlarının örneklerine biraz bakın. Ayrıca lepisteslerin ihtiyaçlarını da iyice araştırın.

50 litrede maksimum sayıyı aramayın bence. 50 litre çok uygun bir hacim. Maksimum sayıyı aramak yerine erkek dişi oranını iyi ayarlayın ve basit türler yerine full red, moscow blue (yazımı yanlışsa kusura bakmayın) gibi türleri bi araştırın. Lepistesler çok fazla üreyen bir tür. Yavruları çok fazla oluyor. Ben sizin yerinize olsam minimum sayıda özel ırk alır ve üremelerini beklerdim. Onların yanına da çeşitli cory ( çöpçü balığı ) türleri, sae, elma salyangozu gibi türler eklerdim.

O dediğiniz argus türü hakkında bi bilgim yok ama ben olmaz diye tahmin ediyorum. Yine de tam bir bilgim olmadığı için bir şey diyemiyorum.


Beğenenler: [T]178763,berilal2[/T]
Teşekkür Edenler: [T]178763,berilal2[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir