TÜRKİYE OMURİLİK FELÇLİLERİ DERNEĞİ ORGANİZASYONU


@qua_ButikÇevrim Dışı

Kayıt: 06/01/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 254
@qua_ButikÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Mart 2014 01:19

 
                Arkadaşlar merhaba ;
 
         Benim yakın bir dostum sosyal sorumluluk bilinci ile Türkiye Omurilik Felclileri derneğinde gönüllü olarak çalışmakta. Bir avuç fedakar insan çeşitli organizasyonlarla derneğe ait bakım merkezlerinin finansmanını sağlamaya çalışıyorlar . Bana da yeni başlayan oyunları için seyirci bulabilecekleri toplumsal platformlar hakkın da fikir danıştı .
         Ben de akvaryum.com ailesi olarak 20.03.2014 tarihi itibari ile tam tamına 82.467 kişi olduğumuzdan ve toplumun mevcut her kesiminden duyarlı bireyleri barındıran çok geniş bi platform olduğumuzu kendisine bildirdim . Kendisi de bu metni forum içerisinde paylaşmamı rica etti . Ben de siz üyelerimizin bu organizasyondan haberdar olmasına aracı oluyorum.  
        Ayrıca tiyatrolara toplam katılım sayımızın 50 ve üzeri olması durumunda Türkiye Omurilik Felçlileri derneği tarafındab ''İstanbul Akvaristler Derneğine'' plaket taktimi yapılacakmış      
 
                                                                                                                                            Saygılar ; Cansın Barış Tosun
 
 ARKADAŞLAR KATILMAYI ARZU EDEN ARKADAŞLARIMIZ AŞADAKİ TELEFONDAN YETKİLİ KİŞİYE ULAŞABİLİRLER.....
 
 
        Tan Sağtürk'ün Sanat Danışmanlığını yaptığı  dans projemiz : Rüya ve Maskeler ; Engellenerek yaşamaya zorunlu bırakılmış amatör bir dansçının, toplum baskısı olmaksızın, özgürce ve dışlanmadan dans edebilmek için verdiği mücadelede karşılaştığı güçlükleri anlatıyor.Gerçek yaşamdan esinlenerek oluşturulan "Rüya ve Maskeler"in hikayesi, abartılmış gibi dursa da, çağımız insanının,  sorunlu insanlara /engellilere olan ilgisizliği, ötekileştirmedeki başarısı ve  yabancılaşmasını ele alıyor. Hikayenin özü, bize, mücadele edildiğinde toplum farkındalığını arttırmada nasıl etkileyici rolde olunabildiğini, empati yapıldığında birlikte aşılamayacak hiçbir engelin bulunmadığını anlatmayı amaçlıyor.Engeli olmayan dansçıların empati yaparak, engelli dansçıların sorunlarını aşmada oynadıkları  rolün de anlatıldığı bu projede;

Rüya ve Maskeleri Sergileyen Ekip;  5 ortopedik engelli, 1 işitme engelli, 7 engeli olmayan , toplam  13 dansçıdan oluşmaktadır.

( Dans gösterimizde yer alan engelli dansçılarımız Türkiye, İtalya, Yunanistan ortaklığı çerçevesinde oluşan Avrupa Birliği Biomechanic Modern Dans Projesi kapsamında büyük bir başarı ile bu ülkelerde dans gösterilerini sergilemişlerdir. )

Canlı müzik eşliğinde sergilenecek dans performansında ,  2 görme engelli ( Kerim ve Selim Altınok kardeşler ), 1 engeli olmayan sanatçıdan oluşan müzik grubumuzda  ; Piyanoda LINDA KASO, gitar-flüt KERİM ATINOK ve mandolin SELİM ATINOK yer almaktadır.

( ALTINOK KARDEŞLER, 23 Aralık 1963'te İstanbul'da dünyaya geldiler. İkiz kardeş olup her ikisi de doğuştan görme engellidir. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni sınıf birincisi ve ikincisi olarak bitirdiler. Aynı üniversitede master ve Mâlî Hukuk alanında doktora yaptılar. İngiltere' den getirttikleri kabartma kitapları okuyarak kendi kendilerine İngilizce öğrendiler. Görme engelliler alanında eğitim çalışmalarına ağırlık veren kardeşler görmeyenler için sesli bilgisayar eğitim CD'leri hazırladılar, bilgisayar kursları ve dersleri verdiler. Halen bu görevi Bakırköy Halk Eğitim Merkezi'nin Bilgisayar Öğretmeni olarak sürdürüyorlar. Selim ve Kerim Altınok, körler okullarında okuyan çocuklara yönelik bir kabartma satranç kitabı yazdılar. Türkiye'de ilk defa kurdukları Dijital Sesli Kütüphane’nin proje danışmanı oldular. Amerika Birleşik Devletleri'ne giderek, görme engelliler alanında incelemelerde bulundular. Altınok kardeşler, hukuk ve eğitim çalışmalarından arta kalan zamanda, müzik ve satrançla yoğun olarak ilgilenmektedirler. Hukuk Fakültesi'ne devam ederken aynı zamanda İstanbul Devlet Konservatuvarı Yarı Zamanlı Batı Şan bölümünü de bitiren Altınok'lar, çeşitli topluluklar, koro ve orkestralar kurdular. Müzikle profesyonel olarak ilgilenen kardeşler uzun yıllar saygın mekânlarda sahne aldılar, önemli merkezlerde konserler verdiler. 2010 yılında, ilk müzik albümleri "Yaşadıkça" yı çıkardılar. Satrançta Türkiye şampiyonlukları bulunan Altınok'lar, Görme Engelliler Millî Takım Oyuncuları olarak ülkemizi bir çok defa yurt dışında temsil ettiler. Selim Altınok özel bir karşılaşmada dünya satranç şampiyonu olan Anatoly Karpov ile berabere kalmayı başardı. Altınok'lar 2006 yılında yaşam öykülerini kaleme aldıkları "Karanlığın Rengi Beyaz" adlı kitabı yazdılar. Kitapta engellilere, engelli çocuğu bulunan ailelere ve toplumun diğer kesimlerine önemli mesajlar vermeye çalıştılar. Hukukçu, Müzisyen, Koro şefi, Besteci, Yazar, Eğitimci, Satranç Sporcusu  olarak yoğun bir yaşam sürdüren kardeşlerin en büyük idealleri engelliler alanında yeni hizmetler yapmak, kendi karşılaştıkları zorluklarla onlardan sonra gelen engelli arkadaşlarınında karşılaşmasını önlemek. )

Oyunumuzun geliri TOFD Hüsnü Ayık Bakım Merkezi’nin ihtiyaçları için kullanılacaktır. TOFD Hüsnü Ayık Bakım Merkezi’nden  , 18 yaşını doldurmuş, bakımını üstlenecek kimsesi olmayan, ekonomik ve sosyal yoksunluk içinde bulunan omurilik felçlileri ücretsiz yararlanmaktadır. Bakım merkezimizin tüm ihtiyaçları ve giderleri projelerimize verilen destek,  toplumsal dayanışma  ve  bağışçılarımızın katkıları ile derneğimiz tarafından karşılanmaktadır.

Rüya ve Maskeler dans gösterimizin ve Hüsnü Ayık Bakım Merkezi tantım videolarımıza aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

http://tofd.org.tr/tr/index.php?/tofd/alt-sayfa/rueya-ve-maskeler

http://tofd.org.tr/tr/index.php?/tofd/icerik-detay/husnu-ayik

 

Rüya ve Maskeler isimli oyun tarihlerimiz;

 

01 Nisan 2014, Saat 20.30             Cem Karaca Kültür Merkezi / Bakırköy

03 Nisan 2014, Saat 20.30             Bayrampaşa Kaymakamlık Binası Kültür Sarayı

08 Nisan 2014, Saat 20.30             Bahçelievler Kültür Merkezi

10 Nisan 2014, Saat 20.30             Büyükçekmece Kültür Merkezi

15 Nisan 2014, Saat 20.30             Bahçelievler Kültür Merkezi

( Not: Gösterimiz 1 saat sürmektedir ve biletler 20.-TLdir. )

Engelsiz bir yaşam dileğiyle...                                                            

Sevgilerimle,

 

 

 

 

Gülüm Ceylan

TOFD Hüsnü Ayık Bakım Merkezi

Halkla İlişkiler Sorumlusu

                 0532 433 89 58
Tropheus_tanget 2014-03-20 01:45:54

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir