Tuzlu Su Akvaryumları İçin Mini Ecza Dolabı


RemedilessÇevrim Dışı

Kayıt: 03/05/2018
İl: Bursa
Mesaj: 44
RemedilessÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Mayıs 2018 11:55
[B]Tuzlu Su akvaryumları için Mini Ecza dolabı[/B]

Akvaryumdaki hastalıkların tedavisinde oluşan geçikmeler, genellikle ölüm ile yaşam arasındaki ince çizgi oluyor. Bu açıdan, tuzlu su akvaryumlarda oluşabilecek balık ve mercan hastalıkları ile ilgili faydalı olabilecek ilaçları listelemek istedim;

[B]Anti- Parazit,[/B]
• Klorokin Fosfat - ( KUTLU 250 mg 10 film kaplı tablet) : Kadife Hastalıgı, Beyaz benek, Brooklynella veya Clownfish Hastalığı ve Uronema (kanlı bir yara gibi görünen bir paraziter enfeksiyondur) tedavisinde kullanılabilir.
• Bakır Sülfat - Kadife ve Beyaz benek hastalığının tedavisinde kullanılabilir. Seachem Cupramine ile suya takviye yapabilirsiniz. Yanınızda Bakır için test kit i olması faydalı olacaktır Over dose tehlikeli olabilir.
• Akriflavin - Kadife Hastalıgı, Brooklynella veya Clownfish Hastalığı ve Uronema (kanlı bir yara gibi görünen bir paraziter enfeksiyondur) tedavisinde kullanılabilir. Banyo hazırlanarak kullanılmakta, Biyogeneral-tonic-cozelti kullanabileceginiz ilaçlardan.

[B]Antibiyotik / Anti-Bakteri,[/B]
Gram-pozitif ve Gram-negatif bakteriyel hastalıkları tedavi edebilecek geniş spektrumlu Antibiyotiklerin kullanılması tedavide önemli bir nokta. Bu açıdan Seachem Kanaplex veya Furan – 2 bulundurulması gayet iyi olacaktır. Geniş bir spektrumun tedavisi için Seachem Kanaplex, Furan – 2 ve metronidazole (Seachem MetroPlex) karıştırılarak uygulanması önemli bir nokta.

[B]Kurt düşürücüler,[/B]
• Praziquantel – Solungaç kurlarının tedavisinde kullanılır. API General Cure gibi.
• Metronidazole – Praziquantel in tedavi edemediği bağırsak kurtlarının tedavisinde kullanılır, Seachem MetroPlex gibi.

[B]Balık Vitaminleri & Diğerleri,[/B]
• Kesinlikle elinizde herzaman Amonyak düşürücü bulundurun. Nezaman lazım olacağını kesinlikle bilemessiniz ve Amonyak düşürücüler sudaki yüksek Amonyak değerlerini anında düşürmek konusunda çok faydalı olacaktır.
• Balık yemlerini Sarımsak içinde bekleterek, iştahlarını arttırabilirsiniz. Özellikle yem yemeyi reddeden yeni balıklarda kullanılabilir.
• Balık yemlerini vitamin destekleri, hatta Omega 3 & 6 balık yağı içerisinde bekletebilirsiniz. Bu balıkların immune sistemini güçlendirecektir ve Lymphocystis gibi viruslerin temizlenmesinde yardımcı olacaktır.

Sizinde kullandığınız bu tip ilaçlar var ise buradan ekleyerek listeyi arttırabilirsiniz.

[K]Not : Yukardaki bilgiler %100 kanıtlanmış değildir.[/K]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir