Tuzlu suya geçiş ve sorular


a-candemirÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/04/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 495
a-candemirÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2009 16:11
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 6-7 senedir hobi olarak tatlı su akvaryumlarıyla ilgileniyorum sayısız tür baktım.Uzun zamandan beri aklımda olan tuzlu su akvaryumu içimde uhde olarak kalmış durumda Tebessüm Yeni başlayanlar için bulunan üst konuları okudum fakat aklımda kalan birkaçşey var bu konular hakkında yardımlarınızı bekliyorum.Tuzlu su akvaryumu yapmak istediğim akvaryumumun ölçüleri şöyle 80-35-45(h) akvaryumda sump sistemi yok c1300 dış filtre kullanıyorum.Yapmak istediğim tuzlu su akvaryumunda balıktan ziyade mercan omurgasızlar yumuşakçalar v.s düşünüyorum tabi 3-5 tanede balık nano reef diye tabir ediliyordu sanırım.Üst konularda cevap bulamadığım sorulara gelmek istiyorum akvaryumda sump sistemi olmadığından filtrasyon için dış filtre uygun olurmu ? 2 günde bir elyaf değiştirmek gerek yazıyordu fakat bir süre sonra bu çok can sıkıcı bir durum olucaktır bu konuda neyapabiliriz ? Başka bir soru malum yaz aylarında akvaryumun sıcaklığı 28-30 dereceye kadar çıkabiliyor soğutucularından fiyatları malum alabilceğimi sanmıyorum soğutucu kullanmadan sağlıklı bir deniz akvaryumu olabilirmi ? Protein skimmer de pek ucuz bir ekipman sayılmaz benim akvaryumum yaklaşık 100-120lt. civarı 200lt. kapasiteli protein skimmerler yaklasık 200tl civarındaydı internetten baktığım fiyatlara göre , ilerde akvaryumu büyütüceğimizi varsayarsak 200lt deyilde 500lt kapasiteli bir protein skimmer alırsak bir zararı olurmu ? internet üstünden satış yapan sitelerde 2. el protein skimmer lar uygun fiyatlara satılıyor bu ekipmanın bir çalışma ömrü varmıdır yani illa 1. el mi almamız gerekir ? Şimdilik aklıma takılan sorular bunlar bu uzun yazıyı okuyupta yardımcı olan herkeze şimdiden çok teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

VOLKANAYAZÇevrim Dışı

Kayıt: 09/03/2007
Mesaj: 2049
VOLKANAYAZÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2009 16:33
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 6-7 senedir hobi olarak tatlı su akvaryumlarıyla ilgileniyorum sayısız tür baktım.Uzun zamandan beri aklımda olan tuzlu su akvaryumu içimde uhde olarak kalmış durumda Tebessüm Yeni başlayanlar için bulunan üst konuları okudum fakat aklımda kalan birkaç şey var bu konular hakkında yardımlarınızı bekliyorum.Tuzlu su akvaryumu yapmak istediğim akvaryumumun ölçüleri şöyle 80-35-45(h) akvaryumda sump sistemi yok c1300 dış filtre kullanıyorum.Yapmak istediğim tuzlu su akvaryumunda balıktan ziyade mercan omurgasızlar yumuşakçalar v.s düşünüyorum tabi 3-5 tanede balık nano reef diye tabir ediliyordu sanırım.Üst konularda cevap bulamadığım sorulara gelmek istiyorum akvaryumda sump sistemi olmadığından filtrasyon için dış filtre uygun olurmu ?
 
Uygun olmaz
 
2 günde bir elyaf değiştirmek gerek yazıyordu fakat bir süre sonra bu çok can sıkıcı bir durum olucaktır bu konuda neyapabiliriz ?
 
Şelale filtre ile bu işlemi daha basit bir şekilde halledebilirsiniz.
 
 
 Başka bir soru malum yaz aylarında akvaryumun sıcaklığı 28-30 dereceye kadar çıkabiliyor soğutucularından fiyatları malum alabilceğimi sanmıyorum soğutucu kullanmadan sağlıklı bir deniz akvaryumu olabilirmi ?
 
Olabilir. Fan sistemi kullanabilirsiniz. Isı yükseldiğinde otomatik devreye giren fan istemi, ortalama 80 tl civarı.
 
Protein skimmer de pek ucuz bir ekipman sayılmaz benim akvaryumum yaklaşık 100-120lt. civarı 200lt. kapasiteli protein skimmerler yaklasık 200tl civarındaydı internetten baktığım fiyatlara göre , ilerde akvaryumu büyütüceğimizi varsayarsak 200lt deyilde 500lt kapasiteli bir protein skimmer alırsak bir zararı olurmu ? 
 
Herhangi bir zararı olmaz.
 
internet üstünden satış yapan sitelerde 2. el protein skimmer lar uygun fiyatlara satılıyor bu ekipmanın bir çalışma ömrü varmıdır yani illa 1. el mi almamız gerekir ?
 
1. el almak herzman daha iyidir. Ama fiyatdan düşürmek istiyorsanız 2. el e yönelebilirsiniz. Alırken mutlaka ürünü çalışır durumda görün. Alacağınız ürünü internetden araştırın. Daha önce kullanıldığı süre hakkında net bilgi sahibi olun. Ps lerin acrilik kısımları olmasada, motorlarının ortalama bir ömrü var çünkü.
 
Şimdilik aklıma takılan sorular bunlar bu uzun yazıyı okuyupta yardımcı olan herkeze şimdiden çok teşekkürler.
 
Şimdiden hayırlı olsun.
 
Saygılar
VOLKANJXL2009-02-13 16:34:13

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

a-candemirÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/04/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 495
a-candemirÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2009 17:24

Filtre konusunda hala aklımda ?? işaretleri var şelale filtre dediğiniz akvaryumun arkasına asılı sekilde duran filtre diye biliyorum onun içindede sünger elyaf v.s gibi şeyler olmuyormu ?  Birde bu şelale filtreler 100-120lt lik bir akvaryumu temiz tutucak kapasiteleri varmı ? Filtrasyon konuları hariç kafamda canlanmaya başladı işallah hayırlısıyla yapıcam bu işiTebessümAklıma gelmişken birşey daha sormak istiyorum 120lt lik akvaryum için akıntı motoru şartmıdır yoksa kafa motoruda aynı işi görürmü  ?  Fiyat olarak arada dağlar kadar fark var Sok 

Biraz fiyat araştırması yaptımda protein skimmer 200T.L. ye 600lt kapasiteli benim en pahalı olarak gördüğüm ekipman buydu fakat akıntı motorları v.s onlarda baya pahalıymış Tebessüm Beni en çok şaşırtan fiyatsa canlı kayalardan geldi kürlenmiş yerli canlı kaya 10kg.112 T.L. bana 25kg gerekicek 280TL. sadece canlı kaya için Argonit 9kg. 60TL. Fiyat şimdiden baya kabardı sizce bu fiyatlar piyasaya göre uygunmu bunlar sadece internet üstünden satış yapan sitelerden bulduğum fiyatlar.Yorumları bekliyorum . . .
 
 
Bugün fiyat araştırması için bir akvaryumcuya gittim tabiri caizse adam beni akvaryumdan soğuttu Tebessüm Verdiği fiyatlar PS çin malı en ucuzu dedi 300$ , argonit kum 10kg 60-70$ , canlı kaya 10$ florasan falan filan derken bana 2000TL. fiyat çıkarttı Tebessüm üstüne birde sump olmadan deniz akvaryumu olmaz imkansız dedi.Yapanlar olduğunu söyledim ısrarla olmaz imkansız dedi üsteledi.Birde akvaryumcunun teorisi vardıki görülmeye değer internettenmi araştırdın dedi sen bunları evet dedim o forumlardakilerin filan hepsi akvaryumcu millete dış filtreyle deniz akvaryumu kurduruyolar sonra bütün balıklar ölüyo sende gidip yenilerini alıyosun adamlar zengin oluyo dedi KahkahaKimin hangi dediğine inanıcağımı şaşırdım , memlekette düzgün ticaret yapan insan kalmamış valla nediyim Sikkin
boss2009-02-14 17:40:50

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir