Unistar 300-1L için yardım


AlasyaÇevrim Dışı

Kayıt: 19/12/2006
İl: Adana
Mesaj: 3
AlasyaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Nisan 2007 07:46
60*35*30cm ebatlarında akvaryuma unistar 300-1L iç filtre koydum, yalnız debisi çok fazla, akvaryum içinde büyük bir sirkülasyon oluşuyor, filtrenin debisini nasıl düşürebilirim? Bir de filtrenin alt kısmına yerleştirilmesi gereken, ve balıkları içine çekmemesi için konulan süzgece benzeyen bölmeyi, biyotopların bir kısmını çıkararak, süzgeç kısmı filtrenin içine geçecek şekilde yerleştirdim, bu doğru mudur? Başka türlü yerleşme olanağı olmadı filtreye. Son olarak da, filtreye bağlı olan hortumun ucu akvaryumun dışına mı çıkması gerekiyor yoksa pislikleri çekmek için dibe mi koyulmalı? 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Levent CanÇevrim Dışı

Kayıt: 30/03/2007
İl: Ankara
Mesaj: 149
Levent CanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Nisan 2007 13:16
Serkan Bey ;
 
Filtrenin su çıkışını ön cama çevirerek sirkülasyonu düşürebilirsiniz . Genelde Unistar filtrelerle beraber çift su çıkışı olan bir aparat çıkmaktadır .
Bu aparatın üstünde ki valf aracılığıyla da iki çıkış arasındaki debiyi ayarlayabilirsiniz . Yine akvaryumcularda satılan ' dalga kırıcılardan ' alarak filtre çıkışına takıp suyu yukarı yönlendirebilirsiniz.
 
Filtreye bağlı hortum ucu dışarı çıkarılırsa filtreniz aynı zamanda akvaryumunuza hava verecektir . Hava motoru ve taşınız var ve yeterli ise bu özelliği kullanmayabilirsiniz .
 
Tankınızdaki türlere göre diğer sorunuza yanıt verebilirim . Ama ' Süzgece benzeyen bölme ' dışarıda kalacak şekilde kullanılır .
 
Saygılar .
 
Levent Can2007-04-13 13:17:16

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AlasyaÇevrim Dışı

Kayıt: 19/12/2006
İl: Adana
Mesaj: 3
AlasyaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Nisan 2007 15:23
Levent Bey, yardımınız için teşekkürler. Akvaryumda henüz balık yok, ama filtreyle ilgili problemleri çözdükten sonra tetrazon koymayı düşünüyorum. Bahsetmiş olduğunuz ikinci su çıkışı olan aparat süzgeçle birlikte tek parça, yani altlı üstlüler, ayrılmıyorlar(ya da ben ayıramadım);bu durumda da filtreye bağlantıda problem çıkıyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir