üniverste


tahsinsari123Çevrim Dışı

Kayıt: 04/07/2014
Mesaj: 59
tahsinsari123Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Ağustos 2014 20:08
abilerim ablalarım ben motorlu araçlar teknolojisinde okuyorum ve şu an staj yapıyorum  evet konuya gelelim bu meslek bana göre değil onu anladım üniverstede  başka bölüm seçmek istiyorum nasıl bir yol izlemeliyim lütfen  tecrübeli kişiler cavap yazssın uzun uzun konuşalım saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NeferÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]11797,1[/B]
Kayıt: 02/09/2013
İl: Ankara
Mesaj: 3824
NeferÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Ağustos 2014 23:07
Merhabalar. Yaşadığınız durumun benzerini bende yakın bir zamanda tecrübe edindim maalesef. Hukuk fak. bitirdim ve staj dönemimde hayalini kurduğum adalet, hukuk, eşitlik inancımın zedelendiği hatta yerle bir olduğunu görmek derinden yaraladı.

Meclis sıralarından çok avukatlar arasında yani hukuk insanlarının arasında siyaset yapılması şoka uğrattı. Ayrıntıya girmeyeyim ancak siyasi bir kadrolaşma içerisinde olunması ve bu çerçevede çalışılmasının hiç etik olmadığı ortada. Sonuç olarak "bu mesleği, okulu seçmekle iyi mi, kötü mü yaptım" diye defalarca sordum kendime.

Yeniden sınava hazırlanma, başka bir iş alanına hazırlanma derken bir 4-5 yıl daha zaman geçecek ve okulu bitirdiğimde yaka paça askere alınacağım garanti :) Kaybolan zamanında telafisi mümkün değil. Cidden düşündüm bu durumu.

Sonra kendime daha farklı bir yol çizmem gerektiği konusunda karar alınca kendi iş alanımda daha farklı bir pozisyon elde etmem gerektiğini farkettim ve hakimlik sınavlarına girmeye karar verdim.

Bu yaşadığın durum maalesef her çalışanın, okuyanın başına gelen bir durum. Üniversite sınavı oldukça zorlu ve neredeyse her 2-3 yılda bir değişen sisteme sahip. Sayısal ağırlıklı bir bölüm değil bölümün, yanlışım varsa düzelt lütfen. Sözelden tercih yaparsan girecebileceğin bölümler halkla ilişkiler, tarih, coğrafya, edebiyat gibi bölümler olacak. Eşit ağırlık tercih edersen iktisat, işletme ile başlayan bir seçenek yelpazesi var. Hepsinde mezunlar için iş problemleri mevcut. "Ben şu bölümü bitirince  daha mutlu olurum" diyebileceğin, en azından ülkemizde diyebileceğin okul yok inan ki.

Benim sana tavsiyem kendi bölümünden kopma. Dikey geçiş imkanı varsa bunu değerlendirebilirsin.

Bölümünün mezunları sadece  tamir bakım atölyelerinde çalışmıyor. Sigorta şirketleri, otomotiv satış noktaları, servisleri gibi bir çok alanda çalışma imkanı var.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tahsinsari123Çevrim Dışı

Kayıt: 04/07/2014
Mesaj: 59
tahsinsari123Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ağustos 2014 00:29
çok teşekkür ederim sizin gibi başka birilerininde fikrini almak isterim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir