Üretim hakkında bilgiler.


ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2008 17:52
ÜRETİM HAKKINDA GENEL BİLGİLER...
Tipik discus tankı nın tabanında hiçbir şey yoktur, dekorasyonda yapılmaz. Bu tankın temiz olması için önemlidir (özellikle üretimde) 300 lt bir tank ekonomik değildir. Çünkü üretim sırasında 30 derece su sıcaklığına ihtiyaç duyulur.

İdeal tank 50cm genişlik 50-60cm derinlik 50cm yüksekliğe yani 125-150 lt hacme sahip olmalıdır. Bu tankın en büyük avantajı çiftin yavrularına daha rahat ve iyi bakabilmesidir. Eğer birçok üretim tankını yan yana koyacaksanız birbirlerini görmelerini önlemelisiniz.

Büyük tanklar çok etkili filtrelerle donatılabilir. Steril tank pratik olarak imkansızdır. Ama üretim için azami dikkat gösterilmelidir. Bitkilerde oksijen köke ulaşmamalıdır çünkü suda çözülen bazı mineraller okside olabilir ve bitkiler bu minerallerden faydalanamaz bitkilerin geneli yumuşak bir filtreleme isterler.
Akvaryum filtreleme sistemleri oldukça sakin ve temiz su ortamı oluşturacak sistemlerden seçilmelidir. Discus pHı 6-6.5 olan asidik sulardan hoşlandığı için torf kullanmak yararlı olabilir. Üretim için kendinizi bir tankla sınırlandırmamalısınız, iki veya üç tankınız olmalıdır. Bu tanklar için ayrı ayrı iç filtre sistemleri kullanmak hastalıklara karşı izolasyon için en idealidir.

Discus üretim tankınızda iki balık olacağından kirlenme az olur 3 günde bir 20 lt su değişikliği ve filtre ile suyu temiz tutabilirsiniz. Yumurtalar bırakıldıktan altı gün sonra yavrular yüzmeye başlar .Filtreniz bu süre zarfında su değişikliği yapılmadan idare edebilmelidir. Genç discuslar serbest yüzmeye başladığında 14 gün boyunca filtreniz kapalı olmalıdır. Bütün bunları düşündüğünüzde süngerli iç filtreye ihtiyacınız olduğunu anlarsınız.
Linkten Alıntıdır.
KarınDeşenJack2008-01-03 19:33:26

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2008 17:56
Arkadaşlar önceden böyle bir konu açıldıysa özür dilerim.
 
 
İyi Akşamlar
Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir