üretimhane için tavsiyeleriniz


özer1907Çevrim Dışı

Kayıt: 29/12/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 42
özer1907Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Nisan 2011 21:30

Öncelikle herkese sonsuz minnetlerimi iletiyorum bu konu da bu kadar çok tavsiyeler alacağımı sanmıyordum açıkcası.Onur bey, doğrusunu söylemek gerekirse bu işten korkuttunuz hiç başlamamam gerektiğini düşündüm paylaşımlarınızı okurken ama çok güzel bilgiler paylaşmışsınız ki bizlerle olaya tam bir profosyenelce girmişsiniz.Ben amatör olarak başlıyorum zaten yazdıklarımdanda bu belli ne kadar amatör olduğum çok teşekkür ederim onur bey gerçektende çok güzel bilgiler paylaşmışsınız. Hasan bey evet sizin de dediğiniz gibi ben sadece ek bir gelir olarak düşünmüştüm bu işi.Ben de birçok kişinin olduğu gibi bu canlılarla uğraşmayı onlarla ilgilenmeyi çok seviyorum bu hobiyi bir süreliğine bırakmış olmama rağmen bir an önce tekrar başlamayı çok istiyorum.Bunlarla ilgilenirken açıkcası masraflarımı çıktıktan sonra bana ayda 100 lira bile bıraksa güzel olur ve bununlada başka türlere de yönelirim diyordum açıkcası bizler öyle büyük paralar kazanan insanlar değiliz bir yerden de ek iş olarak bakmıştım düşünmüştüm bu işi.Akvaryumcumla görüşmüştüm bu konuyu açmadan önce ayda 300 veya 400 balık satışı yaptığını balıklarımın da sağlıklı olmaları halinde benden alacağını belirtmişti.Selami abi ben avcılar parsellerde oturuyorum çok teşekkür ederim davetin için çok sevindim.İlk etapta bu işi bu canlıları sevdiğim için başlamak istedim para daha sonra ki konu olarak geldi.Pekiyi benim gibi düşünüpte hiç mi işleri güzel giden olmadı acaba gerçekten çok ciddi olarak merak ediyorum.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onuruygunÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 30/07/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 7768
onuruygunÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 26 Nisan 2011 10:45
Özer Bey; eğer dediğiniz gibi para ikinci planda ise o zaman dediklerim geçerliliğini yitirir. Aslında dediklerim yapılmadan da para kazanılabilir. Fakat bu işi sırf para için yapacaksanız, tek işiniz yani mesleğiniz olarak görecekseniz bununla ev geçindirmek söz konusu olur ki "Batarsam batayım." şeklinde düşünme şansınız olmaz, bu durumu düşünerek onları yazdım. Sadece size de yazmadım, olaya bu açıdan bakacak herkes için genelledim.

Gözünüzü korkuttuysam yeniden özür dilerim. Fakat yukarıda söylediğim gibi bir durum yoksa korkacak bir şey yok. Ben de sizin gibi eğlenceyi ön planda tuttum, hele benim ortak üretim akvaryumlarından birinde kaplumbağa beslemeye bile kalktı. Battık ama bu işe bel bağlamadığımızdan boğulmadık. Paramız gitti ama halen mutluyuz. Sizin de durumunuz en kötü ihtimalle bizim gibi olur, daha kötüsü olmaz. (İnşallah her şey yolunda gider, önceden bahsettiğim mesajlardaki gibi bu işi tam profesyonel olarak yaparsınız. Bu tip üretimhanelere ülkemizde büyük ihtiyaç var.)

Herhangi bir konuda destek gerekirse gerek forumdaki konudan gerekse ÖM'den bana ulaşın, vaktim ve bilgim yettikçe elimden geleni yaparım.
onuruygun2011-04-26 10:46:25

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akvaristhbÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/01/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 800
akvaristhbÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Nisan 2011 13:42
Hobihanede kar zarar hesaplarına girilmemeli.Masrafları karşılayabilecek sabit gelirin olmalı.Batmak söz konusu olmamalı :)
Üretimhanede herşey kar amacıyla yapılır.Ciddi bir sermaye ile kurulabilir.Gelir kaynağıdır.Profesyonellik ister.Süreklilik ister.
Kısaca özetlemeye çalıştım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

özer1907Çevrim Dışı

Kayıt: 29/12/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 42
özer1907Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Nisan 2011 20:47
Hasan bey ve onur bey sizlerin bu yazdıklarınızdan sonra biraz rahatladım.Sizlerin bilgi ve tecrübelerinize çok ihtiyacımız varben ve benim gibi düşünen arkadaşların bunun içinde daha çok sizlerin başını ağrıtacağa benziyorum.Çok teşekkür ediyorum sizlere bilgi ve düşüncelerinizi paylaştığınız için.Benim fikrim değişti ve şu anlık bekleme kararı aldım 2 tankla olmayacak benim işim dediğiniz gibi setler kurmam gerek yani buda  bu işe başlama sermayemin katlanarak artması demek bu yüzden de beklemem gerek.Sonuçta herşey maddiyata geliyor dayanıyor.Ama azmedip başlayacağım rabbimin izniyle bu işe ama 6 ay mı olur 1 sene mi olur bilemem o kadar sürede olsa sizlere yazacağım inşaallah.Unutmayın beni:-)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir