Utangaç Sarı Prenses


ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2009 15:59
[QUOTE=reis]Emin,sen Ankara'da yaşıyorsun,ben İstanbul'da.İstanbul'un şehir şebeke suyu değerleri hakkında bir bilgin var mı?
 
Ya da şöyle söyleyeyim;ben son 2 yıla kadar üretimhanede ayda 3 çuval tuz kullanıyordumSebepsiz ölümler başlayınca sebebini uzun uzun araştırdım ve sorunun tuzdan kaynaklandığını tecrübe ettim.Son 2 yıldır hiç bir akvaryuma bir avuç tuz eklemedim,eklemeye gerek yok çünkü şebeke suyunda yeterince var.
 
Bu tuz ekleme konusu biraz göreceli,bence rahatlıkla avuçla at,bardakla dök dememek lazım...!!!
[/QUOTE]
 
Sende haklısın abi..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MiSoSiKiaNÇevrim Dışı

Yönetici
Kayıt: 12/08/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 4575
MiSoSiKiaNÇevrim Dışı
Yönetici
Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2009 16:00
[QUOTE=Emin_Paşa][QUOTE=MiSoSiKiaN]Akvaryuma tuz atacaksam zaten Malawi değil resif akvaryumu kurardım. [/QUOTE]
 
Kahkaha  Resif çok maliyetli tavsiye etmem..
 
Ben ayda bir kere her su değişiminden sonra 2 bardak tuzu Tankıma ekliyorum bu benim kendimce önlemim.. fakat bunu malawi besleyenlerin çoğu yapıyor.. bunun bir eksisi olacağını sanmyorum..
 
Burda önemli olan hobiye yeni başlamış bir genci kendi dilim döndüğünce ve yanlış bilmediğim şeyi kendisine buradan iletmem..
 
Kaya tuzu,Tatlı suda Yaralara iyigelir.. Mikropların üremesini engeller.. Önlem olarak ben kullanıyorum herkeze tavsiye ediyorm  ayda bir sizede tavsiye ederim.. Tebessüm
[/QUOTE]
Siz olaya ben yaptım oldu sizde yapabilirsiniz mantığı ile yaklaşıyorsunuz ama. Ben akvaryumlarımda ne kimyasal nede tuz kullanmıyorum. Çünkü benim balık beslememdeki amaç üretip satmak değil canlı beslemek. Buradan da sizin üretip satmak amaçlı beslediğiniz anlamını çıkartmayınız ne olur. Ben sdece kendimden bahsediyorum. Ben elimden geldiğince uygun su şartlarını ayarlayarak (ki bunu doğal yollarla yapmayı tercih ediyorum) balıklarımı yaşatmak. Sizin akvaryumunuz büyüktür 2 değil 4 bardak tuzu bile kaldırabilir. Ama 100 litrelik bir akvaryumu olan ve acemi olan bir üyemiz mesajlarınızı okuduktan sonra gidipte 2 bardak kaya tuzunu akvaryumuna dökerse balıkları ölür ve hobiden soğuyabilir. Bizim forumdaki amacımız hobiden soğutmak değil hobinin inceliklerini öğreterek profesyonelce yapılmasını sağlamak.
[QUOTE=Emin_Paşa] Burda önemli olan hobiye yeni başlamış bir genci kendi dilim döndüğünce ve yanlış bilmediğim şeyi kendisine buradan iletmem.. [/QUOTE] 
Şunu unutmamalısınız ki yanlış bilmediğiniz şey doğru olacak diye bir kaide yok. Sizin doğru bildiğinizde yanlış olabilir.
[QUOTE=Emin_Paşa] Kahkaha  Resif çok maliyetli tavsiye etmem.. [/QUOTE] 
Akvaryum hobisi zaten pahalı bir hobidir. Sizin hobiniz için harcayacağınız ve size pahalı gelen birşey bana çok çok ucuz gelebilir. O yüzden hobiye verdiğim değer hakkında bilginiz olmadan bu şekilde bir tavsiyede bulunmasaydınız keşke.
Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

burak_06Çevrim Dışı

[B]6633,2[/B] [B]6955,3[/B]
Kayıt: 12/04/2009
İl: Ankara
Mesaj: 1731
burak_06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2009 16:11

Tatlı Su Akvaryumlarında Tuz

 Bir aquarist neden akvaryuma tuz eklemek ister ?
Akvaryum dünyasında 10 yıldır tuz uygulaması bir nevi ilaç mahiyetinde kullanıldığını görüyoruz. Bir çok aquarist ise bir miktar tuz eklenmesinin yararlı olduğunu savunuyor. Peki tuz kullanımının avantajları nedir ? bunlardan birincisi çeşme sularında çok az miktarda çözünmüş tuz bulunması ve bu tuzlara dışarıdan ek yaparak beslediğimiz balıkların kendilerini biraz daha evlerinde hissetmelerini sağlamak. İkinci olarak tuzun hasta balıklara sodyum ve klorür iyonlarını değiştirebilmeleri ve streslerinin azaltılması , üçüncü olarak nitritin balık tarafından alınmasına engel olmak için, son olarak da “Chilodonella cyprini” gibi parazitlere karşı önlem almak açısındandır.

Peki tüm tatlı su balıklarına tuz aynı faydayı mı sağlar ?
Birçok tuza karşı çok dayanıklı olan acısu balığı monos, scats, puffers ve fiddler yüksek tuz oranlaında hayatlarını idame ettirebilirken, barb yada tetralar tuza karşı çok hassastırlar. Her ne kadar deneyimlerimize göre kullandığımız tuzlu suda idare etselerde özellikle kedi balıklarının da tuza karşı toleransları çok düşüktür.

O halde tuzu hangi sıklıkla, hangi çeşidini ve ne kadar ölçekte kullanmalıyız ?
Basitçe 3 çay kaşığı tuzu yaklaşık 23 litre suya denk gelecek şekilde kullanmak yeterli olacaktır. Örneğin petshoplardan edinebileceğiniz akvaryum tuzları kullanılabileceği gibi temizlenmiş iyot ve potasyum içermeyen tuzlar kullanılmalıdır. Tuz akvaryumun ilk kurulduğunda ve su değişimlerinde kullanılmalıdır. Örneğin 135 litre bir akvaryumda 45 litrelik bir su değişiminde 6 çay kaşığı tuz eklenmelidir.

Kullanım alanları nelerdir ?
Özellikle deri ve solungaç parazitsel (prontozoon) hastalıklarda balığı %3 lük tuz ihtiva eden suda 30 saniye ile 10 dakika arasında banyo ettirilmeli, balık iyi gözlenmeli herhangi bir dengesiz haraket veya baygınlık belirtilerinde derhal konsantreden çıkarılmalı ve normal suya konulmalıdır.

Balıklarımızı bir yerden bir yere taşıdımızda balık metobolizmasının çok hızlı çalışması sonucu yüksek oranda balık dolaşım sistemine suyun solungaçlardan alınması sebebiyle oluşabilecek zararlardan korunmak için su dengesini sağlamak üzere taşıma suyuna tuz eklenmelidir. Bu esnada taşıma suyunu hava pompası ile çok iyi havalandırılması gerekir. Su konsantrasyonu %0.1 ile %0.3 arasında tuzluluk oranına sahip olmalıdır, bu da 1 ile 3 gram/litre ye tekabül etmektedir.

Sonuç olarak tuz ucuz, kolay bulunabilen bir malzemedir ve uzun yıllardır melek balığı ve discus akvaryumları hariç tatlı su akvaryumlarında bahsedilen bu tuzları herhangi bir problem yaşanılmadan kullanılmaktadır ve birçok faydasını görülmüştür.

Çeviri : Tolga Özdemir

                                                                                ALINTIDIR.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Meiyes44Çevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 28/09/2009
İl: Yurtdisi
Mesaj: 311
Meiyes44Çevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2009 19:17
Yardımcı olan ve olmaya çalışan herkese teşekkürler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir