UV florasandan Uv filitre yapmak


didesÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 12/01/2007
İl: Ankara
Mesaj: 886
didesÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Ocak 2007 13:25

arkadaslar uvb lambaların U seklinde olanları var onlardan kullanırsanız su yalıtımına gerek kalmaz lambanın alt kısmından su gecirebilirsiniz daha rahat olur

 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

seapromiseÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 31/03/2006
İl: Hatay
Mesaj: 661
seapromiseÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Mayıs 2012 09:12
[QUOTE=vuslat]

[QUOTE=akiF] [QUOTE=vuslat]Normal florasan lambaların tüplerinin camı nedir bilen varmı arkadaşlar? Eğer quartz ise florasan lambanın tüpünün elektrik gelen kısımlarından kestirip içerisindeki florasan tozunu bir güzel temizleyip u.v. lambaya tüp olarak kullanamaz mıyız ?Cam kalınlığı ince ve şeffaf olduğu için u.v. ışınlarını kesmeyebilir belki.[/QUOTE]

Malesef bu mümkün değil. Çünkü florasan lambaların içerisinde iki flaman arasında atlamayı sağlayan cıva buharı vardır. Siz camı kestiğinizde bu buhar uçacak dolayısı ile lamba işlevini yitirecektir.
[/QUOTE]

Akif Bey bende zaten florasan işlevini yitirsin ve U.V lambaya koruyucu kılıf olsun dedim  Yani U.V lambaya herhangi bir kesme işlemi yapılmayacak.Olay U.V lambanın dışına çapı U.V lambadan büyük olan bir florasan tüpüyle koruyucu kılıf yapılması.

[/QUOTE]

Fatih bey koruyucu kılıf bulabildinizmi?Konu biraz eskiymiş ama benim 11 watlık atman UV filtremin lamba koruyucu cam kılıfı kırıldı.Quartz kılıf sorduğumda komple Uv filtresinden daha pahalı bir fiyat aldım.Bu quartz  kılıfların daha uygun fiyatlı olanları varmıdır yada daha makul fiyata bu kılıfı başka bir camdan edinebilirmyiz?
seapromise2012-05-13 09:13:37

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

engin şekerÇevrim Dışı

Kayıt: 22/04/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 246
engin şekerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Mayıs 2012 00:50
uv lamba genelde camları yapıştırmak için kullanılır. burdaki tabirle cam kaynağı için. pahalı bir lambadır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sensyÇevrim Dışı

Kayıt: 20/04/2012
İl: Adana
Mesaj: 354
sensyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Temmuz 2012 02:56
Arkadaşlar şu konuya bir bakabilir misiniz?
http://www.akvaryum.com/Forum/kullanisli_sterilizator_uv_filtre_yapimi_k598681.asp

Ben bu uv filtreyi yaptım ama çalıştığında akvaryumun suyuna kontrol kalemiyle baktığımda az da olsa kalemin ışığı yanıyor. İşin garip tarafı fişi diğer türlü pirize taktığımda Filtrenin lambası hem açık olduğunda hem kapalı olduğunda kontrol kaleminin ışığı yanıyor. Fişi pirize diğer türlü soktuğumda bu sefer sadece lambanın düğmesi açık olduğunda kontrol kaleminin ışığı yanıyor yani lamba açık olduğunda. Kapalı olduğunda yanmıyor. Sonra fişi diğer türlü takıyorum bu sefer hem açık olduğunda hem kapalı olduğunda yanıyor. Sebebi ne olabilir? Ne yapmam lazım? Herhangi bir su kaçağı yok lambanın metal kısımları tamamen dışarda. Anlayan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi?

Yardımcı olabilecek kimse yok mu?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir